Chodítko "tlačítko", to je taky špatné?
Vím, že v dnešní době už se chodítka absolutně nedoporučují, ale co takovéto ´tlačítko´ - dítě tlačí vozík před sebou a cupitá u toho. To je taky špatné?? Nebo je to ok? Vím, že synovi by to udělalo radost, ale nechci aby mu to jakkoliv ublížilo ve vývoji.. Přidávám fotku jako příklad.

Přesně, oni si stejně něco najdou, co pak tlačí před sebou, já bych to jako takový zlo neviděla. 😉
POdle mě hodně záleží, kdy mu ho dáš. Pokud hned, co si stoupne, tak ublížit může. Ale starší si stoupla v 8 měsících a v roce pořád jen obcházela a do prostoru sama nešla. Tak dostala podobné chodítko a začala chodit s ním a ještě 3 měsíce jí trvalo, než začala chodit sama. Tam si myslím, že už neublíží.
Ahoj! Máme tohle tlačítko a chodí s ním až teď, kdy už umí jezdit i s kočárkem. Takže bych se toho nebála. Nemá to žádné brzdy, takže dokud skutečně nebude umět chodit, tak si s tím ani neškrtne 😀 U nás pokusy dopadly tak, že se za tím snažila rychle cupitat, načež se natáhla. Měli jsme toto chodítko už pro druhé dítko a bylo to úplně stejné. Takže možná pokud chceš utrácet za něco takového, tak pro holčičku doporučuju radši stabilní kočárek a pro chlapečka zase třeba vozíček. Využije to mnohem délé 🙂
Také si nemyslím, že mu to nějak zdravotně ublíží. Podle mého však další zbytečnost pro děti do domu 😀
ahoj, tak to slyším prvně, že by i takováto chodítka byla škodlivá..vždyť je to téměř to samé, jako když chodí podél nábytku a přidržuje se ho..hmm..náš syn dostal loni k vánocům kombinaci odstrkovadla a chodíta..moc se mi ta mašinka líbila..moje sestra měla podobnou pro své dvě dcery a žádné to vývoj nezbrzdilo či neuškodilo - pokud můžu mluvit..první začala chodit brzo -9měsíců, druhá v 11..můj syn taktéž..volant krásně hraje, pod sedačku se dají schovávat věci, což ho bavilo..čím víc si byl na nožičkách jistější, tím víc jsme ho nemohli od mašinky odtrhnout..nejdříve jí tlečil před sebou v kleče z boku a pak už s ní hezky chodil po bytě..ze začátku jsem tedy trnula, aby se nerozběhnul moc rychle a neujela mu a nehodil padáka, ale brzy se to naučil krásně vybalancovávat..
https://www.mall.cz/odrazedla/chicco-odstrkavad...
Není to moc vhodné. Studovala jsem obor zabývající se tvorbou hraček a chodítko nám učitelé nedoporučovali vůbec. To spíš až se trochu naučí chodit, tak mu kup odrážedlo, to je dobrá věc.
my teda dali kočárek na panenky, ale až když se pustila nábytku a udělala několik kroků sama a je fakt, že během týdne krásně chodila (začala v 10 m), naučí se u toho chodit rovně, dělalo jí problém, že furt chodila trochu do strany :D a s kočárkem se to krásně srovnalo, vím, že kamarádka pro syna kupovala sekačku, aby netlačil kočárek :D
Pane bože 😀 všechno je špatné! Pliny ,jídlo, bio jídlo, bio pliny.... 😀 Muj syn chodil za takovým ,,tlacitke.,, a je absolutně zdravý. Klid.
aktivní chodítka jsou v pořádku

Ono už i takovéto je špatně 😒 Dítě má začít chodit do stran-takové to obcházení nábytku atd. Nicméně všechny naše děti "strkátko" měly, určitě s ním tedy nechodily celé dny, spíš je začalo bavit až když už samy chodily. Já si myslím, že je to v pohodě, hodně dětí si stejně něco, co před sebou tlačí, hledá, jako třeba židli, taburet a co já vím... 😉