Stolice po porodu: Co dělat, když čípek nepomáhá?
Ahoj, prosím, je tu někdo komu nepomohl čípek ? 2. Den jsem si o něj řekla, trpím plynatosti a opravdu hodně prdim ale na velké jsem ještě nebyla, mam 3. Den po a mají mě pouštět jen když se vyprázdním ale mě to nejde ani s čipkem nevyšlo nic,jen prdy. Omlouvám se za toto téma ale nechci tu být déle jen kvůli tomu, doma s normálním jídle to určitě půjde. Jsem po klystyru a jídlu jsem tu také moc nedala. Říkám si že když odcházím plyny, měla by být střeva pruchodna tak by neměl být problém. Má někdo zkušenost? Je velký risk říct že jsem byla?
Svestkovy kompot
@l01991 děkuji asi to tak udělám
@hojda dekuji za radu, co je projimave vim,ale tak ten si tu teď nevykouzlim a určitě by nestihl do vizity zabrat. Jde mi o to zda někdo šel domů a o vykonání potřeby lhal
Nelhala jsem ale ani nikdo netrval na tom že by mě bez toho nepustili domů. Řekla jsem že ani doma nechodím každý den, že se cítím dobře a věřím že v domácím prostředí a s domácí stravou se to pohne. I ten čípek jsem odmítla. Být tebou řeknu něco podobného a jestli je to pro ně tak důležité, ať ti dají podepsat reverz. Podle mě se na to vykašlou a pustí tě i bez toho
Já bych nelhala, mě dali čípek tuším 3.den a šla jsem. Já byla hodně šitá tak tu první stolici bych absolvovala raději v porodnici než doma, pouštěli mě 4.den, nebylo kam spěchat sestřičky mi pomohli s kdecim a jsem ráda, že i s kojením ❤️
Měla jsem stejný problém. Doktorce jsem celá nešťastná řekla, ze to ani s cipkem neslo. Ona se laskavě usmala a rekla, ze si snad nemyslim, ze by to byl důvod pro to, aby mě nepustili domu. Ze ona moc dobre ví, co dokážou nervy a stres udělat. Prý kdyby to ani doma neslo, mám volat a budeme to řešit, ale ze je přesvědčena, ze doma nebude problém. A taky nebyl 😊
Ale asi bych v tomhle úplně nelhala..
Pri porodu jsem mela klystyr a pak cca 2-3 dny proste nic neslo ackoliv jsem vyfasovala cipek (ten nepomohl). Ja jsem se ladovala jablecnou presnidavlou a jogurtem activii. Osobne si myslim, ze to pak byly nervy z odd sestinedeli :D :D
reknete ze jste jiz byla,nikdo VAs kontrolovat nebude 🙂Doma tak to pak bude ok ...
Já prostě nejdu nikde jinde než doma,nejde mi to i kdybych tam měla dřepět 2 dny,ani s čípkem. Řekla jsem doktorům,když se ptali,že jsem na byla,ať jsou v klidu a pustí mě domů 😁 Doma se ozvalo volání hned jak se za mnou zabouchly dveře,takže všechno v pohodě 👍🤣
Teď v nemocnici kvůli tomu nechtěli pustit domů spolubydlící. Bylo jí dobře, plyny odcházeli, ale vadil jí pocit, že tam nemá soukromí. Bylo nás víc na pokoji a pořád tam někdo lezl. Tak nakonec zalhala jinak by jí nepustili. 🤷
Ja bych jim normálně řekla, že jsem na velké byla, ať tě pustí. Nevím co to všichni mají s tím, že nepustí ženskou bez 💩 domu. Zvlášť když jsi měla klystýr je snad jasné, že třeba nepůjdeš hned.
Já měla také spíše psychický blok. Řekla jsem doktorce, že se cítím dobře a vůbec to neřešila. Sama jsem jedla hodně švestkových a meruňkových kompotů, pila švestkovou šťávu, aby z té stolice nebyl druhý porod. A doma to šlo pak v pohodě.
Já na velké nikdy v porodnici nebyla ...proč?? Protože toho jídla tam není, člověk je nevyspany a prostě to co sní vše bezezbytku spotřebuje. Kde tu stolici má asi pak vyčarovat?? Navíc já osobně úplně bezne chodím co 4-5 dní. Takže jsem jim musela říct,že jsem byla. Nějak prostě doktoři zapomínají brát na zřetel i samotnou rodičku a jedou podle tabulek. 🙄
Jo přesně můj případ byla jsem až 10 dní po porodu poprvé na velké
V nemocnici mi dali dva cipky a pak i laktulozu ,poté jsem jim řekla že už jsem byla..jen abych nemusela být déle
Domu jsem si koupila glycerinove cipky a ani ty nepomohli...
Zabral až švestkovy kompot
Na tu lactulosu bacha, ja po ni byla nadmuta jako koza.
Baby, poradite? Porod ma este len caka, ale trpim aj na hemoroidy. Momentalne ziaden necitim, ale viem, ze vonku nieco vykukuje, s mojim dr. som dohodnuta, ze po sestonedeli k nemu naklusavam... V takomto pripade by ste tiwz zaklamali, ak by vam neslo? A byva klistir vzdy, resp. odporuca sa? A keda sa vobec stiha?
Dakujem 🙈🙈🙈
@kitycat já klystýr neměla, asistentka ho chtěla udělat skoro hned, jak jsem přišla na porodní box a bylo jasný že porodím, ale řekla jsem jí jestli je to nutný, když jsem dneska už byla na velké a než jsme přijeli tak taky , takže jsem nedostala, byla jsem ráda a myslím že asistentka taky🙏😁 no a jelikož jsem byla zvyklá opravdu minimálně jednou za den jít, jenže při porodu mě nastrikavali a pak zašívali tak jsem se toho bála, byla tam fajn sestřička co poradila miminko nakrmit, uspat a pak si dát čípek a nechat to ze sebe samo "vypadnout" na WC. První mi přišlo že jsem vytlačila tak jsem šla hned pro druhej a šlo to. Při porodu byla doktorka zděšená, když viděla, že mám křečové žíly tam dole hrozně velký, a nohách žádný .

Já byh řekla že jsi už byla,kontrolovat to nikdo nebude... v porodnici u mne jum stačilo že prdim..