Motání hlavy a nízký tlak v 16tt

zetpee
24. kvě 2019

Holky jsem 16tt a obden se mi motá hlava. Dnes jsem byla nehtech a málem jsem tam omdlela. Normálně jsem snídala i docela hodně pila a stejně.. Už se mi motá hlava ikdyž sedím, bojím se někam jít aby se mi to nestalo znovu :( Nějaký fígl jak na to? 🤷‍♀️

radu98
24. kvě 2019

Jedno kafe by mohlo pomoci na chvíli, ale více bych jich člověk v těhotenství vypít neměl, takže bych se spíš domluvila s lékařem a ležela.
Měla jsem to podobně a celý 1. Trimestr jsem prospala a doma nesáhla vůbec na nic. Srovnalo se to až ve 20tt a teď mám tlak ukázkový.

j.a.n.i
24. kvě 2019

@zetpee Me pomahala cola... A jinak nic, zvyknout si a naucit se ropoznat pocatecni priznaky.

bayt
24. kvě 2019

@zetpee Ahoj, já měla tlak 90/50. Máme to v rodině. Tím, že ho mám ale celoživotně nízký, tak je tělo zvyklé. Hlavní je pomalu vstávat, pomalu měnit polohy. A mně tedy dost pomáhá kafe, hodně pít (jako třeba fakt i tři litry) a cukr. Zezačátku jsem skrze nevolnosti pila džusy, takže cukru opravdu hodně :D Nic jiného jsem do sebe nedostala.

zetpee
autor
24. kvě 2019

@radu98 já jsem na neschopence ale mám doma ještě 4 letou dceru a prostě fungovat musím. Kafe můj žaludek nepozre už od začátku těhotenství.. Piju alespoň trošku červené coly ale nic moc účinek.

j.a.n.i
24. kvě 2019

@zetpee Tak tu trosku musis zkusit zvětšit.

bayt
24. kvě 2019

@zetpee a slazený silný černý čaj, vychlazený?

lery92
24. kvě 2019

@zetpee já sem 14 tt , včera mi zaclo pískat v uších a motat se hlava (která mě bolí už tři dny v kuse), lehla sem okamžitě na zem a dala nohy nahoru - jediná věc co pomůže .Už sem to praktikovala i v plné čekárně lidí , no koukali na mě jak na trotla , ale co mám dělat ?Rozbít si hlavu ?Poradil mi to můj doktor + je bezva pořád pít a často jíst , což mě jde blbě ...dneska je to rovných 7 týdnů kdy jsem začla blejt jak amina...ani lapačky v nemocnici nepomohli 😔😥já už sem zoufalá holky , lezim , max . vylezu na zahradu s igelitkou , do který bleju .V noci když ležím na zádech , tak se mi do 10 minut zvedne kufr .Už melu z posledního ... Úbytek na váze 2 kila.

zelenaesmolda
24. kvě 2019

@zetpee
duvodu proc se ti mota hlava muze byt spousta,nemusi to byt jenom nizky tlak,dopln mineraly jako je zelezo a horcik

zetpee
autor
24. kvě 2019

@lery92 no mě je k tomu i na zvracení takže jíst mi moc nejde.. Ale zvracet se bojím tak dělám všechno pro to abych nezvracela..

td96
24. kvě 2019

Ahoj. Já jsem ve 12.tt a nízký tlak mám od začátku, motání hlavy taky. Jsou dny kdy jsem fakt nepoužitelná a nic nedělám a dny kdy je to lepší. K tomu nechutenství, kafe jsem nikdy nepila, takže si ten tlak zvednu jen tím, že mě občas někdo naštve :D. Jinak asi doporučím dávky cukru, s tím mi to přijde lepší.

radu98
24. kvě 2019

@zetpee ráda bych řekla, že na to něco je, ale mě nepomohlo vůbec nic, když jsem potřebovala jet na kontrolu, tak jsem si dala kafe, abych aspoň dojela.
Mojí snídaní byla kola s čokoládou....vlastně to bylo “jídlo” po celý den 😅 to bylo jedine co mě drželo aspoň trochu Ok, ale stejně to furt bylo na prd 🤷🏼‍♀️

malinkaelinka
25. kvě 2019

Pokud je to od tlaku, kafíčko fakt pomůže, teď bude teplo, tak co si udělat ledové a pomalinku upijet? Nebo ten černý čaj, jak radí někdo výše, třeba s citronem udělat z něj limcu... pokud máš tlak v pořádku, může to být od krční páteře - pomůže masáž (odborna) a fyzioterapie. Já mám nízký tlak obecně, na začátku těhotenství to byl vůbec des, s každým kilem, které mám nahoře je to o chlup lepší 🙂 Mě ale díky bohu kafe od 12 tt zase chutná, takže tam 2-3 denně lupnu (200 mg kofeinu je podle několika vědeckých studií naprosto ok) a je mi blaze.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru