Vyhřezlá ploténka. Zvládaly jste se starat o miminko?

ivana0
5. zář 2019

Ahoj, je tu někdo, kdo se s velkým výhřezem ploténky zvládá starat o miminko? Já mám výhřez L5/S1 14 mm, dceři jsou čtyř týdny a už mám bloklou bederku. Máte někdo nějaké zkušenosti jak na to, abych to nějak zvládla alespoň než začne lézt.

ela90
5. zář 2019

Najit dobrého fyzioterapeuta. Já nemohla pred a po porodu ani chodit. Stačila jedna navsteva abych se mohla začít plazit 😂. Cvičením se to postupně zpravilo. Ale chce to dohled odbornika. Myslím že jsem byla kdyt mela dcera 3 týdny. Nejdriv jsem byla domluvena ze po sestinedeli, ale to bych nepřežila.

uzivatelkapetra
5. zář 2019

Já ne, ale manžel se s tím vloni hodně potrápil. Zkoušel se operaci vyhnout rok. Chodil na spoustu kapáků(které si ale koupil sám, zdarma jsou pouze při hospitalizaci), po nich to den až tři dny bylo lepší, byl ma hloubkovém opichu přímo do páteře, prý to 80% pacošů pomůže... No on byl v těch dvaceti 😖. A chodil na rhb, ale z těch moc neměl pocit, že by mu pomohly.
Nohu za sebou skoro tahal, docela trpěl, ale přečkal s tim docela dlouho.
Zkusila bych asi docházet na ty kapačky, o tom se dá docela fungovat.
Jo a ještě byl na dornovce a taky mu moc nepomohlo

kajalka
5. zář 2019

Ideálně najít terapeuta s metodou McKenzie

ivana0
autor
5. zář 2019

@ela90 Fyzioterapeutku mám dobrou, chodím k ní už od výhřezu. Za normálních okolností funguju bez problémů, hodně sportuju a prakticky mě to neomezuje. I v těhotenství to až na poslední měsíc bylo celkem v pohodě. Teď mi jde jenom o tu péči, nějaké odzkoušené fígle na zvedání a tak. Zatím je lehká a už jsem zablokovaná, co potom

ela90
5. zář 2019

@ivana0 Nikdy nezvednout se shrbenými zády, ale to asi znáš, pokud pravidelně chodíš k fyzio. Já jsem si všechno pro manipulaci s malou prostě dala tak vysoko, at se opravu nemusím ohýbat. Já nejsem moc vysoká a mám tak asi průměrně vyšší kočár, takže ani tam jsem se neohýbala. Jak roste, víc se soustředím na sebe a cvičím. Když je nouze nejvyšší, dám ju do nosítka. Jo a třeba takový balón na uklidnění a uhoupání co jsem používala u starší jsem úplně zavrhla a dobře se mi osvědčilo houpací křeslo. Mám vypodložené područky, takže se nijak hloupě nehrbím a nejsem u toho jako paragraf. Jo horší je to noční krmení, no ale kdo jak to uděláme, tak to máme, snad mi to brzy skončí 😀