Zvláštní pocit tlaku v nohou, je to známka něčeho?

jana_ul
16. črc 2015

Ráda bych se zeptala, jestli někdo neznáte takový zvláštní pocit pnutí nebo tlaku v nohou - lýtka (těžko se to popisuje). Nevím, jestli to mám chápat jako známé "těžké nohy"? S dcerkou mám dostatek pohybu, denně toho celkem dost nachodíme. Jsem zvyklá chodit, při chůzi mě nohy nebolí. Ale občas, když jsem v klidu, nejčastěji v noci mám právě ten divný pocit tlaku. Musím si nohy různě protahovat, promasírovat rukama, až to přejde. Je to známka něčeho?

sarriku
16. črc 2015

Ahoj, 🙂mě takhle podobně bolí nohy, když mi nachladnou. Takže v průvanu nebo třeba i na procházce když je chladněji a já mám punčochy tak je skoro pravidlem, že mi pak ztěžknou, bolí mě lýtka jakoby nabíhající křeč.
Jsem zvyklá spát v posteli s jednou nohou odhalenou, ale tenhle zlozvyk mě už stál jedno bolavé koleno, takže se to snažím odnaučit.
Nově zjišťuji, že mě bolí i nárty po ránu, hrozná bolest, kterou následně rozchodím, ale je to asi od toho, že nespím s ponožkami:-/
Takže zkus tohle, mít prostě nohy v teple.
A nebo mě napadlo, že máš nedostatek hořčíku, který právě pomáhá proti křečím. Dalším příznakem může být i třeba tikání v oku, cukání svalů, brnění rtu atd 🙂 Kup si v lékárně magnesium.

jana_ul
autor
16. črc 2015

Děkuji za rychlou radu, pro to magnesium si skočím, a to teplo mě nenapadlo, ale je to možné.. Když je venku třeba trochu chladněji a fouká vítr, nevadí mi jít v žabkách, a tady bude asi zakopaný pes. Díky!