IUI a polycystické vaječníky. Zkušenosti?

helena1033
13. srp 2020

Ahojky, jdeme s přítelem první kolo IUI a jsem z toho taková nesvá, ...... Jsme na klinice, 2. Den cyklu jsem začala Klostylbegit pak šla na ultrazvuk a v neděli si mám pichnout Ovitrelle a v úterý ráno na inseminaci. A mne vrtá hlavou proč to mám podstupovat? Polycysticke vaječniky prý u mne znamenají že vaječniky neumí vybrat správně vajíčko, to nejvhodnější a,, bez kazu,, .... Přítel má hodně spermií ale jsou potvurky líné, takže když náhodou doplavou tak je špatně vajíčka a plod se přestane vyvíjet a následuje potrat ať spontální a nebo revizi což se u nás stalo dvakrát. Bylo mi řečeno že je to běžný postup 2-3 x inseminaci a pak IUI s odběrem vajíčka posláním na genetiku a oplodnění a zavedením zpět. Proč mám podstupovat inseminaci když je úspěšnost 10% .... Když se to podaří asi To dopadne potratem....... Sem z toho takova nesvá, je tu někdo komu se zadařilo na inseminaci? I s polycystiskymi vaječniky a dopadlo to dobře. ......??? Je tam naděje?

fyii
13. srp 2020

@helena1033 kamaradka ma ze dve inseminaci dve deti, a to ji to v CAR rozmlouvali, ze je to k nicemu a hned ji cpali IVF. Ja mela IVF x pokusu 80 tisic v haji a dite z toho zadne.. takze, urcite to zkus, naklady na inseminaci minimalni a zrovna to muze klapnout. Je to daleko setrnejsi nez priprava na IVF, polycysticke ovaria ma pomalu kazda, kdyz to nejde..Jinak ja mam prirozene prave po dvou ZT, IVF 2 krasny deti, takze je to stejne jen vsechno nahoda v danou chvili jak to klapne. drzim palce

andyskarsgard
13. srp 2020

Já byla na první ivf s polycystyckymi vaječníky a hned první ET vyšlo. Nám ani IUI nedoporučoval doktor, ptz sjme se snažili už 8 let... Já slyšela že hodně holek z IUI mělo dítě, za zkoušku nic nedáš. Hlavně tohle není ani tak drahé jako ivf. Já za tady ten jeden odběr a jedno ET, a zamrazeni 4 embryí, zaplatila 50 000, a to mi přispívala I pojišťovna když mám teprve 30 let.

helena1033
autor
14. srp 2020

Děkuju moc, trochu mne to ukonejšilo, ..... Šance je a i těch 10% se může povest.

uzivatelkapetra
14. srp 2020

Tak IUI se často taky vyplňuje čas, který byste stejně jinak v CARu ani nevyužili, třeba v rámci čekání na výsledky různých vyšetření. A hodně holek s pco stačil k otěhotnění clostyl a utroš.
Já bohužel nejsem ten případ, ale stejně jsme dveiui zkusili před laparkou a ivf

majili
14. srp 2020

@helena1033 nemam teda PCOS, ale stejne jako ty picham v nedeli Ovitrelle a v utery jdeme na nase prvni IUI. Tak drzim pesti!

helena1033
autor
14. srp 2020

@majili tak i já držím palce 😉 Ať to vyjde 😉

listopadka1
15. srp 2020

Měla jsem PCOS a před IVF nám taky doporučili IUI, protože je to o hodně šetrnější (a levnější) než IVF a pořád tam šance je. Já měla dvě a teda bohužel ani jedno nevyšlo, ale hned potom z IVF napoprvé. Ale prostě zkouší to nejdřív tou šetrnější cestou, než přistoupí k té invazivnější - jako u každé léčby.

helena1033
autor
16. srp 2020

Tak injekce píchnutí v úterý 9:20 se uvidí ..... Sem si uvědomila že ten den mám svátek 😊 to by byl hezky dáreček 😉

majili
17. srp 2020

Taky včera byla Ovitrelle píchnuta a obdivuji všechny, které si to zvládnou píchnout samy. To bych v životě nedala 😨

uzivatelkapetra
17. srp 2020

@majili mě to píchal chlap, všechny ty nesmysly na ivf, takže snad deset dní

andyskarsgard
17. srp 2020

@uzivatelkapetra já jsem si to všechno 2 cykly pichala sama není to tak hrozné. 😳 Jak to vypadá. Ty péra jsou celkem v pohodě. Ale jeden cyklus jsem měla nějaké normální injekce a jehly a to taky šlo ale párkrát jsem měla modrinu.

majili
17. srp 2020

@uzivatelkapetra já mám naštěstí maminku zdravotnici, takže mi to píchla ona, protože partner by podle mě u toho omdlel. Ta injekce je sice tenká, ale přišla mi dost dlouhá.

majili
17. srp 2020

@helena1033 tak at se nam to zitra podari, hodne stesti ✊

helena1033
autor
18. srp 2020

Děkuji teď tu ležím a čekám na zákrok, nervózní........ A mám dnes svátek tak snad si dáme dárek 😊 ......... Injekci mi pichal můj ( prý když nemůžem jinak tak mne opicha aspoň takto 😅😂 ) ....... Já na to neměla nesnáším injekce. Držím Palečky všem co jsou dnes na tom jako já.

lenatko91
18. srp 2020

Naděje je vždycky. Já mám pcos, manžel lenochy. 3x IVF nedopadlo, byl jediný transfer. Pak jsme šli na IUI jen ať zkrátíme čekání a výsledek tu teď spinká vedle mě 🙂

majili
18. srp 2020

@helena1033 tak jsme to měly i ve stejný čas, taky mi to dělali asi v 9:45. Trošku to bolelo, ale nic, co by se nedalo vydržet. Spermiogram dopadl úplně jinak než ty předešlé, v předešlých byla nižší pohyblivost a morfologie v pořádku a teď byla pohyblivost výborná a morfologie horší, ale pan doktor říkal, že na jejich laboratoř je to dobrý výsledek, tak že to vidí nadějně. Tak snad to klapne. Od čtvrtka mám zavádět Utrogestan a 1.9. mám dělat těhotenský test.

helena1033
autor
18. srp 2020

@majili tak to máme už úplně stejně 😊 také 1.9. Na 8 h HCG tak uvidíme snad to uteče rychle.

marketanova
24. srp 2020

Dobrý večer, bohužel to nešlo ani nám a musela jsem na umělé oplodnění a darování vajíček. Určitě to nevzdávejte.

majili
1. zář 2020

@helena1033 tak jak jsi dopadla dnes s testem? Ja bohuzel negativni.

helena1033
autor
2. zář 2020

@majili já bohužel také, ale zkoušíme hned znova tentokrát sem dostala injekce, ráno ve formě pera a večer klasická..... Ráno i večer vždy ve stejnou dobu. ( bude to pro mne horor a to ještě jedeme pryč, ještě že to pero vypadá jak inzulin nemusím nikomu nic vysvětloval 😅 ..... Tak uvidíme koncem tohoto měsíce.
Ale tušila sem to nevydržela to a udělala si test a nebyl tam ani duchu 😥

helena1033
autor
2. zář 2020

@majili s tedy HGC čista nula, tzn že sem tam typotvurky ani nedostaly............ Opět 😥

majili
2. zář 2020

@helena1033 ja v krvi 0,4 takze taky zadny uspech. Nevadi, jedeme dal. Jeste chci jit na pruchodnost vejcovodu, ale doktorka ma dovolenou, tak musim pockat na jeji vyjadreni, ale jdeme taky hned na dalsi pokus tento mesic.

helena1033
autor
3. zář 2020

@majili mne už to dělaly a průchodné v pořádku. Taky sem říkala hned znova na co čekat, jen to úplně nevyšlo časově ( zítra odjíždím do Prahy s kamarádkou na komentování prohlídku Blanky Matragi, a chtěla jsem tam mít rozlučku) ....... A do toho si píchat ty injekce, ráno v pohodě ale odpoledne nejpozději v 19h ..... Takže na záchodě někde. Do toho se na to nemůže pít. To bude rozlučka jak hrom 😂😂😂🤟🤟

helena1033
autor
21. zář 2020

@majili tak druhá inseminace za mou ležím na pokoji a čekám........ Tak i tobě držím palce.

majili
22. zář 2020

@helena1033 Taky moc držím pěsti! 😉 Já jsem byla ve čtvrtek na druhé (ale ovulace byla podle měření teploty až v sobotu, tak snad tam ty spermie vydržely). Průchodnost už mám za sebou od minulého úterý (vše ok), pak jsem byla v minulé pondělí i na fyzioterapii na cvičení Mojžíšové a dělala mi i tu mobilizaci pánevního dna přes konečník, říkala, že hodně ženských otěhotní už i po tomhle zákroku, tak jsem zvědavá. Ještě jsme byli v pátek na genetické konzultaci, ale to budou výsledky až za 6-8 týdnů.
Kéž by nám to vyšlo 🙏

helena1033
autor
22. zář 2020

@majili držím palce mi už máme genetiku za sebou i mojžišovou ( problém je že když tam ty pít burky nedoplavou tak mužem mobilizovat co chceme 😉🙏🤷‍♀️ .....) tak snad se povedlo.

helena1033
autor
5. říj 2020

@majili tak je to přesně 14dni a test opět negativní 😥 ....... Jsem do toho po třetí a pak ICSI

majili
5. říj 2020

@helena1033 já už ve čtvrtek testovala a v pátek byla na krvi a taky negativní. Takže taky půjdeme potřetí a pak uvidíme podle výsledků genetiky. Když dopadne dobře, tak asi budeme pokračovat IUI, aspoň těch 6 pokusů a pak už asi IVF. Tak v tom zase budeme spolu, tak si budeme držet pěsti 😉

majili
8. říj 2020

@helena1033 tak mi dnes volala doktorka a úplně mně nepotěšila. Myslela jsem, že výsledky imunologie už máme kompletní a vše dopadlo v pořádku, ale dnes mi řekla, že jí došly zbývající výsledky, a že mám hraniční protilátky proti spermiím a ještě něco, co jsem už úplně nerozuměla. Musím jít znovu na krev, aby se to ověřilo, jestli je to jen hraniční nebo to bude horší a jsem z toho teď špatná, protože o tom nečtu nic moc pozitivního 😔