Co pro dvouleté dítě do hluboké vody?
Můžete mi poradit, co by bylo nejlepší pořídit pro dvouletou, hóóódně hubenou holčičku do vody? Hodně se všeho bojí, tak něco, v čem se bude cítit bezpečně a nezradí jí to 🙂
@lrg pokud se bojí, tak nenutit na hloubku 😉 Stačí, když se bude ráchat ve vodě hluboké po kolena a na to nemusí mít žádné pomůcky. Pro jistotu, by mohla mít pásek na plavání kolem pasu - jde regulovat, nespadne, nepřekáží, ani se nepropíchne. V hlubší vodě se možná bude chtít něčeho držet (plavací destička, máma)
@terinda Nikdy nevíš kdy může vypadnout (stačí když se na vteřinku otočíš a dítě se zrovna nevhodně nahne). Takhle nám to myslím říkali i na plavání. Já radši nechávala děti ať si ve vodě dělají co chtějí, ale podle svých možností a schopností. Pravda, mám hodně živé děti, které by fakt nečekaly, až je dám do kruhu:D
A asi záleží i na velikosti kruhu. My máme velký s krtkem a dítě v tom sedí jakoby níž, tak si nedovedu představit, jak by z toho mohlo vypadnout 😉
dcerka ve 2,5 letech má klasický kruh bez děr a já s ní samozřejmě plavu 🙂 a v pohodě... už spadla i sama do bazénu do hloubky a nijak jí to nepoznamenalo, chtěla znovu do vody 🙂
Také jsme měli obyčejný nafukovací kruh - jako alternativu, a na blbnutí.

Kruh s dírami pro nohy, křidýlka a po boku maminku 😉
A začít spíš na brouzdálku, hloubku přidat později...