Migréna a bolest zubu. Poradíte?

kristynafort
26. kvě 2020

Zdravím, potřebovala bych radu, nebo jestli jste to tak některá z vás také tak měla.
Od začátku těhotenství trpím na šílený migrény. Prvně doktor řekl Paralen. Nepomohlo. Pak se mi trošku zvedl tlak, tak nasadil dopegyt a hlava přestala tak na týden bolet a zdálo se to, že se to vyřešilo.
Jenže migréna se zase vrátila. Ale v čem je problém.. Bolet jde z hlavy až do 1 zubu v horní čelisti. Takže teď už nejsem schopná říct, jestli mě bolí zub jako takový, nebo je to jen bolest od té hlavy, která se prostě jen trochu rozšířila. Na skus mě to nebolí, ani při jídle.. K zubaři nechci aby na mě nekoukal jak na blbce když tam přijdu s tím že.. Mám migrénu a vlastně ani nevím jestli mě ten zub bolí nebo je to jen víc rozlezla bolest hlavy.

jjasmina
26. kvě 2020

@kristynafort já měla nesnesitelné migreny a to jsemna bolesti hlavy netrpela, pomáhali obklady, léky jsem žádné nebrala, pretrpela jsem to, stejně jakou fakt šílenou alergii na pyl

eithelwing
26. kvě 2020

@kristynafort A já bych k tomu zubaři šla. Migrény můžou mít různé důvody, u mě často bývají spojené s blokací krční páteře.
Jinak mi pomáhal hořčík v těhotenství, čerstvý vzduch, obklady, aromaterapie. Když bylo fakt nejhůř a musela jsem se k tomu starat o starší, jeden ibalgin jsem si vzala.

ataner88
26. kvě 2020

@kristynafort taky to tak mivam. Zacne me bolet hlava a pak zuby,ze nevim jestli to je furt od hlavy anebo to je hlavou. Me pomaha odpocinek a paralen zapity colou. Muj neurolog rikal,ze kdyz me chytne migrena,tak si mam dat panaka,ale to jako tehotna nechci 🙂 takze paralen, cola,trochu promasiruju krcni pater a lezim

amazonkajanik
26. kvě 2020

@kristynafort hele,jsi těhotná a bolest v těhotenství škodí plodu /dítěti. K tomu zubaři jdi,problém je,že tě nemůžou rentgenovat,ale může tam být kaz hluboko o kterém nemusíš vědět a ten působí tu migrenu. V neděli mi trhali zub,který před lety střílel do oka,plomba špatně udělaná, celou dobu to tak nějak šlo,v těhotenství se to rozjelo,špatně udělaná oprava a teď mám zub pryč,plus zánět pantu,řezané ucho z kterého stále vytéká hnis ...

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru