Čtyřkolka s ruční brzdou, přehazovací rukojetí, nedrncavá

jitavrtule
18. lis 2014

Ahoj, dělám si kočárkovou rešerši na jaro. A zatím v tom mám akorát čím dál tím větší hokej 🙂
Hledám kočárek, který by splňoval následující kritéria:
1. čtyřkolka, nejlíp s pěnovými koly, nedrncavá (tj. s ložisky nebo nějakým odpružením), přední kola otočná a aretovací, i nejideálnějším případě s možností dokoupení výměnných terénních kol. Jezdit budu po Praze i v terénu (polňačky, lesní cesty)
2. ruční brzda (nutná)
3. přehazovací rukojeť NEBO možnost otočení celé korbičky/sedačky - prostě aby se s tím dalo jezdit s dítětem po i proti směru.
4. co největší korbička (TP mám v květnu, takže na zimu bude dítě cca 6ti až 7mi měsíční, tak aby se mi do kočárku s zimním fusakem ještě vešlo)
5. možnost nacvaknutí autosedačky - jedno jestli napřímo nebo přes adaptér
6. výškově stavitelné madlo, resp. celý kočárek koncipovaný pro vysoké lidi (já 175)
7. na váze a rozměrech mi až tak zásadně nezáleží - kufr auta mám velký a bydlíme v přízemí - nikam ho tahat nebudu.
huh, toť vše.
Zatím jsem skončila u následujících kočárků - Hartan Topline , Gesslein F6, Teutonia Mistral, které se všechny nové pohybují daleko za hranicí 20,000.
Napadá vás nějaký další, třeba levnější nebo holt cenově srovnatelný, co by uměl to, co chci?
Vy, co tyhle tři kočárky máte - splňují ta výše uvedená kritéria? Přijde mi, že u většiny hapruje hlavně velikost korbičky - jak jste řešily?
Díky za všechny nápady,komentáře, zkušenosti.

zuzuzuz
18. lis 2014

@jitavrtule mám teutonii beyou a splnuje vsechna uvedena kriteria krom korbicky. Teutonie je ma male a jsou blbe - nejde odvetravat striskou, nanoznik neni na zip, neda se polohovat atd. Kamaradky korbicku maji a jsou taky nespokojene. U druheho ditete Jsem misto ni koupila PEVNOU vloznou tasku primo do sportaku. Je vetsi, ma supr nanoznik na dokonce 2 zipy - snadna manipulace a nespadne nikdy na zem, boudicka je primo ta sportakova takze se da cela sklapet proti slunku, rozepinat na vetrani atd. Zaroven ma uz nahradni potah na sportovni sezeni vytahovaci z teto vlozne tasky ktera se da sepnout s nanoznikem a udela fusak lehky ve sportaku. http://www.kocarky-teutonia.cz/produkty/teutoni... moji kamardce pani v malviku tuto variantu pro letni miminka nedoporucila a vnutila ji korbicku a ted kdyz vidi moji vloznouu tasku tak tezce lituje... Taky se da vlozna taska cela polohovat diky zadum u sportovniho sezeni mirne hlavnou nahoru coz jsem moc ocenila u meho blinkaciho syna.
Jinak na zimu bych osobne korbicku neresila, takhle velke deti maaalokdy lezi spokojene v korbicce. Chteji koukat, otaci se na bricho a vykukuji ven, coz neni problem v lete kdy muzou i za jizdy past koniky a z korbicky vykukovat pres okraj ale v zime ve fusaku tezko. sportovni sezeni muzes lehce zvednout do pololehu a dite nco neumi sedet nesedi ale zaroven vidi ven a taky na tebe a je spokojene! Teutonia ma prodluzovaci nadstavec na sportak a spolecne s nanoznikem a fusakem ma dite tepelny komfort dostatecny takze je korbicka uplne zbytecna. Urcite se najdou maminky co maji takhle velke mimca v hlubokem ale je jich minimum a shanet jen kvuli tomu velkou korbicku na ukor kocarku je skoda. Mimochodem syn se v 9m do te vlozen tasky stale pohode vleze.
Do terenu bych ale doporucovala prikoupit poloosu, ja zvladam i bez ni sice dost tezky horsky teren otocenim rukojeti velkyma kolama dopredu ale triochu jsem si vyviklala ty mala kola :(
Kocarek i veskere prislusenstvi jsem koupila na bazaru temer nove minimalne jete v zaruce a za vse i s tou pevnou vloznou taskou, adapterama na autosedacku, slunecni clony atd jsem dala 15tis. Takze pokud resis cenu tohle je tez cesta.
Gesslein jsem mela ve vyberu a bez se na nej osobne podivat... Zklamalo me to. Navic mi jej pani v obchode nedoporucovala a kvuli castym reklamacim a poradila mi radeji Hartan nebo Teutonii 🙂
No snad jsem ti trochu pomohla, a at dobre vyberes ke sve spokojenosti

majkali
18. lis 2014

Bugabooo cameleon - klidně i z druhé ruky. Přehazovací rukojeť, veliká korba, možnost nasadit terénní kola (ale když se jezdí s velkýma kolama dopředu, projede to všechno), pro vysoké lidi ideální (madlo má několik poloh), adaptéry na autosedačku, velký košík, brzdu to má na rukojeti, velmi lehký kočárek. Já kočárků pár vystřídala a už bych neměnila.

jitavrtule
autor
19. lis 2014

holky moc děkuju - za další tipy a @zuzuzuz za podrobnou recenzi! Přesně tohle jsem potřebovala - protože tyhle praktický věci prostě člověk z těch popisků u jednotlivých kočátků na netu nevyčte.
Takže BeYou a Cameleona přidávám do výběru. Samozřejmě se ještě budu chtít na jednotlivé kočárky podívat někde v krámě nebo na veletrhu, rodit mám v květnu, tak je čas.

Zuzu - můžu mít ještě obligátní dotaz k té pevné vložné tašce - není v ní dítěti v létě horko? Nebo jak to vlastně funguje? Ona na všech internetových obrázcích je nakreslená jako uzavřená tím vrchním dílem. Ale doufám že to chápu správně, že ten se dá odendat a dítě pak leží vlastně taky v takové "jako"-korbičce?
To by mi vyhovovalo.

hojda
19. lis 2014

@majkali NOvý model u má korbičky větší.

hojda
19. lis 2014

TAky bych se nebála Mistrala z druhé ruky, po jednom dítěti. Teutonie jsou konstruované tak, že bez problémů odvozí 3 děti, takže vybrat kočárek po jednom dítěti, kde už je cena jiná a kvalita zůstává. Z vlastní zkušennosti. Hluboká korba jako nová i po dvou dětech, miminko s ní nic neudělá a pokud se člověk trošku stará, tak i sporťák vypadá jako nový, nevyšisovaný, mají UV 50 plus. Určitě dobrý ojetý najdete.

hrusti
19. lis 2014

Ahoj, my jsme měli Teutonii. Odvozila dvě děti a byla jsem s ní maximálně spokojená 😉

zuzuzuz
19. lis 2014

@jitavrtule neni v ni horko. Ona je to stejna konstrukce i polstrovani jako korbicky, ma to uplne identicke textilie, jen na tom obrazku ma vevnitr tu vlozku co se da spinat na fusak, ale ja ji tam nemela a to mam zimni miminko, pouzila jsem az ted na podzim do sportaku. A ma teda jiny nanoznik, je opravdu teplejsi, klasicka korbicka ma takovy jakoby tenky sustak co se jen natahne, ale kdz vyndavas miminko musis ho uplne sundat nebo ti muze spadnout. Ta taska ma takovy polstrovany a s limcem co se da zvednout proti vetru a ma 3 zipy - jednim kolem dokola se pripne k tasce ( ten neni videt, je schovany vespod) a druhe dva po stranach ktere rozepnes kdyz chces dovnitr k miminku. Ja byla s timto moc spokojena, muzes rozepinat a zapinat dle vetru deste zimy a nemusis porad neco sundavat a nasazovat.

zuzuzuz
19. lis 2014

@jitavrtule to je ta "taška" . ona je to vlastne vetsi korbicka vlozna do sportaku. Foceni bez nanozniku, ten uz mam na kocarku. Vevnitr mam ksiry na poutani mimca aby nevypadlo - u nas nutnost 🙂 stoji od 6m 🙂

ludmilad
19. lis 2014

My máme Teutonii Mistal S s ruční brzdou. Já jsem s kočárkem spokojená, i když každý má své mouchy. Velikost korbičky jsem řešit nemusela, jelikož mám obě zimní děti, takže se mi tam vešly. Korbičky fakt moc velká není. Možná je to třeba lepší s vložnou taškou, nevím. Přehazovací rukojeť má, sedačka se dá nastavit oběma směry, ruční brzdu má (ta je za doplatek), dobrá manipulace. Přijde mi, že ani sportovní sedačka není moc velká (dlouhá), oba kluci před druhým rokem už v kočárku moc být nechtěli/nechtějí, takže nevím, jak se větší děti vejdou.