Problém s rovnováhou. Co by to mohlo být? Máte zkušenost?

19. pro 2021

Přejde někdy sám od sebe tento problém? Jsem z toho zničena. Kdo jste měl tento problém a k tomu zhoršené vidění, bolest v uchu, a stíhání oka jeden den, pak zas druhého druhý den..... Vyšetření LP i MRI žádnou RS nepotvrdilo...
Kde byohl být problém... Zítra jedu opět k lékaři, kde je problém? Zažila jste někdy některá něco podobného?

autor
19. pro 2021

*štípání oka

cilkat
19. pro 2021

MRI je magnetická rezonance? Manžel měl podobné problémy při nádoru mozkové pleny, který utlačoval mozeček... Na magnetické rezonanci byl ale zřetelně vidět.

autor
19. pro 2021

@cilkat ano rezonance. Dle info zatím po telefonu mám vše čiste. CT mozku taky, to bylo ale Delano před měsícem

drep
19. pro 2021

Není to už asi pátý příspěvek, kde to řešíš?

autor
19. pro 2021

@drep ano, protože jsem z nemožnosti normálně fungovat už nešťastná. Máš nějakou konkrétní řadu či zkušenost?

drep
19. pro 2021

No, ale nebudeš to chtít slyšet. Pokud se vyloučili somatické choroby, což pokud si dobře pamatuju, tak ano, tak zbýval se zaměřit na to, co se ještě nevyšetřovalo, na psychiku.

autor
19. pro 2021

@drep co se týče psychiky, tak to je už také irelevantní řešit, tam už jsem odpinknuta byla také. Nicméně problémy jako mávnutím proutku díky pilulkam nezmizely, takže hledám další, racionálnější možnosti.

lentilkah
19. pro 2021

Od ucha to byt nemuze? Vertigo?

petrasipkova1
19. pro 2021

Máma má třeba Menierovu chorobu, tak koukni.

autor
19. pro 2021

@lentilkah
@petrasipkova1 trochu v to doufám. Kdysi jsem měla podobně problémy a padlo také podezření na Meniera. Zkusím to zítra popsat pořádně neurolozce. Ucho mě bolí už 14 dní, ale na usnim našla jen nějaký sekret za bubinkem a dala mi atb kapky do nosu. Ten menier se léčí jak?

autor
19. pro 2021

@petrasipkova1 a projevuje se jak?

apokalismus
19. pro 2021

Na menierovu chorobu píší doktoři betahistin- betaserc. Projevuje se závratěmi. Jak tvá porucha rovnováhy vypadá? Ty se vždy vytasíš s dalšími příznaky člověče... Ale taky jsem slyšela o lidech kteří měli závratě a bolesti hlavy a pak jim dr napsal brýle a přestalo to... Možná bych zkusila počkat ještě na ně jestli něco zmenej...

kafr
19. pro 2021

Taťka má myasthenia gravis. Koukni na to. Je to autoimunitní onemocnění a je těžké ho prokázat, většinou doktoři nemůžou nic najit. Taťkovi se naštěstí sešlo hodně příznaků najednou.

autor
19. pro 2021

@kafr jak moc je toto závažné?

autor
19. pro 2021

@apokalismus no jakoby lehce opilá, respektive jako bych měla problém se stabilitou. Ne však problém s rovnovahou hlásím pořád, to není nový proboem, jen mě to trápí.

apokalismus
19. pro 2021

@kafr tohle mi přijde jako úplně jiný druh nemoci...

apokalismus
19. pro 2021

Problém se stabilitou a ne s rovnovahou? A vertigo to není? Zkoušel někdo dělat polohovací manévry? ( Dix hallpikuv test) Orl, či neurolog?

autor
19. pro 2021

@apokalismus to je co? No ORL ne, ti se mi vždy jen koukali do ucha a řekli dobrý... Jo jakoby když máš tendenci se lehce houpat že strany na stranu, takova rozvlacnena nerovnováha.

iivetaak
19. pro 2021

Mám stejný problém, jen s tím rozdílem že jsem byla týden hospitalizována na orl. Akutní zánět ucha, dostal se mi do spánkové kosti, prý byla prosakla i lebecni kost. Mám špatnou imunitu a jiná autoimunitní onemocnění. Posílali mě taky na MRI i CT-mela jsem závratě, bolesti za krkem a hlavy, vypadalo to na zasazený mozecek, v úvahu brali mozkovou. Ta na mri vidět nebyla. Atb beru měsíc v kuse, Betaserc jak už je zmíněno výše, clexan.. Ted je to už jen taková nestabilita, na ucho i slyším.. nevím jestli jsem pomohla, ale když tě bolí v uchu, mohl by být problém právě odtud. Ale zase jsem k tomu měla v noci 39 horečky a nešly srazit, tak nevím..

iivetaak
19. pro 2021

Přesně ty cviky právě se mnou delali a to by měli zkusit i u tebe...

autor
19. pro 2021

@iivetaak no já měla zánět ucha v srpnu jako těhotná, píchli mi ho, dostala jsem xorimax. Pak po porodu se objevily problémy, bolerie v krvi, punkce... V seru nebyly, tak mi dali jen znova xorimax na 10 dní a od té doby nic... Nevím vlastně jestli u bolerie je toto běžný postup? No a to ucho zlobí, takže se tam mohlo něco s ním stát. Právě nevím, jak setrne na to lékařku upozornit. A ty cviky jak říkáte, to se dělá jak?

autor
19. pro 2021

@iivetaak bolesti hlavy a za krkem mám taky celou dobu. Ale jak říkám, MRI, ct, LP prý negativní, měla jsem strach právě hrozný z RS.

autor
19. pro 2021

@iivetaak a jak ti to odhalili tento problém?

apokalismus
20. pro 2021

Myslíš ty polohovací manévry co jsou? Že tě prudce položí ze sedu do lehu s hlavou v určitém úhlu a podle pohybu oči zjišťují zda to není právě od ucha... dělá je neurolog a někdy orl, mě to tedy dělali až v Praze po několika měsících závratí a nestability...

madamas
20. pro 2021

Ahoj, a co ty borelie? Manžel má boreliózu několik let, projevuje se to různě, někdy závratěmi, záškuby svalů atd. Od doby co boreliózou trpí už se u něj vystřídali všelijaké obtíže, vč. zhoršování zraku. Borelióza má opravdu rozmanité příznaky a obtíže.

autor
20. pro 2021

@madamas ano i zásnuby, svalů mám, teď sedím na neuro, tak se zkusím optat k té bolerii. A jak tvého může dále léčí? Měl to jen v krvi jako já?

autor
20. pro 2021

@madamas zaskuby

madamas
20. pro 2021

Vždy mu to zjistili z krve, žádné další odběry mu nedělali. Když to měl v té nejhorší fázy tak dostal troje antibiotika vybrat za sebou. Dále to neřeší když normálně funguje. Bere to tak jak to je. Dokud může normálně žít, pracovat, sportovat tak je s tím srovnaný. Momentálně je ve fázi kdy třeba večer mu škube sval, je to viditelné na pohled a občas se mu jakoby ,,zatmí". Jednu dobu si ale už zjišťoval možnosti léčby v zahraničí. Naštěstí se to tak nějak srovnalo.

autor
20. pro 2021

@madamas on ji chytl nekolikrat po sobě? Nebo se mu reaktivovala? Já, mám taky jakoby, zatmění. Skončil na brýlích?

apokalismus
20. pro 2021

A co ti na tu rovnováhu řekla dnes doktorka?