Se zápalem plic na pohotovost?

12. bře 2023

Dobrý den, mám dotaz na ty, které měly...

Domnívám se, ze bych mohla mít zápal plic, hodně kašlu, zvláště když lehnu, nejdříve suchý, teď jít vlhky kašel, urputná rýma. Teplota jen v patek, teď spis podchlazena,ale bolí mě hned pod žebry, při kašli a je takřka nemozne bezbolestné se posadit. V noci šílenost, nemohla jsem dýchat, už jsem se v duchu loučila s dětmi. Pak jsem se rozhodla pro spánek vsedě, bylo to lepší, ale několikrát do minuty jsem se budila, protože jsem se prostě nenadechla 😫 kašel trvá déle jak týden, ale poslední tři dny se to dost zhoršilo, spis ode dne horší a horší, zhubla jsem asi tri kila, nechce se mi jíst ani pít, což je průser, protože ještě kojim, tak aspoň do té vody se nutim.

Myslíte, ze s tím můžu na pohotovost? Obecně nerada tam jezdím, protože mám pocit, ze je otravuju. Ale jestli bude další noc taková, tak nevim.

Děkuji za rady

palja
12. bře 2023

Ano určitě bych jela. Při takových potížích bych nečekala do zítra. Když bude někdo nepříjemný, tak to prostě přejdi. Poslechnou si tě a popř udělají rentgen plic, zaplatíš poplatek.
Teď řadí kde co, moje děcka a manžel taky měly podobné příznaky jak ty, mají nakonec všichni škaredou bronchitidu a mají ATB, malá rok ještě z toho neni úplně venku. A moje máma to měla taky vlastně a měla ATB.
Určitě si tam zajed, nepoznáš jestli je to zápal plic nebo něco jiného. Nerozmyslela bych se podle komentářů tady a prostě jela.

ada22
12. bře 2023

Určitě jeď. Dcera minulý týden byla nachlazená, ale už byla celkem ok pak ji najednou vystřelila teplota a začla si stěžovat na píchání pod žebry. Jela jsem s ní hned ráno vysoké CRP a podezření na zápal plic. Má antibiotika.

camillaq
12. bře 2023

Určitě bych jela a na nic nečekala.

ada22
12. bře 2023

S tím co popisujes bych do pondělí nečekala.

autor
12. bře 2023

Děkuji vám za odpovědi 🙂 Já právě kašlu hlavně v leze, ve stoje či vsede tolik ne, ale když mě to chytne, je to na udušení. Právě bych nerada byla za herečku...

ada22
12. bře 2023

Určitě jeď. Poslechnou ti, udělají CRP. Buď dostaneš antibiotika nebo mě jednou stačily silnější prášky na kaše. Ale teď fakt rádi hnusy, kdy většina lidí kolem konci na antibiotikach.

mia_von_prag
12. bře 2023

Pri problémoch s dýchaním treba určite ísť

jancazao
12. bře 2023

Myslím na tebe. Jak jsi dopadla na pohotovosti?

kolibricek36
12. bře 2023

@palja ja měla zápal plic a kojila jsem. Dr.mi napsal atb co se můžou. A bylo. Ale brala jsem je asi 3 týdny.

kolibricek36
12. bře 2023

@palja omlouvám se, to nebylo tobě, ale autorce.

palja
12. bře 2023

@kolibricek36 jj v pořádku, já jsem si to myslela. Doufám, že napíše, jak tam dopadla.

autor
12. bře 2023

@jancazao nejela jsem, malickej dostal neštovice a hlídat nemá kdo :/ tak ráno zavolat své doktorce, aby mě vzala na určitý čas.