Skoro tříletá a karanténa v bytě. Co děláte s dětma doma Vy?
Ahoj, bydlime v byte natesti aspon s balkonem 😀 a uz potrebujeme nove tipy jak zabavit nasi skoro triletou (v srpnu), aby nam tu z toho nehrablo. Co delate s detma doma vy? My: cteme knizky (to zvlada uz i sama a zabavi se u toho na dlouho), vari v kuchynce svoji nebo varime spolu normalne, plastelina (nejcasteji modelujeme celej obyvak pro nejaky zviratko), vodovky, pastelky, fixky, duplo, domaci prace (utirani prachu, luxovani, veseni pradla), , magneticka tabulka, poustime pisnicky. S ostatnima hrackama co mame doma uz si moc nevyhraje, jedine tak s mladsi segrou trochu jeste.
@merope my teda normalka jezdíme do lesa kousek od Prahy. Nepotkavane nikoho. Na cyklostezku nechodím ani běžné. Ono je třeba si uvědomit, ze ten vir tu bude pořad. A pokud jste stále zavření, taky nemáte jak budovat imunitu. Také to muže dobrat domu kdokoli z práce. Na hřiště též nechodím, jen pokud vím, ze tam nikdo nebyl, takže třeba chodíme hned po ránu. Copak nechodite na nákup? Neukládate jídlo do ledničky? Víte o tom, ze I to jídlo by se mělo dedinfikovat? Teď ruku na srdce, kdo to tu všechno děla. Takže asi tak. Lepší je ba chvilku vyrazit na vzduch, než se doma zbláznil. To budete holky doma zavřeny ještě 6 měsíců?
U nas je teda top tv v posled i dobe🤔 ale jinak jsou dobre stolni hry (pexeso, puzzle, domino, clovece nezlob se). Z kreativnich veci malovani vodovkama, plastelina, razitka. Hracky ji moc nezajimaji, ale vyhraje si kdyz ji postavim domecek/bunkr z zidli a dek.
Pak hrajeme taky na schovavanou (zalezi jaky mate byt, ale da se schovavat treba i plysak). A jeste upravenou verzi Cap ztratil čepičku. Dcera zna barvy podle modra =oblohova, zluta=slunickova... Takze reknu Cap ztratil cepicku takove a takove barvy a ona doma musi najit neco stejne barvy. To ji taky na chvili zabavi. My bydlime v domku, takze nemusim resit sousedy. Tak se u nas denne jezdi na odrazedle a nebo beha sem a tam.
Taky jsme vytvareli babicce prani, kdyz se ted tak dlouho neuvidi a hodili jsme ho do poštovní schránky. To ji taky moc bavilo.
@natvencl Ja jsem vazne nadsena jak se to tu zvrhava do diskuse o tom, jak by se mela nebo nemela dodrzovat vladni opatreni a melo nebo nemelo chodit ven. Nikdo nerika, ze jsme doma zavreny porad, ale na nakup ted deti neberu a na hriste taky nechodime. Jsme doma vetsinu casu tak jak by se melo, asi jako jedni z mala idiotu. Obhajovat se tu nebudu stejne jako nebudu nikoho presvedcovat aby to delal jako my, to je kazdeho odpovednost. Do lesa se mimo mhd nemam pres tyden jak dostat. Doma jsme tudiz velkou cast dne, proto hledam novou inspiraci a dekuji vsem za jejich tipy.
Jestli jsi na FB tak koukni na skupinu deskovky pro tři bratry jsou tam i hry pro menší děti. I když u nich je to teda taky chvilková zábava. Ale třeba hru Little Cooperation zvládnou i celkem malé děti . Jinak s tímto věkem je to na budku to bylo nejlepší být venku. )-:
Pečeme zdravé sušenky. Už máme hodně sušenek.🙂
@prejeta_zaba Tak mě tak nějak přijde, že hřiště je jedno z mála "příroda", co tu kolem tak nějak je. Čili pokud se dodrží odstupy dětí různých rodin od sebe, tak mi to přijde úplně stejné, jako když dítě ošmatlá lavičku, zem, cokoli, co si vymyslím a je tu okolo.
@natvencl Do obchodu s mládětem nechodím, ale na hřiště klidně 🙂. Přijde mi to tak nějak mnohem bezpečnější.
@lenka421 Jo, že se nemůžete dostat rozumně "ven" bez MHD, to je dosti pitomý.
@lenka421 bezte na prochazku
@zelenaesmolda prochazka je v pohode. My bud jedeme do lesa, na procházku nebo pokud je hřiště po ránu prázdné tak i tam. Procházky bych se nebala.
@martiniquest Tak jsem se dneska schválně byla podívat a dívala se i na netu - vypadá to, že kde je zřizovatel městská část nebo město a je to jak zavřít (plot kolem), tak to je zavřené. Vypadá to, že to, co mám nejblíž, bude patřit k těm bytovkám u toho, takže to nemá ani kdo zavřít a navíc to má plot jenom z jedné strany, ze zbylých je jenom živý plot, dráty v něm a mezery pro pěší.
Vekovní posilovny bez oplocení jsou taky normálně v provozu (resp. opět asi nebylo jak to rozumně zavřít).
A jinak jsem četla, že některá městská část všechna hřiště nechala vydezinfikovat a otevřela.
Tužku doporučuji nejprve vyzkoušet jestli máte možnost. Holky moc neoslovila a není to úplně malá investice. Plus je, že hodně knížek pak jde půjčit v knihovně.

Proto je dulezite si to v hlave srovnat a hlavne se z toho nepo 🙂