Preventivní prohlídka u praktického lékaře-jak probíhá?

madre1
16. čer 2016

Na poslední prevenci jsem byla před 2.roky,kdy mě(kromě meření tlaku,poslechu a prohmatání břicha)praktická lékařka poslala do laborky na odběr krve a vyšetření moči.Na další prevenci mě pozvala dnes a bylo mi řečeno,že když jsem měla posledně tu krev OK,stačí jen vyšetřit moč 😕
Trochu mě to vyvedlo z míry a přemýším o tom,jestli má vůbec smysl,na tyto pozvánky odpovídat tím,že se tam dostavím 😀
Jak to probíhá u Vašeho praktického lékaře a jak často Vás zve na prohlídky?

bervidova
16. čer 2016

Tak můj praktický lékař mě v životě na prohlídku nepozval. Dávám pravidelně krevní plazmu, takže vyšetřena jsem, takže to není, že bych neměla přehled o svém zdraví (to on ale nemůže vědět). Tento pan doktor je zárověň naším "závodním" lékařem, kdemáme povinné prohlídky po několika letech. Ta probíhá tak, že jednou jsem akorát nesla moč. Poslední dvě byly o tom, že jsem vešla, podepsal mi propustku, dal razítko na formulář a byla jsem opětpráce schopna po všech stránkách.

lenbela
16. čer 2016

Pravidelně každé 2 roky. Zaměstnavatel to vyžaduje.
Pokaždé: rozbor krve a moči, měření tlaku, EKG, kontrola zraku, sluchu, kontrola nohou ( křečové žíly), vážení, prohmatání břicha. To je u mě snad vše. Manžel má vysoky krevní tlak, tak ten navíc i kontrolu u internisty ( sono srdce + EKG) a u očního.

seb
16. čer 2016

Mě praktická taky nezve na prevence, nikdy, kontrola zraku, sluchu - nikdy jsem neměla, křečové žíly taky ne, ani vážení, ani břicho, nic, EKG mě poslala, pže jsem měla kdysi vysoký tlak, krev a moč jen při nemoci, když je potřeba

sarkar
16. čer 2016

Za dvanáct let jsem u praktického byla asi jen 1x při prvním těhotenství a pak ještě jednou na přeedoperační vyšetření před revizí. Od té doby ne a předtím taky ne. Moje důvěra v naše "klasické" lékáře je na bodě mrazu, snažím se své zdraví řešit alternativně (hlavně prevencí).

heduska82
16. čer 2016

Kazde 2 roky, jinak se s nami nechce pak moc bavit, kdyz neco potrebujeme. Vzdycky krev, moc, ekg mi dela dle potreby, protoze mam vysoky tlak. Me to nic neudela a jsem stastna, ze nemusim nikam litat a vsechno mam na jednom miste.

barborka09
17. čer 2016

Tak mě lékař na preventivku nezve, hlídám si to co dva roky sama. Vždycky zavolám ať mi vypíše žádanky - takže mě pošle na krev a s močí a taky na EKG. Když mám vše oběhnuto dostavím se k lékaři. Sestra změří, zváží, kontola zraku, měření tlaku. Pak pokračuji k doktorovi - proberteme výsledky z laboratoře a ekg, pak prohmatá břicho, zkontroluje křečové žíly, taky ho zajímá jestli navštěvuji gynekologa a zubaře. Poptá se mě jak se cítím celkově a jestli nemám nějaké problémy a je hotovo.