icon

Zhoršení psychiky při užívání Gynexu. Máte stejné zkušenosti?

osicenka
3. dub 2025

Ahoj holky, koupila jsem si kapky Gynex, abych si srovnala cyklus- čistě jen z praktických důvodů, určitě ne jako podporu otěhotnění 😅 MS mám totiž všelijakou. Co jsem četla, tak kapky mají pomoct i srovnat psychiku, ale mě přijde, že mi ji naopak zhoršují🙈 cítím se poslední dobou hrozně unavená, všechno mě štve, jsem podrážděná a protivná 🤦‍♀️ mám navíc i nafouklé břicho, přitom večer už po 19h nejím, cvičím během týdne, jim zdravě, jediné co tak se teď snažím zlepšit pitný režim, ten jsem měla slabý. Zatím jsem ani nedokončila první 3týdenní cyklus užívání, beru je chvíli. Máte některá podobné zkušenosti? Děkuji

gbp
3. dub 2025

mně taky nesedly. cyklus ještě prodlouzily 🤷‍♀️ pomohl mi čaj z kontryhele a taky hodně cvičení hormonální jógy.

squezy
3. dub 2025

@osicenka gynex ti zvysuje hladinu estrogenu a priciny jsou právě ta podrazdenost,unava a další negativní ucinky. Vygoogli si vysokou hladinu estrogenu, třeba se v tom najdes. Určitě bych to byt tebou vysadila. Jak mas cyklus, který se zkoušíš dát dohromady?

lencaa11
3. dub 2025

@osicenka zrovna ty Gynex moc na to nefungují ne na každou mě pomohlo po operaci tohle jinak bych si nechala udělat hormonální profil ..

felis
3. dub 2025

Gynex brala sestrenice a ji pomohly k oběma dceram... nebo možná šlo o náhodu.
To ale není Tvuj pripad.
Pokud Ti nedělají dobře, tak je neber 🤷🏼‍♀️ mnohem lepší jsou bylinky: dobromysl, kokoška, kontryhel, šalvěj, divizna, měsíček a sléz.

ajdy01
3. dub 2025

@osicenka brala jsem je před lety a bylo mi po nich špatně a Ms rozhozená ještě víc, takže za mě ne 🙂

osicenka
autor
3. dub 2025

@gbp děkuju, mrknu na to

osicenka
autor
3. dub 2025

@squezy vypadá to, že to fakt sedí 🙈 vadí mi, že mám cyklus zkrácený, MS je někdy už 24.den a to ještě 4 dny před tím už špiním a je to otravné. Ale to radši teda přežiju toto než ty stavy po Gynexu 😅

osicenka
autor
3. dub 2025

@felis děkuju moc za tipy

squezy
3. dub 2025

@osicenka jestli mas krátké cykly a ještě předtím spinis,tak mas naopak nízkou hladinu progesteronu a tudíž vysokou hladinu estrogenu,kterou sis ještě gynexem zvýšila. Takže vynechat okamžitě a bud můžeš zkusit pit kontryhel,pak zkusit drmek (koupis v lékárně) a ja jedla i probiotika, protože správné fungování střev vylučuje přebytečný estrogen z těla, tudíž by to také mělo pomoct. Nebo pak zkusit antikoncepci nebo jen čistě jen progesteron (zavadeci pilulky nebo ja brala i polykaci -Orgametril).

osicenka
autor
3. dub 2025

@squezy jee děkuju moc, opravdu jsi mi pomohla🙏 jsi zlatá 🤗 probiotika jsem si shodou náhod včera objednala a do lékárny zajdu. Kapky už jsem si teď večer nedávala.

squezy
4. dub 2025

@osicenka dej pak vědět,jestli to nejak pomohlo. Jestli nechces už děti,tak bych drmek jedla klidně hned i po ms. Uvidíš,jestli to bude fungovat. Ta probiotika asi nemusíš jist denne,ale zkus párkrát do týdne. Ja jednou brala atb pri angine a denne jsem jedla probiotika a najednou si vsimla, že nekrvacim ani když jsem zapomněla zobat ten muj progesteron, měla jsem silenou anginu a úplně na ten progesteron zapomněla a zafungovalo to 😉