Úzkosti. Jak se jich zbavit?

julieta97
24. led 2024

Dobrý den, trpím neustálou úzkostí stále mám takový zvláštní pocit v břiše nevím jak se toho mám zbavit myslíte, že jsou nějaké přírodní léky v lékárně třeba ? Je to hrozně nesnesitelné.
Přišla jsem na to, že to mám hlavně, když jsem sama bez partnera třeba v práci. Stále nad něčím podvědomě asi přemýšlím. Teď jsem se začali i snažit o miminko a bojím se, že tyto úzkosti nám přitom budou dělat problém.
Děkuji za všechny rady

lv
24. led 2024

Zkus přidat hořčík, B vitamíny, případně Persen, Sedalia, třezalka

julieta97
autor
24. led 2024

Moc děkuji za radu. Beru B-komplex tak ještě zkusím další.

reeeza
24. led 2024

To chce terapii. Ta ti opravdu pomůže, např zaměřená na vnitřní dítě.

Mluvím z vlastní zkušenosti. Po snad 5ti letech se stupňujícími úzkostmi mi pomohla až terapie.

Na stres zabírá i pohyb, chůze, tanec atp.

julieta97
autor
24. led 2024

Chci začít každé ráno cvičit, tak snad mi to pomůže. O terapii budu uvažovat potřebuji se toho zbavit cítím, že nejsem vůbec v pořádku. Dnes jsem si začala psát deník, abych vše ze sebe aspoň vypsala.

levandule_k
24. led 2024

@reeeza Terapie zaměřená na vnitřní dítě, to jsi byla u klasického psychologa, nebo nějaká alternativa?

julieta97 Můžeš zkusit meditaci, doma jógu na uklidnění, procházku v přírodě, kde načerpáš energii. O terapii neuvažuj, ale jdi na ni. Těhotenství jsou hormony na horu dolů a šestinedělí je taky dobrá jízda. Prostě si to téma, co tě dohání k úzkosti, co nejvíc zpracuj.
Z bylinek je na neklid, nervozitu a úzkost dobrá mučenka pletní, kup si někde tinkturu. Třezalka je hodně známá na deprese, ale ne každému sedne.

julieta97
autor
24. led 2024

Moc děkuji za rady.

reeeza
24. led 2024

@levandule_k ahoj byla jsem u klasického terapeuta. Nějak jsme se k tomu dopracovali, že jsme se zaměřili na ty úzkostné stavy, co mi je spouští, jakou svoji mladší verzi v tom vidím, jak k ní mluvit, abych jí jako dospělá poskytla podporu ( moje malá verze si ji neumí dát, nechápe to, nechápe ty pocity, ale já jako dospělá už mám vysvětlení k těm situacím a umím to malý dítě uklidnit, pohladit, vysvětlit mu). Aplikuje se to ne jen při úzkostech, ale jakýchkoli silných emocích ( smutek, křivda, vztek, apatie). Snažím se to aplikovat i při hádkách s partnerem😂. Jednak uklidním sebe, jednak mi to pomůže pochopit ho. Že když se vzteká, je to prostě ta jeho malá verze, které to zrovna nejde uchopit jinak. Mám tak větší odstup a ty konflikty tak neeskalují, když je aspoň jeden z nás " dospělej" 😂