icon

Přibírání po čtyřicítce. Máte osobní zkušenost?

sussi0623
21. únor 2024

Přeji vám hezký den... Máte někdo zkušenost s tím, že byste s nástupem čtyřicítky začala, jako kdyby z ničeho nic, tempem přibírat? Děkuji

Strana
z3
lv
21. únor 2024

Jo, v 46. Najednou, aniž bych změnila stravu, a nejde to dolů, jako dřív (co dřív fungovalo, teď nejde). Načetla jsem toho spoustu, prostě je to věkem, zpomalení metabolismu, snížení hormonů a tím uložením tuků.

pospis
21. únor 2024

Já jsem celoživotní dietář, váhu si musím opravdu hodně udržovat a krotit se. Po 40tce jsem přibrala cca 4kg a at dělám co dělám dolů to prostě nejde. I udržování váhy mě stojí teď více usilí než dřív.

misulka84
21. únor 2024

No mám to stejne, vzdycky jsem byla stihla, a ted jdou kila nahoru jen se kouknu na sladke, a to neprasim. Nevim co s tim

jancazao
21. únor 2024

Vždycky jsem byla štíhlá, sportuju, jím docela dobře (kalorické tabulky) a stejně přibírám.

misulka84
21. únor 2024

Holky a není to třeba tím, že tělo zadržuje nějak víc vodu? Přeci není možné, když si hlídáme jídlo, cvičíme, tak přibiráme stejně jako kdyby jsme nic nedelaly?🤪

misulka84
21. únor 2024

@misulka84 tak u mě je to tedy jednoznacne stresem koukam🤔

jancazao
21. únor 2024

@misulka84 nečetla jsem článek.
Moji rodiče jsou oba malé (výškou) kuličky. Mamka byla do 40 taky relativně štíhlá. Takže nečekám, že budu jak proutek. U mě je částečně na vině štítná žláza. Jsem po operaci a nikdo mi to nevymluví....

petra993
21. únor 2024

@sussi0623 probiotika na střeva!!!
Hubnutí jde samo.

sussi0623
autor
21. únor 2024

@petra993 Ježíš no kéž by! Už jsem téměř zoufalá! V létě se mi povedlo tak hezky shodit a teď během snad půl roku se mi tělo zbláznilo. Cítím se jako napumpovana 😬

sarihy
21. únor 2024

Je mi 43 a od srpna jsem zhubla 28 kg...a práci to vlastně téměř nedalo...bála jsem se, že to půjde nějak hůř, ale jde to dobře.

jancazao
21. únor 2024

@sarihy můžu se zeptat z jaké váhy a kolik měříš? Klidně do SZ. Díky

sarihy
21. únor 2024

@jancazao Napíšu, tohle není na veřejné přiznání 😀

sussi0623
autor
21. únor 2024

@sarihy jak jsi to prosím tě dokázala?? Mimochodem, velká gratulace!!

misulka84
21. únor 2024

@sarihy to jo, velká gratulace👍

sarihy
21. únor 2024

@sussi0623
@misulka84 Gratulovat není k čemu, jen hasím to, co jsem nechala dojít až moc daleko, a snažím se zabránit propuknutí cukrovky...

konidana
21. únor 2024

Zatim problemy s pribiranim nemam. Bude mi 47. Ale ja si teda plus minus drzim nejakou normalni vahu furt. A taky je fakt, ze mi v poslednich letech prestalo chutnat sladke. Hlavne ruzne susenky se ztuzenymi tuky a podobne sragory. Driv jsem to jedla normalne a ted mi to nechutna. Radsi si koupim krabicku boruvek. Nebo si dam si dobrou cokoladu nebo domaci moucnik, ale dortiky z cukrarny (levnejsi, ne ty luxusni, ty si nekoupim) mi vetsinou nechutnaji. Sladky piti jsem nevyhledavala nikdy.

jancazao
21. únor 2024

@konidana mám to jako ty s jsem baculka😢

konidana
21. únor 2024

@jancazao ja jsem odjakziva spis hubena, holt asi geny. Tata mel pri 190cm jeden cas jen 70kg😅. Kazdy jsme nejaky😉

levandule_k
21. únor 2024

@sarihy Napravovat něco, co jsem trochu podělaly, je dost těžké, takže jsi dobrá, že jsi zhubla a měníš životní styl.

alexandria80
21. únor 2024

@petra993 a jaké?

zuzkasim
21. únor 2024

Věkem se postupně zpomaluje metabolismus. Já si to tedy užívám, konečně jsem trošku přibrala, není mi taková zima a cítím se mnohem líp🙂

barumrallyebum
21. únor 2024

Ja nakynula tesne pred 40, pak jsem se zhrozila a za 3/4 roku jsem zhubla 13 kg, mam ted 169/62. Zacala jsem jist zeleninu plus jim to co vzdycky a zacala jsem.se hybat ( orbitrek, rotoped, youtube)

lv
21. únor 2024

Jsem taky štíhlá, moje váhové výkyvy mimo těhotenství se vzdycky daly ukočírovat, celkem lehce. A ty zprasený hormony se mnou mávají, ukládají, zpomalují

konidana
21. únor 2024

@lv tak pravda, v prechodu jeste nejsem. Taky to pribirani na kazdyho prijde jindy. Na nekoho po 40 , na jineho po 50 nebo po 60, no a na nekoho nikdy...

sarihy
21. únor 2024

@levandule_k Trochu víc 😀 Jsi hodná, ale fakt to není k obdivu, ale k pláči spíš. A jako myslím to vážně, nepíšu to klasika proto, abych si o to víc říkala o poplácání po zádíčkách...takhle to fakt beru. U mě to je spíš jako že "boj o život" nebo jak to nazvat, takže to není buď a nebo, tady jiná volba vlastně není. Ale děkuju i tak.

petra993
21. únor 2024

@sussi0623 určitě jde to je to prokázané různými studiemi a na myšich... Taky že probiotika pomůžou mě to pomáhá. Kila mi jdou samy dolů.
Normalne jim.. Břicho není tak nafoukle. Vážně je to lepsi. Lepší imunita.. Všecko.

odula
21. únor 2024

Doporucuju nabudit metabolismus. Sportem. 3x - 4x tejdne se zapotit, trikrat nejskej lehkej strecink a 1 den odpočívat ;) urcite neztloustnes. To prostě nejde. Kdyz se dost hejbes ( a nejis nesmysly samozřejmě)

petra993
21. únor 2024

@alexandria80
@alexandria80 Lactobacillus gasseri
Ale všecky jsou velmi prospěšné

jancazao
21. únor 2024

@odula taky to neplatí u každé. Znám takových víc.
V práci si sednu jen při obědě...

Strana
z3