icon

Stres a bolest v 15 letech. Mám se obávat?

anickakyticka
9. črc 2025

Dobry den je mi 15let a uz od mala mam hodne stresy kdyz mi bylo asi 11 tak jsem obcas mela problemy se hluboce nadechnout ale pak to prestalo jenze ted mam hodne stresu vzdy pred MS a boli me obe dve paze a srdce uz delsi dobu ale jen vzdy kdyz na to myslim ted nove chodim na brigadu a mam jakoby 40kg a tocim tocenou zmrzlinu ty packy jsou docela tezky dat dolu poprvy pak uz je to v pohode tak me napadlo ze ta paze (leva) muze byt tim protoze jsem levak ale jinak nevim co by to mohlo byt jestli to je jen tim stresem nebo to mam nejak resit hrozne se bojim a jsem proste stresar hrozny a i kdybych mela jit k doktorovi tak se bojim ze to je treba nador nebo tak neco proste si vzdy prestavim to nejhorsi

lv
10. črc 2025

Tu bolest ti pravděpodobně spouští stres, zkus řešit tohle - u psychologa, ať se naučíš více uvolnit

merope
10. črc 2025

Určitě zkus psychologa nebo nějaké sebepoznávací pobyty s psychology a zaměřené na stres.

reeeza
10. črc 2025

Přidávám se k příspěvkům výše.

Zkus si objednat terapii, nemusí to být hned psycholog. Dnes už můžeš chodit k terapeutovi i online, pokud ti to je příjemnější.

Nejspíš se jedná o následek stresu, psychosomatiku...Na terapii spolu proberete, jak se stresem nakládat, jak jej eliminovat a předcházet mu, možná toho bude víc, co tě trápí..

V dnešní době chodí na terapii každý druhý člověk, určitě neměj předsudky a ničeho se neobávej. Půjdeš párkrát a uleví se ti, uvidíš. Nikam nemusíš chodit rok nebo roky, někdy stačí 3, 4 sezení...

dostalka72
10. črc 2025

No mám pocit, že jiná cesta prostě neexistuje. Myslím, že bys měla vyhledat psychologa. Není to žádna ostuda, potřebuješ to.

vendulis
12. črc 2025

@anickakyticka jsi v pubertě. než se hnát k psychoušovi zkus jogu nebo jiný konicek🙂.