Šílená bolest při růstu osmičky. Poradíte?

barunkiss
26. dub 2023

Zdravím,

Už asi týden mě fakt hodně bolí cela levá strana horní čelisti až do ucha. Prořezal se mi nahoře moudrak, ale bolí to pekelně stále. Nic nepomáhalo ani ibalginy, brufeny…dnes jsem byla u zubaře a ten mi to kolem zubu vydezinfikoval s tím, že je to tam trochu zanícené a že zitra ráno mám přijít ještě jednou. Přijela jsem domů a znovu neskutečná bolest. Přítel mi dal Nimesil, ale ten po půl hodině přestal působit. Mám chuť proskočit zdí. Už nevím co mám dělat.

Máte nějakou radu?
Děkuji!

jancaand
26. dub 2023

Ahoj, zažila jsem něco podobného - oteklá osmička 8 dní, zubař to vydezinfikoval, s tím, že kdyby to zlobilo, tak mám přijít za 4 dny (měl mít dovču). Druhý den mi to šílený oteklo, bolest přesně co popisuješ, ibalgin na nic, otok se mi rozlízal víc a víc.. Bohužel jsem musela 4 dny čekat na antibiotika. Příště bych neváhala a vyrazila hned na pohotovost. Zbytečně jsem trpěla, jak pes.. Antibiotika mi pak zabrala. Takže bych neváhala a zažádala si o antibiotika, aby se ti to taky nerozjelo.

te_reza
26. dub 2023

Udělej si odvar z řepíku a kloktej, zítra ti třeba dají ATB. Máš to opuchlé?

chumlee71
26. dub 2023

@barunkiss mě pomáhalo kloktat odvar z heřmánku

maggi
26. dub 2023

Měla jsem tyto bolesti taky a dlouhodobě, vždycky byl na pár měsíců klid, ale pak se to zase vrátilo, oteklé dásně, ani kousat jsem nemohla a pusu otevřít skoro taky ne. Ale mně teda vždycky ten ibalgin naštěstí pomohl a taky jsem měla na kloktání corsodyl. Ale vyřešilo to až vytrhnutí všech osmiček.

jahodi
26. dub 2023

mně pomáhal namraženej gel, takovej ten gelový obklad