icon

Zarudnutí a svědění. Může to být začátkem lupénky?

2. bře 2025

Ahoj holky, chtěla bych se zeptat, zda je tu někdo, kdo má zkušenost s lupénkou… zda by to mohl být zacatek?
nejprve mi zčervenaly víčka na očích,po čase začaly svědit a olupovat se.. U kožní jsem byla, ta mě poslala na oční (zde jsem objednaná až v dubnu). Zatim mi dala nejakou mastičku, ale nepomáhá to.
Ted mi zase zčervenala půlka krku a taky to svědí🤦‍♀️
Dekuji za jakoukoli zkušenost

Zarudnutí a svědění. Může to být začátkem lupénky?Zarudnutí a svědění. Může to být začátkem lupénky?
lv
2. bře 2025

Spíš ne, ta obvykle začne někde na kotnících, loktech, zápěstí

mishka87
2. bře 2025

To bude spíš ekzém. Nějaká reakce na kosmetiku, líčidla apod.

petulkadodo
2. bře 2025

Něco takového měla kolegyně a příčinou byla histaminová intolerance. Musela vysadit potraviny, které jí to spouští.

martt
2. bře 2025

Máš to jen na tom jednom oku? Ona lupénka je nevyzpytatelná. Pokud se objeví jedno ložisko většinou se objeví i jiné popřípadě se zvětšuje. Podle fotky by to mohla být lupénka syn takovou v obličeji má ,ale může to být i atopický ekzém.

martt
2. bře 2025

@lv Bohužel to není pravda , že lupenka nejčastěji začíná na kotnicich, loktech a zápěstích. Ono je více druhů lupénky. A může být třeba jen ve vlasech , v obličeji a na jiných místech těla ne. Syn má dva druhy lupénky.

lv
2. bře 2025

@martt s tou hranicí vlasové části máš pravdu, tam taky, i klouby na rukou atp. Samozřejmě začíná i jinde, než jsem psala. Též ji mám.

martina1317
2. bře 2025

Ja teda lupenku mam a dela se mi prave takto v koutku oka… u oboci…. A na krku….