icon

Únava a motání hlavy při péči o dítě: Zkušenosti?

21. čer 2022

Ahoj holky, chci se zeptat tady, tady mi vždy dobře poradíte.
Mám 2 letou dceru, od porodnice jsem na ní sama, furt. Občas mi ji pohlídají rodiče, ale nic extra třeba 1x v mesici na půl dne.
Jinak nikdo. Občas chodím ke kamarádce do práce (10-19 hod) tak mi ji rodiče pohlídají, abych ji neměla s sebou, ale chodím opravdu zřídka. Popisu svůj problém:
Mala období vzdoru, neposloucha, řve.. klasika. Má ale dny kdy je milionova. V noci spi dobře, dá si mlicko třeba v 21 hod a spi až do 9 rána, chodíme spolu spát i po o, to je někdy mazec, usne klidně na 4 hodiny a ja s ni. No už 4 rokem beru antidepresiva (špatná minulost s ex) docela dost často se mi motá hlava není den kdy ne, tudíž jsme je před mesicem navýšili s MUDr. Každý den mě strašně bolí hlava, není den kdy si nevezmu prášek na hlavu, hořčík ani zelezo mi nepomohlo. Byla jsem na odberech krve před rokem a půl a vše v normě. Strašně mi padají vlasy, občas mám řídkou stolici. Chuť k jidlu nemám vůbec, dám si třeba ráno chleba a pak si dam večeři, vůbec nechci jist. Dnes jsem třeba byla u te kamarádky a úplně jsem se zamotala, ze jsem malem sebou sekla na zem, kdyby mě nepodrzela, což se mi stalo úplně poprvé. Dceru uspavam na ruce v Tureckem sedu, tak si říkám zda nemám třeba problém s páteří, ja fakt nevím.. do toho jsem začala kouřit, jedine co mě uklidni.. ja nevím jestli už jsem třeba tak psychicky i fyzicky unavená, ze to mám z toho nebo?… nezazila jste některá? Děkuji moc

veritanas
21. čer 2022

No, může to být psychické i fyzické... Mně psychické problémy způsobují nevolnosti, pocity na zvracení, průjem. Ale někdy třeba omdlíva, klidně můžeš i kolabovat pod psychickým stresem. Takže možné je všechno. Zkus víc odpočívat, děláte věci, které máš ráda. Žádné uklízení ve chvílích volna, pěkně film a relax...

martt
21. čer 2022

Může to být kombinace , jak psychiky tak i fyzické. Já když jsem hodně ve stresu tak mám největší problémy s krční páteří. To co popisuješ by klidně od té krční páteře mohlo být.

konidana
21. čer 2022

Antidepresiva mas od psychiatra nebo od obvodaka? Pokud to druhe, konzultovala bych s psychiatrem, ma mnohem vic moznosti.

levandule_k
21. čer 2022

Mně třeba vlasy také padají, v obdobích stresu více, takže si na to dávám zinek, to mi zabírá. Měla jsem i Donnu Hair forte, ale ta je dražší, obsahuje toho více.
Když to vezmu psychosomaticky, hlava tě může bolet, protože ji máš plnou problémů. Chtělo by to zpracovat na terapii problémového ex.
Období vzdoru, to je zkouška nervů pro všechny rodiče. Možná zkusit třeba inspiraci v nějakém jiném výchovném přístupu třeba nevýchově?

autor
21. čer 2022

@konidana Od psychiatra.

apokalismus
22. čer 2022

Odběry dělali i na štítnou žlázu? Ten hořčík bereš pořád? Co třeba zkusit fyzio a pak zkusit doma cvičit? Ohledně motání hlavy a bolesti jsi řešila s obvodakem? K neurologovi tě třeba neposlal? A nemáš třeba nízký tlak? Piješ dostatečně? Psychosomatické to samozřejmě být může, ale chtělo by to zároveň i zkusit vyšetřit...

sebestka
22. čer 2022

Mně se loni 3 měsíce motala hlava, než jsem přišla na to, že je to od krční páteře. Pomohly masáže.