Kam chodíte s tří-, čtyřletýma dětma nepřijatýma do školky?

modrypitrisek
7. kvě 2018

Hezký den všem maminkám i dětem,

vlastně hledám, co mám hledat 🙂 Jaké aktivity pro děti jsou u Vás, kde jsou spokojené Vaše děti? Naše holčička 3r4m miluje kolektiv, do školky bohužel v září nenastoupí, a kroužek, do kterého u nás na malém městě chodí malé děti, letos definitivně končí (a i kdyby ne, nejspíš by byla už na něj moc velká). Nehledám lesní školky a pod. (jsme normální rodina s normálním minipříjmem 😉 ), ani cestu, jak do školky, zajímají mě právě všechny ostatní aktivity, po kterých se dívat. Zatím vím jen o DDM u nás. Jinak je veškerý náš kontakt se světem závislý na dětských hřištích, což je v létě fajn (ale zase jen odpoledne, dopoledne nikde nikdo), ale přes zimu by to chtělo ještě něco k tomu. Kdyby o kontakt nestála, neřeším, ale stojí a moc, tak snad něco vymyslíme.

Pomůžete nám svými tipy?

(Připište prosím i zda se jedná o větší či menší město, ať tady u nás na konci světa nehledám kroužek potápění 😀 ).

kamino
7. kvě 2018

Od dvou let jsem prcka davala do miniskolky na.dopoledne 2x tydne a v tu.dobu,.kdy byl ve.skolce, jsem pracovala. Od 9 do.13 za 350 korun... cast uhrady se nam vratilo.na.danich.. Praha

ireniq
7. kvě 2018

My rádi chodili do knihovny, občas tam bývají i akce pro děti, divadýlko a tak... ale i samotná návštěva s prohlížením knížek je prima program při špatném počasí.

modrypitrisek
autor
7. kvě 2018

@ireniq Díky moc, to mě vůbec nenapadlo 🙂 Posleduju.

rousse
7. kvě 2018

naše malá chodí taky moc ráda do knihovny a koukla bych třeba na aktivity Sokola, jestli tam někde poblíž máte. Máme u nás na městě 2 sokolské skupiny, které ve starých tělocvičnách provozují pohybové kroužky pro děti za 20 kč na jednu návštěvu. Bylo to totální retro, 70 - 80 ti leté babičky tam cvičily, předcvičovaly, pracovaly s dětmi a maminkami, ale malá tam strašně ráda chodila a bývalo tam vždycky docela dost dětí🙂

betelgeuzz
7. kvě 2018

V našem mateřském centru mají spoustu kroužků pro různé věkové skupiny, miniškolku, případně volnou hernu. Jde o středně velké město, mateřská centra jsou tu 2.

syrecek01
7. kvě 2018

Taky chodime do sokola, je to uplne bozi, mala to miluje a navic jde fakt videt, ze se tam i nauci, je rychla a obratna, kdyz srovnam s vrstevnikama. Pak jsme chodili do montessori krouzku, ale ten byl do 3 let. Male mesto.

rebe
7. kvě 2018

Vím, že jsi psala, že lesní školky a podobně nehledáš... Ale moje zkušenost je, že s dětmi na hřišti nebo v klubíku, na cvičení a podobně si sice hezky pohraje, ale opravdové kamarády tam nenajde. A v tomhle věku už pomalu přestává stačit pohrát si s dětmi, je čas na kamarádství. A to vzniká pravidelným dlouhým neorganizovaným hraním se stále stejnými dětmi. Lesní nebo jakákoli soukromá škola je drahá, když tam dítě chodí na celý týden, ale je možné tam chodit jenom na 1-2 dny v týdnu. Jestli jste na konci světa, myslím, že byste mohli najít variantu, kterou by váš rozpočet snesl. Jeden den ve školce i v Praze stojí méně než hodina plavání například.

stuplakova
7. kvě 2018

Co si zkusit nají nějakou maminku nebo maminky s podobně starými dítky, že byste si zašli na kafíčko a děti pohrály a kamarádili se. Nebo nějaká kamarádka s dítkem? Na fb jsem viděla skupinku Najdi kamarádku nebo tak nějak a jsou tam maminky s dětmi, co taky takto hledají parťáka 🙂.

modrypitrisek
autor
7. kvě 2018

@rousse Jé, sokol, taky skvělý tip, díky 🙂

modrypitrisek
autor
7. kvě 2018

@rebe Tak to mě celkem zajímá, můžu poprosit o trochu konkrétnější uvedení do reality? Sice spíš asi jen teoreticky, znám možnosti u nás, ale i tak... (U nás jediní dojezdově možná lesní školka nějak kolem dvanácti třinácti tisíc měsíčně, princip "čím víc dní dítě chodí, tím menší je částka za den"). A hodina plavání u nás vyjde stovku 😉 . Díky 👍

modrypitrisek
autor
7. kvě 2018

@stuplakova Díky za tip, tohle provozujeme 😉

hojda
7. kvě 2018

Co zorganizovat nějaký kroužek sama, taky jsme to tak s maminkami dělaly, když jsme je až do 5 let měly doma🙂

fifina86
7. kvě 2018

@modrypitrisek a co nejaky sportovni klub?Nemaji pripravky?U nas maji treba vodaci a atleti,je to takova obecna pohybova priprava.

rebe
7. kvě 2018

@modrypitrisek Jsi si tou částkou jistá? V naší školce (Praha) stojí celý týden při celodenní docházce 7 600. Někde na konci světa, jak píšeš, bych čekala ceny spíš nižší. A to srovnání - hodina plavání v Praze stojí 600.

fifina86
7. kvě 2018

@rebe tyden dochazky do skolky 7600? To je skolka pro vyvolene. U nas (50km od Prahy) 3xtydne celodenni dochazka 4500 za mesic + 1000 jidlo.

rebe
7. kvě 2018

@fifina86 Třikrát týdně je u nás 5500, pak už to narůstá pomaleji.

fifina86
7. kvě 2018

@rebe ale 5500 za tyden a nebo za mesic? Protoze si psala,ze cely tyden dochazky stoji 7600,kdyz vezmu,ze mesic ma 4tydny,castka je velmi vysoka. Nebo si to myslela jinak?

karlajasmine
7. kvě 2018

pani to urcite mysli tak, ze 7600Kc za cely mesic.. taky bydlim v Praze a castky se tu pohybuji od cca 2000Kc za dochazku 2 dopoledne v tydnu (levnejsi skolky), do 15000/20.000 za mesic za celodenni dochazku 5 dni v tydnu (drazsi skolky), pripadne nekde I treba 15000 za tyden, ale to jsou mezinarodni skolky plny deti z USA.

fifina86
7. kvě 2018

@karlajasmine ale jeji text tomu neodpovida ;)

barbara04
7. kvě 2018

h7600. stojí celotýdenní docházka za 1 mesic 😉 je z kontextu jasne ze se mluví o ceně za docházku na 2, 3 a 5 dni v tydnu / cely měsíc 🙂
tedy me to z toho vyslo a vim kolik ta skolka stoji 😉
jinak- sokol, hasici, nejaky mateřský spolek a případná vlastní iniciativa s ostatními co se nedostali 🙂

rebe
7. kvě 2018

@fifina86 Nikdy jsem se nesetkala s tím, že by se cena uváděla jinak než měsíčně, ty ano? Samozřejmě jsem to myslela tak, že při celotýdenní docházce je školkovné 7600 měsíčně, při dvou dnech v týdnu pak 5500 měsíčně.

fifina86
8. kvě 2018

@rebe s cim jsem se setkala nebo je neni v tuto chvili dulezite ;) Ty jsi sve vyjadreni napsala,ze se jedna o cenu za tyden,chyba je u tebe ne u me.

rebe
8. kvě 2018

@fifina86 Když napíšu, že obědy ve školce stojí 500, tak tím také myslím, že tolik platím měsíčně, a ne za jeden oběd. Ale v pořádku, ty jsi to nepochopila, příspěvek také nebyl určen tobě, tak to nijak nevadí 🙂

fifina86
8. kvě 2018

@rebe precti si to po sobe znova, “tva cestin” je chybna ;)

rebe
8. kvě 2018

@fifina86 Chápu, že se chceš pohádat, ale já se hádat nemíním, tak si na to najdi někoho jiného.

fifina86
8. kvě 2018

@rebe ne,hadat se opravdu nechci. Jen mam rada,kdyz jsou veci spravne ;)

hermelinah
8. kvě 2018

Na ceně školek se hodně odráží také to, jestli mají, či nemají dotace. Ale třeba zrovna plavání je jedna z fajn aktivit, i když pro ty tříleté děti už bývají kurzy málo kdy dopoledne, ale třeba budete mít štěstí, 100 za lekci je krásná cena 🙂 Jinak většina kroužku právě od 3 let už bývá až odpo po školce ☹ Možná zkus uvést blízké město, třeba se najde přímo nějaká konkrétní aktivita přímo u vás, ze zkušenosti některé z nas🙂

rebe
8. kvě 2018

@fifina86 Tak začni psát mezery za čárkami a používat diaktritiku 😀

fifina86
8. kvě 2018

@rebe bohuzel diakritika neni diky klavesnici mozna ;) Ale mezery zvladnu ;) A neb nasla si chyby na me, tak dobry, jo ;)

stuplakova
14. kvě 2018

@modrypitrisek Tak to je fajn 🙂