Kojenecký nafukovací kruh, máte zkušenosti?

digi12
17. únor 2017

Ahojky mamky, chtěla bych se zeptat, jestli máte zkušenosti s nafukovacím kruhem pro kojence a od kdy jste ho začaly používat? Mám doma 2,5 měsíční mimčo a moc se mu líbí ve vodě, tak bych mu koupání do budoucna chtěla zpestřit, jen se bojím, zda kruh nemůže spíš dítěti ublížit (ve smyslu polohy hlavičky). Díky;)

monaluza
17. únor 2017

Co jsem četla, bylo to původně určeno pro zdravotně postižené. Pro zdravé dítě je taková fixace podle mě nevhodná, nic mu nepřinese, žádný rozvoj pohybových dovedností aj. Za mě raději kojenecké plavání (chodili jsme od 6 měsíců a fakt super, jen nám bohužel kurzy zrušili a druhé v našem městě nám časově nevyhovují :-/).

lucyp13
17. únor 2017

Ano měly jsme,dcera v tom byla nadsena,"plavala" si ve vaně,rozhodne to není nic pro postizene :Dvoda ji nadnasela,kopala si nozickama..pohoda,navic se s kruhem koukala třeba 2x týdne na cca 5-10 min,takze v tón nevidím problem

messias
17. únor 2017

Ahoj, my ho mame, porizovala jsem taky cca ve 2,5m a super, mala je z toho nadsena 🙂 ze zacatku nevedela co ma delat, ale ted uz kope nohama, mlati rukama a dokaze se i otacet, takze za me ano ! 🙂

ivca87
17. únor 2017

Já se divím, že to v dešní době, kdy je tolik informací jak to škodí, ještě někdo kupuje ☹ To samé chodítka, hopsadla atd. Jo, dětem se to sice líbí, ale přesto to jim to výrazně ubližuje. Snad je pro vás zdraví přednější, než chvilková zábava.

messias
17. únor 2017

Odkaz na video na youtube 🙂

puresin
17. únor 2017

@digi12 My ho mame, je bozi! 🙂 Maleho jsem v nem koupala, jak sam udrzel hlavicku a nebyl takovy hadracek, a ted uz se tesim, jak v nem bude plovat dcerka. 😍

puresin
17. únor 2017

@ivca87 Ublizuje? Jak presne mu 10 min. koupani v kruhu trikrat tydne ublizi?

kajalka
17. únor 2017

@puresin Dětské záhlaví je nesmírně citlivá oblast. Dítě v tomto kruhu visí za hlavu a právě krček je přetěžován, ač se může zdát, že ho voda nadnáší.

alcar
17. únor 2017

Meli jsme, male se to libilo, byla v nem asi 2x tydne po 10minutach, takze urcite neublizilo. 🙂

barchen
17. únor 2017

@monaluza
Máte pravdu. Používá se pro děti, které jsou po DMO nebo mají jiné postižení po těžkém porodu a voda jim trochu pomáhá při cvičení. To je ale na jiné téma....

adypro
17. únor 2017

@ivca87 Docela jsem o tom uvažovala, že bysme použili jednorázově v lázních, v té době by malé bylo přes půl roku, ale teď jsem nahlodaná, že to fakt škodí. O hopsadlech, chodítkách to vím, nikdy by mě nenapadlo je používat, ale o tomto jsem to neslyšela, taky asi proto že jsem se nezajímala. A už vůbec by mě nenapadlo použávat to doma na koupání, to mě nějak hlava nebere. Viděla jsem ten kruh právě někde v termálech, tak mě to zaujalo. No ale asi si to tedy rozmyslím, díky za info.

ivca87
17. únor 2017

@puresin Dobře to napsala eficenka:
dítě nemá žádnou oporu ( je "zavěšeno" ) za krk ano, voda nadnáší, ale i tu malou hmotnou nesou pak svaly okolo krku - hrozí jejich přettížení, zhoršení motoriky. ne tak hrozné je, když se používá babyring čelem k matce a zády k vodě ale i tak!!!
ale co vidím fotky jak je mimi břihcem k vodě ( prohlá záda do luku) ) troufám si říci, že při častém používání adepti na výměnu meziobratlové ploténky

některá maminka mi psala, že je to přeci stejné jako pasení 😅 OMYL - při pasení jde hlavně o těžiště ( prvně v oblasti hrudníku - pak břicha a pak pánve) v babyringu má pak možná těžiště na špičkách prstíků o nohy...

A k těm 10 minutám:
no může i nemusí vadit..sou děti které tam mohou být každý den, ale geneticky mají dané tak dobrý motorický vývoj, složení svalů atd, že nic.
a může být dítě, které má dáno geneticky laxicitu vazů, nějakou nemocí může být zpomalen motorický vývoj a i 1týdně může velmi uškodit.

tohle není diskuze, tohle je fakt... a nikdo nikdy Ti nepoví, jakou má zrovna Tvoje dítě genetickou výbavu k vypořádání se s překážkama ( chodítka, klokanky, babyring...)

ivca87
17. únor 2017

@adypro Pokud se mohu přimluvit, tak to nepořizujte. Je to pouze módní záležitost, a dětem to opravdu nic dobrého nepřináší. 🙂

adypro
17. únor 2017

@ivca87 Díky moc za radu, nepůjdu do toho, to mi za to nestojí. Zase mám rozšířené obzory.

digi12
autor
17. únor 2017

Děkuji moc za reakce,moc se mi líbí, jak jsou prcci ve vodě nadšení, ale rozhodl u mě tento článek http://www.alianceplavani.cz/baby-ring-tereza-n..., proto nakonec kruh nepořídím. Mějte se hezky mamky;)

puresin
17. únor 2017

@kajalka
@ivca87 Rozumim, ale ja kruh nepouzivam v bazenu, ale doma ve vane / vanicce, kde je vody malo a dite se zaroven opira zadeckem, nohama.

@adypro Me by naopak nenapadlo ho pouzit jinak, nez na koupani doma, povesit dite v bazenu za hlavu mi prijde na hlavu. Takhle ma male volne ruce a nohy na "plavani" a ja mam volne obe ruce na myti, zaroven si na nicem nelezi a muzu ho umyt pohodlne ze vsech stran.
Netusila jsem, ze se kruh pouziva i jako opravdova plavecka pomucka, to mi prijde trosku morbidni, ale my u nej zustaneme pro zpestreni vecerniho koupani, dokud nebude samo sedet.

verunka_korunka
17. únor 2017

@digi12 pred rokem jsem to probirala s detskou fyzioterapeutkou a ta byla dost proti. Presne jak píší uz tady jiní, krček je hodně nachylny, nemel by se pretezovat. Pokud chces koupani zpestřit zacni chodit na vaničky, nebo si kup knihu jak se rodi vodníčci, kde je to popsané. My chodili na vanicky, malá si tak vodu zamilovala, vanickovali jsme i částečně doma ve vaně, ale je to omezené jak je málo hluboká...

hanih
17. únor 2017

Přesně jak tu už píší ostatní - je to zatěžování krčku a kvůli tomu bych kruh rozhodně nepoužívala ani na těch deset minut třikrát týdně. Naše dcera byla od začátku taky ráda ve vodě, takže jsme hned od tří měsíců začali chodit na vaničkování, a abychom nějak zpestřili to večerní koupání dělali jsme to, že jsme občas napustili plnou velkou vanu a tam jsme s ní plavali tak, jak nás to učili na vaničkování. Kruh je spíš zjednodušení pro maminky, než že by to mělo přínos pro dítě. Zpestřit koupání se dá i lépe, jen je to pro rodiče trošku namáhavější, než varianta s kruhem.

craki
17. únor 2017

Meli jsme doma, maly v nem byl mozna 10x. Libilo se mu v nem, ale pak se naucil otacet a jakoby na brisko, coz se nema. Tak sel pryc. Dost rychle z neho vyrost, takze u druheho kupovat nebudu.