icon

Popraskané ruce - co na ně zabírá?

meggie12345
6. říj 2018

Ahoj všem 🙂 poraďte mi prosím něco účinného na popraskané ruce. Mám to už hrozně dlouho, pravidelně mažu, ale nic nezabírá ☹ máte něco ozkoušeného?
Děkuji za rady!

klea81
6. říj 2018

Konopná mast

kittyy17
6. říj 2018

Excipial u lipolotio, nebo Lipobase, ale ta je na předpis...

linee
6. říj 2018

@meggie12345 porad mazat a mazat, idealne i po kazdem umyti rukou mit po ruce krem a hned mazat. Skvely je jasminovy olej, privezla mi ho kamaradka z Dubaje, bude ale urcite k sehnani i tady. Ja na to trpim nekolik let a uprimne mi zabira az kdyz prejde chlad a zima a prijde teplo a leto. Na podzim a predevsim v zime je to tady opet. Posledni dobou jeste hodne pouzivam indulonu, ale ta se spatne rozmazava a pak chvili nemohu nic delat a s detma je to hodne neprakticke, ale zabira mi nejvice. Nejmene mi zabiraji parfemovane, resp. hezky vonave kremy...

linee
6. říj 2018

No a pak recept nasich babicek - rozetrit sadlo a obalit do igelitu.
Jeste mi rikala kamaradka, ze ji zabira parafinovy zabal.

hezz17
6. říj 2018

Sadlo

gretka79
6. říj 2018

@meggie12345 ahoj, trpim na to take. Mazu klasickou indulonu a take jsem zkousela Purelan od Medely. Zbyl mi po porodu, kdyz jsem zacinala kojit a mazala jsem si rozkousana prsa. Je skvely, jen mas po nem dost mastne ruce. Takze mazu na noc a rano jsou ruce o dost lepsi.

prapodivna
6. říj 2018

zalezi z ceho to mas, kdybys to mela treba kvuli kvasinkove infekci tak naopak promazavani to zhorsuje

monique9754
6. říj 2018

Já to mám stejně V zimě je to strašně suché a praskají přes leto to jde. Nevím s čím to už mazat. V dětství jsem měla atopickej ekzém

vzkazyzuniverza
6. říj 2018

Dobrej je bio kokosovy olej a etericky levandulovy, staci udelat mix, krasne se vstreba, hoji to prave hlavne tu kuzi, popraskanou, popalenou. A chtelo by to myt a prat v rukavicich, aby se tou chemii nenarusovala mikroflora. A zrusit antibakterialni mydlo, obycejne prirodni staci.

jesslee
6. říj 2018

Vyzkoušela sem už desítky krémů na ruce a jediný který mi zabral je Garnier ( taková červená tuba stojí okolo 70 Kč )

mahy
6. říj 2018

Cicaplast od La Roche

zelenaesmolda
6. říj 2018

Neutrogena

vendes
6. říj 2018

A-Derma Dermalibour krém.

jarmarca
6. říj 2018

Makadamovy olej z havlikovy apoteky, mela jsem popraskane ruce od ekzemu...kazdemu ale pomuze neco jinyho, musis zkouset🙂

aselluska
6. říj 2018

Praskají mi ruce do krve, vždy když se ochladí a potom celou zimu, všechno mě štípe, zabrala jen lékařská vazelína ( stála pouze 40 Kč v DM) vydržela mi rok a půl, ale chce to tak 2x denně minimálně.

kaneshiro
7. říj 2018

@meggie12345 mně vždy zabrala klasická modrá indulona, sama doktorka na kožním mi ji doporučila, místo kortikoidů.

lenkule
7. říj 2018

Me pomaha krem cicaplast mains od la roche-posay, hlavne tim ze se hned nesmyje a na rukach vydrzi. Ruce mi taky praskaji v zime. Na jare to vzdycky zmizi.

lenkule
7. říj 2018

Jeste bych dodala ze to chce ze zacatku mazat pokazde kdyz ma clovek pocit ze to potrebuje - klidne 8x denne. Kdyz se to pak zlepsi tak staci min.

1anetta11
7. říj 2018

@aselluska Ano tak mažu lékařskou vazelínou a to jediné mi pomáhá, kupovala jsem v lékárně, taky kolem 40 korun 🙂.

jankol
7. říj 2018
Uživatel jankol je nedůvěryhodný
Je možné, že nejde o reálnou osobu, ale o profil nebo více profilů vytvořených za účelem propagovat konkrétní výrobky/služby nebo účelově manipulovat diskuzi. Podívej se na příspěvky od jankol.

@meggie12345 používám modrou indulonu a jsem s ní spokojená.

meggie12345
autor
7. říj 2018

Děkuji všem za rady!!! Budu zkoušet dál a snad něco zabere 🙂

hafika
7. říj 2018

Mně tedy indulona ani sádlo nefunguje, ale používám krém nivea pure and natural pro suché ruce. Ale jak píší ostatní, chce to zkoušet co komu sedne. A ještě se tedy musím hlídat, abych ruce zbytečně nenamáčela. Na mytí nádobí i koupelny používám opakovaně použitelné rukavice, ale ještě je musím mít bez toho prášku uvnitř, ten mi také vadí. Kupovala jsem po internetu, ale mají je i třeba v dm drogerii.