Batůžek do školky

radula88
10. čer 2018

Maminky toto téma je pro mě takovy malý "průzkum". Prosím tedy maminky, jejichž děti chodí do skolky o reakci.
Naše malá jde od září do školky. Hned jsme věděli, že podřídíme batůžek - taky jsme ho přeci měli ☺. No ale pak jsem se zamyslela, že vubec nevím jaky... a vlastně na co? (Nevím, co jsem v něm před 25lety nosila 😀)
Jedine, co mi vyplynulo, tak na pláštěnku a kapesník. Nebo snad ještě něco?
A teď: jaký ten batůžek? Něco kvalitního, menší/větší, nějaký ten plyšový se zvířátkem...
Dekuji za každou radu.

semisovamys
10. čer 2018

Plastenka apodobne veci zustavaji konstantne ve skolce. Muzete batuzek vyuzit kazde pondeli kdyz do školky ponesete cisty rucnik, pyzamko a zase kazdy patek v tom neseme tyzo veci domu na vyprani. (My alespoň takto vyuzivame) A pak vylety se skolkou, dezi si vetsinou nesou jen piti, pripadne svacu a dle pocasi plastenku. Takze staci neco maleho a hlavne lehkeho. Hlavne aby se batuzek diteti libil a aby nemel nekdo ve skolce stejny, to nektere deti špatně nesou 🙂

semisovamys
10. čer 2018

Jo a my mame takovyto podobný 🙂 pro predstavu velikosti

lenka3p
10. čer 2018

Naše mají maličký, nosí ho spíš výjimečně, když si chtějí něco vzít netradičního (momentálně třeba ručník a plavky na zahradu), standardně ho nenosí, nemají pevné termíny odnosu některých věcí jako třeba pyžama, spíš podle potřeby.
Nejstarší má takový, že v případě nouze do něj nacpu A4, čili celkem prostorný. Mladší má menší a je to problém, třeba ten ručník se tam fakt nevleze 😀 Volila bych trošku větší.

pabka
10. čer 2018

Pockala bych, co bude nosit. U nás se nenosí vůbec nic, jen plysak a toho si stejně chce nést v ruce. Batuzek za tři roky ve školce nesla jednou 🙂

irinka
10. čer 2018

Syn batůžek využívá většinou na výlety a když chodil se školkou plavat. Co se nám ale hodně osvědčilo a doporučuji je hrudní pás, aby nepadal z ramen 🙂

ira82_ra
11. čer 2018

Je vidět, že co školka, to jiný systém, v naší bychom bez batohu být nemohli. Jezdí a chodí opravdu často na menší či větší výlety a nosí si pití a pláštěnku. Doporučuji malý, lehký a hlavně, jak už bylo psáno výše, s hrudním pásem. Když s ním opravdu chodí, je k nezaplacení, že ramenní popruhy nesjíždějí z ramen. Máme tento: https://eshop.intersport.cz/mckinley-kita-1010066

verundice
11. čer 2018

My máme tento, do školky si v něm nosí plyšáka na spaní, láhev s pitím a náhradni trenky, teď plavky, ale my chodíme zatím do skoukromé, tam to může být s těmi věcmi jinak. A ten hrudní pás je opravdu super. Batůžek používáme i když jedem někam na dovču, tak si do něj sám balí hračky co chce s sebou.

77moona
11. čer 2018

U nas mají děti velke množství výletu, batůžek je nutnost. Nosí s sebou vždy pláštěnku, pití a susenku. Pro dceru dva a pul roku jsem brala už tu větší velikost pro předškoláky a je optimální. A hrudní pás aby měl určitě.

petrixa
11. čer 2018

U nás se batůžek používá na celodenní výlety na pláštěnku, pití a jídlo s sebou. Kluci oba mají značku LittleLife Alpine 4 a je perfektní. Má hrudní pás. Dobře se otvírá a ač vypadá malý, tak se do něj vějde dost věcí.

jitka0a
11. čer 2018

@petrixa Ten vypadá moc hezky a takový by se mohl dětem líbit. Takže pití, pláštěnka, svačinka a případně nějaký plyšák se tam v pohodě vleze? Nebo plavky a ručník a mýdlo na plavání?

blahova_andrea
11. čer 2018

syn má menší pevný. plyšový není praktický. nosí si v něm do školky hračku na spaní, čisté věci na výměnu, ze školky zase špinavé věci, obrázky, co mi namaloval, dobroty, co dostali, když měl někdo svátek apod. ale my jsme ten vymírající druh, co do školky nejezdí autem. kdo jezdí autem nebo to má přes silnici, tak to neřeší, hodí do kalbelky...já dětem odmítám dělat nosiče. myslím, že je fajn, aby se učili si nosit věci sami a batůžek si vybalovat. na výlety si taky nosí sami kapesníčky, pití, sušenky...dcerka jde do školky v září, taky budeme řešit batůžek

petrixa
11. čer 2018

@jitka0a
Ano🙂 Plavání s ručníkem bez problémů a pláštěnka se svačinkou i plyšák také. Batoh je pod klopou zakončený gumou, tak se dají plyšáci prostrčit mezi klopou a nevypadnou. Kapsičky na boku jsou z takového pružného materiálu. A do přední kapsy se vejde malý blok, vlhčené ubrousky menší, papírové kapesníčky. Přezky se dají dobře rozepínat a zvládne to i můj skoro 3 letý syn bez skřípnutých prstů.

kikina7
11. čer 2018

V naší školce se batůžek taky poměrně často využije, výlety, plavání a pod. Máme coleman petit a super, už 4 roky vypadá pořád stejně, snadno se vypere v pračce. Hrudní pás má také, ten opravdu doporučuji.

radula88
autor
23. čer 2018

Děkuji holky! Já furt měla za to, že jo bude nosit do školky každý den...😀, Tak nevím, co mě to tak napadlo!
Každopádně děkuji za tipy + zmínku o hrudním pásu. Určitě podřídíme takový!

denny27
23. čer 2018

Decathlon.. vejde se do něj pláštěnka, pití, svačinka....dokonce tam měla dcera i ručník a plavky, sušenku 😊

scruffy
23. čer 2018

Denně u nás skoro nikdo batoh do školky nenosí. Samozřejmě na výlety ano, ale ty jsou výjimečně. My ho spíš používáme, že odpoledne dceru vyzvedávám já nebo prarodiče a jdeme pěšky, tak má v batůžku už od rána připravené pití, mikinu, kapesníky, ale spíš že ten batoh bereme my, než by ho nosila na zádech.

jitka0a
14. črc 2018

@petrixa Super, tento se mi fakt líbí, tak se po něm podívám, kde jsi ho prosím tě kupovala? Já jsem se sice dívala na Decatlon na ten malý dětský batůžek, ale ten nemá hrudní pás, který je třeba, protože jinak ten batůžek pořád klouže dolů.

petrixa
22. črc 2018

Kupovala jsem na Skibi.cz a zelený na Blaccomb.cz. Oba jsou kupované přes internet. Decantlon batůžek máme také doma, ale to se vůbec nedá srovnávat. Little life jsou prostě 100x lepší🙂

jaromi
18. srp 2018

Ahoj. Mame taky tedka ten Coleman petit 4l. A uz mam koupeny na Vanoce vetsi - deuter kikko, 6l.
Rozhodne at mam hrudni pas, jak psaly holky vyse. Bez hrudniho pasu batuzky sjizdi.

zelenaesmolda
18. srp 2018

co treba ty batuzky s tim voditkem?

lenka3p
18. srp 2018

Ja nakonec koupila tento:
https://www.sportisimo.cz/crossroad/dino-12/188...
Vyhral u dcery vzhledove a funkcne se mi libil.