V čem převařujete vodu pro své nejmenší?
Milé maminky, jaké máte zkušenosti s převařováním vody pro své nejmenší? Zajímají nás vaše tipy i vychytávky – v čem převařujete a jak?

•
13. zář 2013@lindafr Jednou jsem si telefonem fotila řešení Nymburské pizzerie na náměstí, kde 1 dcl vody z kohoutku stojí 30 Kč. Měli to takto v ceníku mezi nápoji. Takže v případě, ze by si společnost u stolu objednala karafu 1,5 l vody z kohoutku, stála by 450 Kč. Samozřejmě pizzerie má venkovní zahrádku zasponzorovanou krásnými slunečníky nejmenovane firmy s nápoji. Ti obchodníci to prostě tlacej, to jsou tržby jako blázen. Tak to vyřešili po svém. 😃
0
@leni78 - Ahoj, u nás je voda dost bohatá na dusičnany, které bohužel převařením odstranit nejdou. Máme doma filtr na vodu, ale ani ten dusičnany nezachytí 😞 Já zatím plně kojím, takže kojeneckou vodu příliš nevyužívám. Myslím, že použít kohoutkovou vodu na 1 příkrm denně je OK, ale kdybych musela dávat umělé mléko, tak bych raději koupila kojeneckou vodu.
@rajec_martin my používáme koejenckou vodu rajec a neprevarujeme pouze ji na par vterin ohreji v mikrovlnce a mam doma 10.tydeni holcicku nedonsenou o sedm tydnu a i prevarenou vodu z kohhoutku bych ji v zadnem pripade nedela
Zajímavé čtení.... já jsem musela podepsat papír u doktorky, hned jak jsem přišla z porodnice, ze mě informovali o tom, že do 1 roku mám používat pouze balenou kojeneckou vodu. To nikdo jinej nepodepisoval jenom ja? :-N :-N :-N Mě říkala sestra, že je to nové nařízení a že ted každá máma musí být takto informována a podepsat, že byla poučena :-N :-N :-N :-N
Od narození byl syn na UM, do půlroka jsem převážela kojeneckou, od půlroka už jen kohoutkovu a cca od roka, možná dříve už jsem ani nepřevářela. Používala jsem fromin, dobrou vodu a rajec, a co 14 dní jsem musela čistit totálně zanešenou, rychlovarku, to s kohoutkovou nikdy. Vždy, když jsem z konvice drhla ten bílý nános jsem si říkala, jestli je ta kojenecká voda opravdu tak dobrá nebo takhle zanáší i ta dětská tělíčka.
@pelenka No ona kojenecká voda není destilka,pouze ta je bez minerálů a solí, které způsobují vodní kámen. Kojenecké vody se používají pro prcky, protože mají velmi nízký obsah dusičnanů. O nic víc tam nejde.Takže zanášet konvici tím pádem bude jako každá jiná voda kromě destilované🙂.
@adelka21 to mě pobavilo, za chvíli budeme podepisovat informovaný souhlas o tom, že co dítě sní to vykadí a že když půjde ven, muže se nachladit. 🙂
ahoj, mám své 3 dítě a již dříve jsem se zajímala, jak to vlastně s kojeneckou vodou a vodou z kohoutku je. V případě dusičnanů ve vodě z kohoutku záleží na konkrétním místě. V řadě míst v republice se opravdu blíží jeho obsah tomu doporučenému, jaký je stanoven pro kojence - do 5mg/l, nebo se pohybuje poblíž tohoto doporučení. Vysoký obsah dusičnanů může způsobit dýchací problémy - cyanózu kojenců. Dusičnany se vážou na červené krevní barvivo hemoglobin a blokují tak přenos kyslíku v těle.
Nejde ale jen o dusičnany ve vodě z kouhoutku, ale taky o zvýšené množství minerálních látek, které ve vodě z kohoutku jsou a které mají kojenci problém zpracovat a hrozí pak riziko poškození ledvin. Kojenecká voda má toto množství snížené tak, aby zbytečně nezatěžovala ledviny malých dětí.
Já bydlím v Brně a zde se obsah dusičnanů pohybuje okolo 45mg/l, což je téměř 10-násobek doporučeného množství dusičnanů pro kojence. Kupuji balenou kojeneckou vodu a budu kupovat asi do 1 roku, převářím ji v rychlovarné konvici.
Nejde ale jen o dusičnany ve vodě z kouhoutku, ale taky o zvýšené množství minerálních látek, které ve vodě z kohoutku jsou a které mají kojenci problém zpracovat a hrozí pak riziko poškození ledvin. Kojenecká voda má toto množství snížené tak, aby zbytečně nezatěžovala ledviny malých dětí.
Já bydlím v Brně a zde se obsah dusičnanů pohybuje okolo 45mg/l, což je téměř 10-násobek doporučeného množství dusičnanů pro kojence. Kupuji balenou kojeneckou vodu a budu kupovat asi do 1 roku, převářím ji v rychlovarné konvici.
@leni78 ne, kopii nemám, byl to jen jeden papír a ten jsem nechávala u mudr. Jako mně je to jedno, zatím kojím a vodu nedávám a pak budu stejne dávat kojeneckou vodu, ale fakt jsem si myslela, že to musí podepisovat každá mamina, neco jako nové nařízení, že musí být podpis rodičů, pokud chcete nepovinné očkování :-N
@lenka5731 Tak třeba je to jenom brněnská výsada 😃 😃 😃 😃 tož my tu musíme mít všechno 😃 😃 😃
@lenka5731 Tak třeba je to jenom brněnská výsada 😃 😃 😃 😃 tož my tu musíme mít všechno 😃 😃 😃
@radunda trefné, já sama sice taky převařuju, přesto si myslím, že to není potřeba. Dle technologického postupu plnění koj.vody do pet lahví by voda měla být prostá veškerých bakterií. A když tam tedy žádné nejsou, tak se ani dlouhým skladováním nemá tedy co pomnožit. A případné stání pet lahví na sluníčku?? Nepůsobí spíš jako desinfekce?? To si spíš říkám, že když naleju vodu do rychlovarky, převařím, nechám vychladnout a leju zpět do PET a pak do lednice, jestli tam spíš nějakou tu bakterii nepřihodím 🙂
Začni psát odpověď...

Odešli