Proč vlasy padají, když dorostou pod lopatky?
Ahoj s padání vlasů jsem neměla žádný problém jen vždy když sem ne měla pod lopatky mi začaly padat :/
Nevíte proč to tak je vždycky když mi vyrostou ?:-0 chtěla bych je mít dlouhé :(
@maki600 prý má každý z nás danou nějakou délku, kam ty vlasy rostou. Dřív sem měla po zadek a ještě rostli, po dětech už jen k žebrům max a jiná kvalita vlasu. Ty delší mi padali taky dost a bylo to spíš víc vidět. Pak zkusit jedine lepší stravu, možná nějaké vitamíny (musí to jít zevnitř) masírovat pokožku hlavy a používat správnou kosmetiku na ně. Ono mít hezké a dlouhé není jen tak 😁
moje mama ma hodne vlasu a tvrdi,ze mohla mit delku max pod lopatky a delsi uz ne neb ji pak hrozne padaly
Vlas má svou délku života, u někoho delší, takže zvládne narůst až po zadek, než vypadne, někomu doroste k ramenům a vypadne, aby ho nahradil nový. Co si pamatuju, tak průměrně roste cca 1 cm za měsíc po dobu čtyř let - takže průměrnému člověku naroste přibližně půlmetrový vlas, než vypadne...
Aha. Tak tet sem se dozvěděla ještě jednu věc z čeho to může být ,,, vyšly mi dvě čárky na těhotenskem testu ...i tak musím ne zkrátit děkuji
@maki600 jestli tě to utěší, tak mám podobné maximum. Deset let už nestřihám ani konečky, dvacet let mám stejně dlouhé (něco mezi lopatkami a pasem). Prostě to tak je. Málo péče, hodně péče, žádná péče... Mění se kvalita (suchost, mastnost, lámavost) ale délka a hustota pořád stejná. Jo a padají mi víc na jaře a na podzim, asi zimní a letní srst nebo co :D
Mně když padaly vlasy, tak jsem si koupila Donna Hair forte a pomohlo to, jinak pro vlasy je důležitý zinek.
Nedávno jsem narazila na přednášku o ledvinách z pohledu tradiční čínské medicíny + něco o stravě a českých bylinkách, které posilují ledviny. Tam říkali, že pokud jsou oslabené ledviny z energetického hlediska (nemysleli tím testy u obvoďáka, ty můžou být ok) tak padají vlasy, jsou problémy s očima, se spánkem.
Kotvičník, který se doporučuje na zvýšení libida, tak posiluje i ledviny.
PS. Nevím, jestli jsi na alternativu nebo ne 🙂

@maki600 u těch dlouhých je to padání víc vidět 😉