icon

Jak zabránit protržení silonek na palci?

lauraa06
Včera v 21:13

Ahoj holky, jdu si k vám pro radu, protože jsem už zoufalá. Na vejšce se někdy musíme v učebnách zouvat, což samo o sobě nevadí, ale můj problém jsou silonky. Skoro každý den nosím tenoučké (15/20 DEN) silonky, jenže se mi v kuse stává, že se mi na palci udělá díra a ten mi potom trčí ven. Je to hrozný trapas, když se musím před všemi zout.
Myslím si, že je to tím, že mám dost hubenou nohu a v kozačkách se mi ten palec prostě tře o špičku, dokud se neroztrhnou. Máte nějaké ověřené tipy, jak ty silonky ochránit, aby vydržely déle? Nebo co děláte v té chvíli, když se už ta díra udělá a vy se prostě musíte před lidmi zout? Budu vděčná za každou radu, fakt mi to ničí outfity i sebevědomí. Děkujuuu! 🫶

zuzkasim
Autor odpověď smazal
zuzkasim
Včera v 21:30

Nehty na palcích si přelepuju kouskem obyčejné náplasti, pomáhá to.

lauraa06
autor
Včera ve 22:34
@zuzkasim

Nehty na palcích si přelepuju kouskem obyčejné náplasti, pomáhá to.

@zuzkasim Ahoj, ale já nosím hodně tenoučké silonky a ještě k tomu černé, takže by to bylo dost vidět.

j.a.n.i
Dnes ve 03:33

Když vim, ze se nekde budu zouvat, taj si vezmu neco na "prezuti" . Problém vyresen.

1pomnenka
Dnes ve 04:21

Nikdy bych nechodila pouze v silonkách, to je hrozné. Nosila bych přezůvky.

drep
Dnes ve 04:31

Nosím vždycky náhradní punčochy, plus hodně řeším nehty (nemusí být ani dlouhé, stačí maličká ostrá špička) a nosím nazouvací ťapky, nesnáším v zimě chodit bosa.

zuzkasim
Dnes ve 04:56
@lauraa06

@zuzkasim Ahoj, ale já nosím hodně tenoučké silonky a ještě k tomu černé, takže by to bylo dost vidět.

@lauraa06 Proč by byla pod černými vidět tělová náplast? Při nejhorším si někdo bude myslet, že máš něco s palcem. Ostatně holky nade mnou radí nějaké tenoučké ťapky jako papuče, tak si vyber🙂

alianan
Dnes v 11:41

Na takovéhle příležitosti mám v kabelce hozené nizoučké ponožky, takové ty na patu a špičku.

rebe
Dnes v 19:08

Z hygienických důvodů bych nechodila pouze v silonkách. Stačí tenoučké pantofle hotelového typu, případně alespoň ponožky. Ale spíš bych řešila, proč je nutné se vyzouvat, to tam máte koberce? Je to poněkud nedůstojné, zezouvat dospělé lidi do ponožek.

eviicka
Dnes v 19:50

Do kozaček nosím obvykle ponožky (ty pak svléknu, když se zouvám). V létě chodím nerada v interiéru bosa (mimo domov), tak někdy i na návštěvy nebo třeba do herny... atd si beru nějaké decentní nenápadné ponožky.

zuzekk
Dnes v 20:20
@rebe

Z hygienických důvodů bych nechodila pouze v silonkách. Stačí tenoučké pantofle hotelového typu, případně alespoň ponožky. Ale spíš bych řešila, proč je nutné se vyzouvat, to tam máte koberce? Je to poněkud nedůstojné, zezouvat dospělé lidi do ponožek.

@rebe na univerzitě v par místnostech byl koberec, tam se nesmí ani jíst/pit, natož chodit v botách. To víš, VŠ těžko schrastí peníze na nový nebo časté čištění…