Psychika
Ahoj holky,potřebuju se jen vypsat,nehledám radu,spíš názor ☹ Když bylo synovi asi dva měsíce,začala jsem mít stavy,kdy mi lezl strašně na nervy,byl hodný,krásně spinkal,ale strašně mi vadilo,když brečel.Byla jsem nervní,hnusná,protivná,nebavilo mě se o něj starat,měla jde myšlenky,že ho umlčím polštářem,jen jsem brečela,atd.Přešlo to po 14dnech samo.Malý je strašně akční,neustále ho musím napomínat,pořád něco bere,tam rozsype,tam vylije...Podotýkám,že není hyperaktivní,jen strašně akční a neposedný.Čas od času mi rupnou nervy,kdy jen řvu,jsem hnusná a protivná.Dnes jsem to ale neustála.Rozbil talíř,když se počůral,nimral se v tom rukama,pořád bere věci,které brát nesmí,a já se neudržela,a totálně jsem vybuchla,že na to nemám nervy,že mě malý jen zlobí,že ho mám plné zuby,a pak jsem začala brečet vzteky.Pak jsem se malému omluvila,vysvětlila,že ho miluju,i když jsem někdy zlá,a objímala ho,a zase brečela.Tentokrát z lítosti.Občas to prostě nedám,byla jsem vždy nervák,ale takový ne.Myslíte,že to souvisí s tou poporodní depresí,že z toho nejsem úplně venku?Nebo tím,že mám více starostí,než dřív? ☹
@magdasan tak tak, šichta 24/7, 52 týdnů v roce bez příplatků za svátky, víkendy a noční 😅 Já teda naštěstí už od března zařezávám v zaměstnání, takže ty víkendy mám: nástup na apelplac v 6:00 stejně jak v tejdnu, ranní snídaňová a čůrací a oblíkací ceremonie jako v tejdnu, akorát mi odpadá přesun do jeslí, nicméně musim uvařit, poklidit a vyprat se Zelenou na hrbu... no srandy kopec 😀
@mon_88017 tak manžel mi pomáhá dost právě.A už jsi v pořádku?Jak dlouho to trvalo?A plánujete další dítě,nebo kvůli tomu ne?
@mialagia nevím,jak to mám popsat,není to jako silné třesení,ale intenzita jako při hře.
@andryyysssek v tom nejhorším sem se plácala asi půl roku, teď už je to lepší, ale hodně mi pomohlo šoupnout holku ve dvou letech do jeslí a vrátit se zpátky do práce.
Další dítě nebude, já nechtěla ani jedno a nechala sem se ukecat... no a dopadlo to, jak to dopadlo 😎
@andryyysssek Hele, teď si nekomplikuj život dalším dítětem. Tři už je dost i pro maminy, které dvě děti zvládaly dobře. Aby se to nezvrtlo ještě do nějakého průšvihu..
@mon_88017 to si říkám taky,že až půjdu do práce,tak to snad bude lepší 🙂
@ivular já ani nechci teď,a manžel stejně nechce už vůbec 🙂 ale z průšvihu strach nemám,jak říkám,když se to nakupí,tak řvu,agresivní jsem v tom řvaní,ne že bych se k němu agresivně chovala,i to třesení jsem už vysvětlila.
@andryyysssek zcela cynicky pravím, že na heslu Arbeit macht frei něco je 😎 Jo, je to záhul zase v jiným směru, ale těch 8 hodin, co funguju "jako před tim" mi dává děsně moc.
Holky,díky moc za podporu,čekala jsem,že mě tu někdo odsoudí,že jsem tyran,nebo tak 🙂 Jinak už třetí den jsem docela v klidu,jako každý jiný,tak mám strašnou radost 🙂 Asi se to vše nahromadilo,a už jsem to musela vyventilovat,abych mohla být zase klidnější,nevím 🙂
@andryyysssek to je fajn, že se ti ulevilo, ale toho psychologa neodkládej, ono je to taky takové úlevné povídání, ale vedené odborníkem, takže to má výsledky..
@lv jj,díky 🙂
@andryyysssek ahojky, jak je ted?
ja jsem posledni dny uplne vztekla 😔 😔 😔
@verusky ahojky,ale jo,docela to jde 🙂 Ale copak,že jsi vzteklá?Děti zlobí?
Vo FR mas za to podmienku a socialku na krku, vsade sa pise o tom, jak to je nebezpecne. Preboha, rob zo sebou nieco. S tebou manzel tiez trasie, ked sa s nim pohadas? Nevies ovladat svoj hnev, tak vyhladaj pomoc? Vie manzel o tom, aky si nervak?
Keby ta tvoje deti natocili na video a pustili ti to v case kludu, ako by ti bolo?
Neodcudzujem ta, dokonca ani neviem, ci pises pravdu a jak velmi tymi deckami trasies alebo im nadavas, ale prosim ta rob nieco so sebou. Kvoli detom.
@andryyysssek no, jak jsi psala, ze s jednim ditetem by sis nikdy nedovedla predstavit, ze se clovek dostane do takovych uzkych...
jak psala
@trdelnik234 ,
ve francii bychom tedy byly hromadne za mrizemi. ja tedy netresu, ale kricim na deti, kdyz uz je toho moc a je toho moc... ja jsem na deti sama a jak jsou ta mrnatka, tak jsem celkove trochu nervoznejsi, protoze nevim, kdy na me kdo s jakym pozadavkem vyskoci a starsi holky maji povinnosti skolni, hudebni, vari se, poradky, pradlo... takze ja jsem v haji, kdyz jsem pretizena, nekdo zacne vyrypovat (tuhle polevku nechci), ted je dvouleta ve vzdoru a maly mi neda moc spat a kojeni me vycerpava...
takze tak 🙂 blbe je, ze uz beru bachovky na miru a presto to na me nekdy vyleti... ted toho bylo hodne v zacatku skolniho roku a vcera jsem mela krizi... no pokricela jsem si, hledala reseni na samostatne uspavani te dvoulete, vidim nadeji, tak je dnes lepe 🙂
@verusky
Baby, ale ja nehovorim, ze na svoje dievcata nikdy nekricim a ze doma nikdy nie je kriza ( joj, to by ste sa divili,ze ako to u nas doma niekedy vyzera).
Ja hovorim o tom, ze s dietatom sa nema triast a ani mu nijako fyzicky ublizovat. Syndrom traseneho dietata je vazna vec a je to za podmienka.
Inak ako si na tom s tou striedavkou, schvalili ju ex alebo nie? Trosku som sledovala tvoj pribeh a velmi ti fandim, mas to sakra tazke, sama so styroma detmi. Jak to zvladas? Emocne a financne?
Pomahaju tie bachovky? Na mna sa teraz vsetko sype, aspon ze decka su zlate a robia mi radost.
@trdelnik234 ja jsem vedela, ze jsme se nekde potkaly, ale nevedela jsem kde 🙂
soud u nas jeste neprobehl, expritel chce v soucasne dobe ivu do sve pece, ta ma cerstve dva roky. maleho jakuba nechce a nepotrebuje s nim travit cas, ja mu chci davat jen obe deti zaroven, on radsi nejezdi. za to jsem mu moc vdecna.................. (klid, zazemi pro mne i pro deti).
tak aspon ze s tim krikem je nas vic... i kdyz na me asi nikdo nema... ja si v tu chvili nevidim do huby... a blbe je, ze jsem uz nadavala male, ze je koza 😔 to me asi vyprovokoval nejaky ten jeji vzdor, moc ukolu vsech... ale to uz jsem zavolala mamku, ze budu potrebovat vystridat, takze jak bude zase zle, odvezu je k ni na dve hodiny a vypadnu pryc... do toho telefonu jsem ji i rekla, ze daruju jakuba za odvoz... ale ted druhou noc lepe spinka, kojim po trech hodinach, ne kazdou hodinu vzhuru jako predtim.
zvladam, jak se da... moje mamka rika, at si to kazdy zkusi... ze hodne jinych by to nezvladlo... a asi ne... ale ten vztek, ten me vcera (a jeste minuly ctvrtek) uplne dorazil... to jsem ani nemohla zaspat pak 😔
jinak dobre... mam pekny byt, holky vsechno po ruce (basket, balet, hudebka)... je to spis narocne, ze mali jsou jeste moc mali... a na me zavisli... a holky predpuberta, jsou casto v sobe a jeste me taky hodne potrebuji... i kdyz jinak.
financne... mam rezervu... radsi to neresim... ucty vsechny schovavam a opravdu zatim radsi nesleduju... vyzivne na ctyri deti mam dohromady 8tisic, rodicovsky prispevek 3800. byt pet tisic a krouzky, nakupy, plenky, potrebne... ale i nepotrebne (zmrzliny ted v lete...) ja si rikam do budoucna, ze na chleba s domaci marmeladou bude vzdycky... ale ted jdu asi hodne do minusu.
jak u Vas? co se na Te sype? ja dnes mela taky deti zlate. asi tim, jak jsem vcera vybuchla, jsem se nejak uklidnila. tak to ty deti citily. zadala jsem tem starsim, ze az to na me zase padne a budu se nad necim vztekat (vetsinou je to ta posledni kapka poharu), at mi daji bachovky do ruky a ja si nakapu 🙂
Prosim te jak ti namiesaju tie bachovky na mieru? Ako myslim kde? Normalne tam povies, ze mas proste vykyvy nalady alebo tak nejak alebo aky typ informacii vlastne potrebuju, aby ti to nachystali?
No ja mam pocit, ze zlyhavam vo vsetkom do coho sa pustim. Partnersky vztah ako hodne o nicom, niekedy taka mega kriza ze konec, v robote sef ale ze cisty ko....t atd. Ja som vseobecne dost narocna a stale chcem nieco ine, lepsie, proste furt nespokojna, a to manzela vytaca.
bachovy_esence_poradna
@trdelnik234
to nahore je nick ludmily salemove, co to micha. je moc sikovna, pta se, co Te trapi, jak se citis, aby vedela, co michat. poradi i pohladi slovem. mam na miru pro me a pak mam krizovky a ty jsem zadala tem detem (samozrejme si na ne v krizi nevzpomenu).
stoji s postovnym 400kc a je to na mesic.
Si fakt dobra, lebo ja keby som mala riesit exota plus beznu prevadzku s troma detmi plus kojenca, co ma nenecha v noci vyspat, tak neviem. A s Petrom vychadzas dobre? Berie si dievcata pravidelne?
Diky, pozriem na to. A pomaha ti to?
Ty znas jeste petra? petr si bere holky kazdy druhy vikend, nemame potiz v komunikaci, ma rok a pul mimino a zena radsi odchazi k mamince, kdyz si bere holky. ale vse ok. ja jsem takovy vul, co si nasel chlapy trochu blbce (neuznavaji vzdelani, tady narazime i s petrem ve vychove) a egoisty... a neumeli jsme resit problemy, ktere vyvstaly... a ja jsem asi malo chytra zenska a s malo nadhledem... i kdyz tady s tim druhym jsem se snazila... asi az moc.
dej si tema- muzou se bachovky v tehotenstvi? nebo tak nejak a je tam hned ta ludmila 🙂
Bachovy esence v těhotenství, můžou se? -to je to tema, mrkni ve foru na to.
ja myslim, ze pomaha. ja je chtela uz i zrusit, ze jsem dobra 🙂 a pak prislo to osudne 1. zari... ono totiz pripravit ty holky do skoly se vsemi nakupy a to s plnym dvojkocarem protivnych mimin, protoze nemuzes sehnat boty s bilou podrazkou atpod. neni jednoduche.....
musim se naucit vic zadat o pomoc, nenechavat vse na sobe.
@trdelnik234 letim spat, preju dobrou noc. jak to u Vas vypada? ja se tady dnes vypsala... to je ma komunikace s dospelymi, jinak plne detsky svet 🙂
Ja ti este napisem, ale skor cez IP. Utekam tiez spat. Maj sa.
@andryyysssek "Myslíte,že to souvisí s tou poporodní depresí?"...poporodní deprese není normální stav a musí se řešit s odborníkem. To, co prožívají všechny a trvá jen pár dní, se jmenuje poporodní blues. Jinak naprostý souhlas s @lv a @bachovy_esence_poradna. Taky jsem na to dojela, vy to ještě můžete zbrzdit.
Co se týká agrese, ty pocity znám, řeším tak, že malou položím do postýlky, odejdu do koupelny, vydýchám se a opláchnu studenou vodou. Ona třeba chvilku kříčí, ale v momentě, kdy začnu ztrácet nervy a nejsem si jistá sama sebou, je to jediné východisko.
@verusky tak to třesení jsem už vysvětlila,je to stejné,jako když s dítětem zacloumáš při hraní.Jinak,teď jsem víc v klidu,uvědomila jsem si,že je normální,že člověk občas takhle vyletí.Teď jsem byla dost přecitlivělá,tak jsem to brala drastičtěji 🙂 čtyři děti jsou určitě dost záhul,já mám jen dvě,ale asi už u nich zůstanu.Máš v okolí nějakou kamarádku?To taky dělá hodně.Já nemám,takže to hůř snáším,do toho občas i tchyně...
@urtica tak u mě to bude asi ten blues,po dvou týdnech to samo přešlo.Nebo to mohlo být menstruací,těsně po tom,co jsem začala být taková,jsem to dostala,a byla hodně bouřlivá,a dlouhá.Jak skončila,odezněly i ty stavy.Teď se to objevilo znova,ne v takové míře,ale je toho momentálně moc:malý zlobí,do toho i dcera,tchyně občas,měli jsme i krizi s manželem,kamarádku tu nemám v okolí...prostě se to vše nakupilo,a nedala jsem to.
ja to mam tak nejak podobne. Mna vsak nestve svokra ( ta je super), ale atmoska v robote a sefstvo. Najlepsie to vystihuje titul tej knizky, co vysla u vas v CR "Dost bylo ko.....tu"

@magdasan to máte pravdu,strašně se mi ulevilo,když jsem to ze sebe dostala ven,i manželovi jsem se nakonec svěřila 🙂 S dcerou byla rodičovská v pohodě,byla strašně klidná,ale i tak jsem v pohodě snášela její kňourání.Nechápala jsem,jak to někdo nemůže psychicky zvládat,teď už to chápu.