Boty celoroční, co vydrží i odrážedlo, ideálně nepromokavé. Máte tip?

kukokuko
30. lis 2019

Holky,
asi to znáte všechny taky velice dobře...Boty Superfit s goretexem za 1 500,- zničené za dva měsíce a to skoro na díry ve špičce.. Ano, nosí je i na odrážedlo, takže asi tak🙂 Říkala jsem si, že jedny kvalitní stačí a vzhledem k tomu, že chodíme dost ven za každého počasí, tak jsem vybrala právě ty nepromokavé s goretexem, což je super...Ale kupovat boty každé dva měsíce, navíc za tyhle prachy se mi prostě nechce. Uvažovala jsem zkusit používat chrániče viz foto, ale tam mě bude asi zase štvát pořád to sundavat a nandavat, prostě vopruz...Máte nějakou radu? Existujou kvalitní celoroční, ideálně nepromokavé boty, které nestojí majlant? Případně něco vydrží a budou se dát dědit? Nošené se mi kupovat zatím nechce, syn má 2,5 roku...Každopádně dávat ročně odhadem 9 000,- za boty mi přijde trochu moc...Jak to řešíte vy? Nějaké užitečné tipy a rady?
Díky

zuzkasim
30. lis 2019

My měli ty chrániče, ještě asi starší typ, vzadu na gumu (kupovala jsem je před 12 lety), vydržely všechny 3 děti a pak jsem je ještě dala dál. Žádný opruz to nebyl, dítko s nimi bylo schopné i popocházet, když jsem věděla, že bude delší dobu bez odrážedla, tak jsem je sundala, ale třeba dojet na motorce do obchodu, tak jsem je na nákup nesundávala. A hlavně, o boty jsem od té doby takový strach mít nemusela. Dětem na úzkou nohu též seděly hlavně Superfity, takže vím, o jakých částkách mluvíš🙂

konidana
30. lis 2019

@kukokuko jestli prošoupe boty skrz, tak prošoupe každý. Jedine neco levneho z 2.ruky na odrazedlo nebo ty navleky. Nebo naučit dítě jezdit tak, aby boty tolik neničilo

radecka1
30. lis 2019

Naučit jinak odrážet, to funguje nejlépe. A brzdit celou plochou nohy, ne přes špičku.

blankastr
30. lis 2019

Ahoj, doporučuju Keen Chandler cnx tenisky a Keen Chandler cnx wp nepromokavé, syn 3,5 roku je má i na odrážedlo, jsou nezničitelné. Nové stojí 1500 kc, kupovala jsem i bazarové kolem 1000 kč. A jsou brány jako kompromis k barefoot díky prostorné špici.

kukokuko
autor
30. lis 2019

@zuzkasim
Syn má taky úzkou nohu, uvidíme co druhý...Kdyby aspoň ty boty mohli dědit, tak by to bylo fajn🙂

zuzkasim
30. lis 2019

@kukokuko Tak ty malé boty děti ještě dědily, u větších je to už horší, dávají jim dost zabrat. Kvalitní boty vydržely i pro druhého, když jsem kupovala z druhé ruky, tak už ani ne. Zase to vyšlo tak, že úzkou nohu mají všichni, asi po mě, muž má tak nějak normál. Poslednímu dítku jsme pak brzy koupili odrážecí kolo s brzdou, aby si brzdilo tou brzdou.

20190418
30. lis 2019

Syn měl taky ty chrániče s gumou, nijak to nikoho neomezovalo. Podle mě jediné řešení, naučit jinak odrážet moc nevím jak a brzdit celou nohou si taky neumím představit. Jezdil jak drak a pud sebezáchovy by mu asi nedovolil brzdit jinak 🙂

pratensis
30. lis 2019

@20190418 Nám se třeba mladší syn naučil odrážet a šetrně brzdit hrozně rychle, stačilo párkrát upozornit. Nikdy žádné boty neprodřel ani neodřel a to je to nadšený jezdec. Ale asi je to hodně na povaze toho dítěte. On je celkově takový svědomitý (nebo jak to napsat), snaží se "následovat instrukcí", dá si říct. Náš starší nikdy na odrážedle moc jezdit nechtěl, nebavilo ho to, až pak kolo vzal na milost (ale žádné extra nadšení). A u toho si zrovna umím představit, že jakékoli instrukce by byly házením hrachu na stěnu. Jako u všeho ostatního by si to stejně udělal po svém. 🙂 Takže jsem jen chtěla říct, že "naučit jinak odrážet" jde, ale asi jak u koho. 🙂

blondynka400
30. lis 2019

@kukokuko Superfit nejsou bohužel boty, které by vydržely nějak hodně. V dnešní době je u nic poměr cena/výkon tragický. Každopádně, jestliže se ale blbě odráží a brzdí špičkama, zničí každé boty. Jak už to bylo napsáno, nejlepší je ho naučit jezdit správně, případně chrániče a nebo pak více vydrží boty, které mají celogumovou špičku, ale ani tam se zázraky čekat nedají.

pratensis
30. lis 2019

@blondynka400 S oděrem špiček nemám u Superfitů až takovou zkušenost (=kluci je tomu nevystavovali), ale jinak nám tyhle boty drží jak helvétská víra. Máme několikery, kluci je po sobě dědí, nešetříme je a hodně oceňuji jejich voděodolnost. Cenově hrůza, to souhlasím.

suromana
30. lis 2019

Superfity nekupuju, příliš úzké i na úzkou nohu, kupujeme dost značku Keen, a ty jsou celkem odolné, odrážedlo nám je nikdy nezničilo.

iulia
30. lis 2019

Já na superfity nedám dopustit, syn v tomto věku byl s odrážedlem jedna osoba a boty nikdy neměl takovým způsobem zničené. Ještě jsem je poslala dál potřebným. Co vyzkoušet syna naučit jinou techniku na odrážedle?

blondynka400
2. pro 2019

@pratensis já mám jinou zkušenost a oproti jiným značkám na mne nic moc. Cena versus výkon je prostě špatná a to neberu vzhled, který se jim nějak už moc nedaří, ale to už je věc vkusu. Já je kdysi měla ráda, ale když jsem viděla, jak šla dolů kvalita (nejen zpracování, ale i použité technologie) a cena nahoru, tak fakt ne. Někdy před 9 lety bych napsala to samé co ty, teď bych je už nekoupila ani náhodou...

pratensis
2. pro 2019

@blondynka400 Tak já doufám, že neudělám stejnou zkušenost jako ty, letos je zas mají na zimu oba naši kluci. Hlavně teda proto, že v prodejně jim jiné neseděly tolik. A já se přes internet nakupovat neodvažuju... Jsi mě zviklala, já jim dost věřila... No uvidíme. Každopádně s tou cenou souhlasím do puntíku, z té jsem byla dost v šoku.

blondynka400
2. pro 2019

@pratensis když chce člověk změnit značku a typ, chce to fakt vyzkoušet. Přes internet kupuji jedině boty, které vím, že už měly a bude to ok. Ale i tak radši zkusit 🙂 Tak ať vydrží, třeba jsou klučičí lepší než holčičí 😀 Stejně šla takto kvalita dolů u značky Richter. A nebo jestli nám sem vozí druhou jakost, těžko říct.

martiniquest
2. pro 2019

@kukokuko Resim to tak, ze malemu davam na odrazedlo kompromisni boty z Aliexpressu (zn.Copodenieve), ktere stoji cca 300 kc a tim padem nad nima nebrecim. Nicmene momentalne doma mame model Copodenieve, ktery ma jakoby zvysenou podrazku az na spici a boty jsou i po mnoha odrazecich vyletech porad jako nove 😝
A ohledne promokavosti - tu jsem uz davno prestala resit, protoze jsem zacala vsechny boty poctive impregnovat a s promokanim nemame problem.

kukokuko
autor
3. pro 2019

@martiniquest
Prosím o odkaz na zmíněné boty, juknu🙂 díky

kukokuko
autor
3. pro 2019

@martiniquest
Díky, docela bych je brala, ale to dodání až za měsíc je celkem masakr teda:D Na Ali jsem ještě nenakupovala, tak mě to trochu překvapilo, že to trvá tak dlouho..