Přibírání po čtyřicítce. Máte osobní zkušenost?
Přeji vám hezký den... Máte někdo zkušenost s tím, že byste s nástupem čtyřicítky začala, jako kdyby z ničeho nic, tempem přibírat? Děkuji
Já jsem celoživotní dietář, váhu si musím opravdu hodně udržovat a krotit se. Po 40tce jsem přibrala cca 4kg a at dělám co dělám dolů to prostě nejde. I udržování váhy mě stojí teď více usilí než dřív.
No mám to stejne, vzdycky jsem byla stihla, a ted jdou kila nahoru jen se kouknu na sladke, a to neprasim. Nevim co s tim
Vždycky jsem byla štíhlá, sportuju, jím docela dobře (kalorické tabulky) a stejně přibírám.
Holky a není to třeba tím, že tělo zadržuje nějak víc vodu? Přeci není možné, když si hlídáme jídlo, cvičíme, tak přibiráme stejně jako kdyby jsme nic nedelaly?🤪
Je mi 43 a od srpna jsem zhubla 28 kg...a práci to vlastně téměř nedalo...bála jsem se, že to půjde nějak hůř, ale jde to dobře.
Zatim problemy s pribiranim nemam. Bude mi 47. Ale ja si teda plus minus drzim nejakou normalni vahu furt. A taky je fakt, ze mi v poslednich letech prestalo chutnat sladke. Hlavne ruzne susenky se ztuzenymi tuky a podobne sragory. Driv jsem to jedla normalne a ted mi to nechutna. Radsi si koupim krabicku boruvek. Nebo si dam si dobrou cokoladu nebo domaci moucnik, ale dortiky z cukrarny (levnejsi, ne ty luxusni, ty si nekoupim) mi vetsinou nechutnaji. Sladky piti jsem nevyhledavala nikdy.
@sarihy Napravovat něco, co jsem trochu podělaly, je dost těžké, takže jsi dobrá, že jsi zhubla a měníš životní styl.
@petra993 a jaké?
Věkem se postupně zpomaluje metabolismus. Já si to tedy užívám, konečně jsem trošku přibrala, není mi taková zima a cítím se mnohem líp🙂
Ja nakynula tesne pred 40, pak jsem se zhrozila a za 3/4 roku jsem zhubla 13 kg, mam ted 169/62. Zacala jsem jist zeleninu plus jim to co vzdycky a zacala jsem.se hybat ( orbitrek, rotoped, youtube)
Jsem taky štíhlá, moje váhové výkyvy mimo těhotenství se vzdycky daly ukočírovat, celkem lehce. A ty zprasený hormony se mnou mávají, ukládají, zpomalují
@levandule_k Trochu víc 😀 Jsi hodná, ale fakt to není k obdivu, ale k pláči spíš. A jako myslím to vážně, nepíšu to klasika proto, abych si o to víc říkala o poplácání po zádíčkách...takhle to fakt beru. U mě to je spíš jako že "boj o život" nebo jak to nazvat, takže to není buď a nebo, tady jiná volba vlastně není. Ale děkuju i tak.
Doporucuju nabudit metabolismus. Sportem. 3x - 4x tejdne se zapotit, trikrat nejskej lehkej strecink a 1 den odpočívat ;) urcite neztloustnes. To prostě nejde. Kdyz se dost hejbes ( a nejis nesmysly samozřejmě)
@alexandria80
@alexandria80 Lactobacillus gasseri
Ale všecky jsou velmi prospěšné

Jo, v 46. Najednou, aniž bych změnila stravu, a nejde to dolů, jako dřív (co dřív fungovalo, teď nejde). Načetla jsem toho spoustu, prostě je to věkem, zpomalení metabolismu, snížení hormonů a tím uložením tuků.