Zkušenosti s léky Zoloft a Rivotril na úzkost?
Ahojte,je tu někdo kdo někdy užíval alespoň jedno z toho? Pomohlo Vám to na uklidnění, na vyrovnání nálady a celkově se srovnat? Děkuji za případně komentáře 🙂
Rivotril mám na večer abych lépe usla. Ale trosku nějak se nemůžu zorientovat na to přesně ten Zoloft je ?
@roxanalit já mám sertraline, což prý je to stejné jako zoloft, jen jiné jméno (usa)
začala jsem brát v říjnu a cítila jsem se lépe hodně rychle, myslím, že je to antidepresivum, ale také se užívá při obsedantně kompulzivní poruše, panických atakách, úzkosti atd. já ho mám na úzkost. a jak se po něm cítím.. popsala bych to tak, že věci, kvůli kterým bych normálně panikařila, cítila se pod psa atd.. neřeším, neboj jako vím o nich, můžou mě udělat smutnou, ale není to extrémní emoce. někdy mi to ale vadí, protože si připadám tak nějak "méně já", jsem na ty své velké emoce zvyklá. ale obecně jsem vyrovnanější a prospělo to i ve vztazích s ostatními lidmi.
@roxanalit Zoloft - beru proti uzkostem. Radi se mezi antidepresiva - vygoogli pribalovy letak, tam je vypsano, na co vse se pouziva... Mne moc pomohl a citim se dobre, jsem s nim spokojena.
Mám negativní zkušenost s Rivotrilem,ale v souvislosti s jinou nemoci. Hodilo mě to do stavu sebevraždy a úplná náhoda otevřela oči a začala jsem řešit. Neznám druhý zmíněný lék. Asi záleží na pacientovi a onemocnění. Ale poradím číst příbalové letáky.
Beru Asentru nebo Setralin už dlouho na panickou ataku. Brala jsem i v těhotenství a jsem spokojená. Teď mám sice zvýšenou dávku,kvůli stresové situaci,ale už budeme snižovat. Přes léto,když je sluníčko beru minimum.
@roxanalit beru zoloft uz kupu let, 25 mg denne, cele tehotenstvi i kdyz jsem kojila. A nehodlam se ho vzdat 🙈 ucinek kdy nastoupil uz si nepamatuju, ale zbytecne se nenervuju a jsem v pohode. Spoustu veci, ktere me driv rozhazeli, tak neresim, takze zadne zbytecne stresy. Kdybys mela nejake otazky tak se ptej.
@krisvm
@hvezdicka18
@vitezove
@intonace
@lenkalubina
@aarriel moc děkuji holky ! Alespoň vím, ze nejsem sama. Začala jsem na Zoloftu 50mg ale navýšila mi 100mg jelikož se mi psychicky dost pritizilo a přicházím i životní etapou, která je psychicky hodně náročná 😏 tak moc děkuji a verim, ze mi to pomuze ❤️

Zoloft pomuze, az naběhne účinek. Rivotril ber jen v nejnutnější dobu