Jaký kočárek pro mimi narozené v červenci?
Ahoj maminky, můžu poradit jaký kočárek pořídit pro mimi, TP 25.7.? nebo aspoň poradit na co se zaměřit? nejlépe vlastní zkušenosti? podobné diskuze už jsem našla, ale některé dost neaktuální a předpokládám, že se situace na trhu dost změnila.-....
x-lander má kamarádka, TP má za týden a nemůžu si pomoct, ale zdá se mi, že má malou korbičku 😀
@ukeke Souhlasím,švagrová ho má taky a během několika měsíců už do něho malého nenacpala,natož v zimě ve fusáku! Podle mě je v něm fakt málo prostoru pro rostoucí,ale ještě nesedící mimi... My jsme měli Takko silver collection,sice možná pro někoho trochu starší typ,ale nám se líbil a hlavně,byl pohodlný a dostatečně velký i na zimu 🙂
Nezaměřovala bych se čistě na velikost korbičky - spíš na to, aby byl dobrý sporťák a šel do úplného lehu, tj, aby to nebyla předtvarovaná sedačka-houpačka, jako má např Bugaboo Cameleon.
Korbičky jsou malé víceméně u všech kočárků, těch pár cenťáků sem tam tě nevytrhne.
Pak záleží, do jakého "terénu" kočárek chceš - město/venkov, jaké máš nároky na váhu a velikost (podle auta, rozměr výtahu, vynášení do schodů apod.), jak moc ti záleží na vzhledu...
Vychytávky - překlápěcí rukojeť (lepší uskladnitelnost, vejdeš se do výtahů), kvalita stříšky (jak dobře stíní, odvětrání), výměnná terénní kola...opět podle toho, co potřebuješ.
Za sebe můžu říct, že se svojí volbou jsem dodnes spokojená, Ela je květnová, máme Hartan Topline S - výborně odpružený teréňák, těžký a neskladný, ale super stabilní, jede sám a přes všechno. Kupovala jsem z druhé dvojkombinaci - sporťák a pevnou vložnou tašku, která je delší než korbička a malá v ní byla cca do listopadu, pak šla do sporťáku do lehu, když jí vanička začala být s fusakem úzká. Do sedu dávám až teď (9m), kdy už sama sedí. Byla k němu super výbava - ruční brzda, výměnná terénní náprava, fusak, pláštěnka atd. Nevýhody - je těžký a neskladný, do kombíku do dám, ale je to makačka. Do menšího auta bez šance (skládá se do velkého obdélníku).
Vajíčko jsme kupovali zvlášť a kvalitní - tady pozor u levných (polských) trojkombinací bych si hodně hlídala právě kvalitu autosedačky. Navíc bývají vajíčka maličká - náš Romer je naopak obří a malá v něm jezdí ještě teď.
Odporúčam nekupovať kombinaciu, ale poriadny priestranný hlboký kočík (budeš potrebovať veľkú korbu) a potom dať dieťa rovno do ľahkého skladného sportaka typu Valco Snap 4.
A vlastni zkusenosti nekupovat trojkombinaci,nenechala jsem si to vymluvit a byla to chyba.takze koupit kovarek jen s hlubokou a pak pak lehký kočár typu valco,babyjogeer atd.taky záleží. Do jakého terenu,zda budete často skladat do auta atd.
@ukeke Ahoj, nase mala je narozena 31.7 2013 ted jsem zase tehule a tp mam 24.7 . máme tohle . Byla jsem s nim maximalne spokojena. Jeste ze jsem ho neprodala
jinak kočárek na vesnici, takže i do terénu...
@ukeke vybírala bych kočárek i podle toho zda budete skládat často do auta nebo jezdíte jen příležitostně..a fakt bych koupila první hluboký a pak uvidíte jaké miminko bude a kupte zvlášť sporták, pokud budete koukat po levnějších polských kočárek tak ty mají ty sportáky uplně na prd, vsechny holky z okolí si na to stěžují (dorjan, camarelo,lucky maked , abc desing) jak jsou těžké a nevychytané..málokomu v krámě dojde že kočár je prázdný a když k tomu připočtete váhu dítěte, věci co táhnete sebou tak jste pomalu na 20 kg....
Já mám TP koncem srpna a řešímm úplně ten stejný problém. Pokaždé, když si vyberu kočárek a kouknu na recenze tak vždycky hrůza 🙂 Rado od mojí kamarádky, aby šla autosedačka na podvozek, aby člověk nemusel tahat v autě pořád kočár, když potřebuje někam přejet.
@skecinka to je tak individuální - my třeba adaptéry máme a autosedačku jsem na podvozku neměla nandanou ani jednou. A taky mi to přišlo děsně důležitý ( a kamarádky "radily" jak je to úžasný ), když jsem kočár kupovala. Ve finále moje zkušenost je taková, že je fuk, jestli nandám do auta jen podvozek nebo podvozek i s příslušenstvím. Stejně se s tím musím tahat do auta.
Dokud je prťous malinkatej, dá se na krátkou vzdálenost přenést vejce i v ruce, když už je pak větší, je snazší vzít sedačku a nosítko a mrsknout prcka do nosítka, než se montovat s odděláváním a přiděláváním korbičky/sporťáku a vláčením podvozku. Nemluvě o tom, že dítě by fakt v sedačce nemělo trávit zbytečně delší dobu, než je nezbytně nutné na transport, ona ta poloha pro něj nijak zvlášť přínosná není.
@ukeke Pokud chceš kočárek do terénu, koukej na odpružení. Je úplně jedno, jestli má nafukovací nebo pěnový kola, to na pohodlí fakt zas tak zásadní vliv nemá. Ale odpružení je klíčový a to na všech čtyřech kolech (dost kočárků, co se tváří jako do terénu, má odpružená jen velká zadní kola a jsou to drncáky).
Zas přidám svojí zkušenost- třeba mají ostatní jinou - chtěla jsem přední kola otočná a aretovací, kvůli lepší manipulaci. Takže máme v základní verzi menší přední kolečka a výměnnou pevnou nápravu s velkýma kolama. Výsledek - malá kolečka se válí v koutě, jezdím vlastně jen s velkýma kolama. Občas když jdu s kočárem na nákup, tak je teda vyměním, přecejen mezi regály s líp manévruje,když to člověk otočí na pětníku. Ale jinak malá kolečka zdaleka taková výhra, jak jsem si představovala, nejsou. Na nastupování/vystupování z MHD, na eskalátory, na schody se stejně musí aretovat, jinak hrozí reálný nebezpečí, že si dítě vyklopíš. V terénu se menší kola mají tendenci zasekávat v nerovnostech, čím jsou menší, tím víc. A čím hrbolatější cesta, tím je opět snazší jet s zaaretovanými koly, která se nehýbou.
Jestli čtyřkolku nebo trojkolku je na tobě - čtyři kola jsou stabilnější na šikmé nerovné ploše, trojkolku zas můžeš postavit na přední kolo a jet s ní jako s trakařem i po úzké cestičce/lávce (obojí jsem si zkusila 🙂 ). Trojkolky , coby sportovní kočárky, mívají často v základní výbavě ruční brzdičku - z kopce fajn věc. Čtyřkolky s ručkou jsou cenově o dost jinde a moc výrobců ji nenabízí - z těch co ano: Hartan, Gesslein, Teutonia, TFK, jiný mě nenapadá.
A znovu zopakuju - nevaž se na velikost korby, je to blbost. Pokud budeš mít kvalitní sporťák do lehu, dáš i nesedící miminko zababouchané ve fusacích bez problému na ležáka. S nánožníkem a ve fusaku bude chráněné dostatečně, navíc pak můžeš sporťák naklopit maličko nahoru do pololehu - při rýmě k nezaplacení, pro zvědavky taky dobrý..
Já mám děti zářijové a červnové a měla jsem Cam Cortinu. Za mě super, neměnila bych. Korba je velká, oba v ní byli až do 10 měsíců, sporťák se dá přehodit, aby mimčo vidělo na maminku, nebo na cestu. 😉
Holky já mám vybraný kočárek Dorjan danny sport prim
..http://www.dorjan.cz/produkty/danny-sport-prim/... , doufám že neprohloupím 😉 ale ještě jsem ho osobně nebyla okouknout..takže konečné rozhodnutí padne po osobní prohlídce v obchodě 🙂 Mám termín v pulce července tudíž hlavně koukám na velkou korbičku na zimu a taky odpružení kol,jsme na vesnici,cesty sice ok ale přece jen!Taky na zimu větší kolečka.A cenová dostupnost samozřejmě!Pokud máte nějaké zkušenosti s tímto kočárkem,ráda si nechám poradit 😉
Ahoj holky.Já se taky přidám.TP mám 28.7 a taky řeším kočárek takže tahle diskuze se mi hodí. 🙂 Co jsem byla v obchodech tak musím říct,že se mi nic nelíbí. 😒 Až jsem narazila na stránky bambino.cz a tam jsem se zamilovala do tohohle kočárku.
http://www.bambino.cz/bambino-cz/eshop/9-1-Koca...
Mám rady od kamarádek a tak vím,že si mám hlídat velikost korby.Bydlím na vesnici a cesty jsou tady hezký.Jinak co se týče Dorjana tak kamarádka ho měla na 2 děti a byla max.spokojená.Dokonce ho prodala ještě dál.
ahoj, vcera jsem byla na veletrhu v Brně okouknout kočárky a mám z toho v hlavě ještě větší zmatek emoticon líbil se mi kočár BEBETTO TORINO(http://www.slune-cz.cz/kocarek-bebetto-torino/), pak nějaký s názvem DOLCE, ale ten se začal prodávat teprve 2 týdny zpět a ještě jej nemají ani na webovkách a celkem mě i zujal BARTATINA od jedo(http://www.detskyraj.cz/kocarky-a-doplnky/jedo-...) ......nemátě někdo s některým z nich zkušenost ? jinak jsem si koupila kojící polštářek na spaní a je parádní emoticon
Já souhlasím s názorem, že na velikosti korbičky zase tolik nezáleží. Synek se narodil zkraje července, taky jsem tu korbu hodně řešila, aby se vešel i v zimě atd, původně vyhlídnutý Dorjan jsem dost brzo zavrhla. Měla ho sestřenice a blízká kamarádka, obě si chválily prostornou korbu, nicméně jakmile došlo na přesun do sporťáku, začaly obě nadávat jak je sporťák těžký, neskladný, jak se s ním i v městské hromadné nadřou. Já věděla, že potřebuju kočárek lehčí, skladný i do mého menšího auta, abych s ním nikde nezápasila, aby šel sporťák do lehu a nejlépe měl otočnou sedačku po i proti směru jízdy. Manželovo přání bylo mít aspoň jedny kola nafukovací. Prošli jsme toho hodně, když už se mi líbila korba, nelíbil se mi sporťák a opačně, nakonec vyhrál Britax Affinity, který všechny naše požadavky splňuje. Přiznám se, že syn je v korbě ještě teď, v 8m má 69cm. Přesun do sporťáku plánuju cca do měsíce. Britax super, jediné mínus vidím v tom, že za tu cenu, kterou stojí, má minimum doplňků, takže člověk ještě něco musí dokoupit, ale jinak je moc fajn i v terénu.
Holky tak změna 🙂 Dorjan Danny sport prim odpadává z našeho seznamu kočárku!Máme zatím tyto 3 kočárky které musíme jet prohlídnout osobně ještě do obchodu. 1) http://www.kifik.cz/kocarky/zbozi/kocarky/kombi...
2) http://www.kifik.cz/kocarky/zbozi/kocarky-dle-v...
3) http://www.kifik.cz/kocarky/zbozi/kocarky-dle-v...
podle toho co o nich píšou...jsou k světu 🙂 a cena je příznivá 😉
já mám termín v druhé polovině června a rozhodla sem se neřešit kombinaci - všechny kamarádky stejně nejpozději v roce a půl kupují nový kočárek, ptž sporták z kombinace jim nevyhovuje...takže sem se rozhodla pro "retro" hluboký a pak asi valco...hluboký ještě nemám definitivně vybraný, ale chci: pevná kola, houpací, velkou korbu, relativně skladný a hezký...popravdě jako prvorodička vůbec netuším, co od kočárku očekávat, takže to beru tak, že ted si prostě vyberu "nějaký" cca do 10tis a na něm si vyzkouším, co vlastně potřebuji a chci...pak podle toho za rok touhle dobou koupím sporták...
možná špatná strategie, ale mě se zdá rozumná a tak se jí řídím 🙂 tak přeji všem štastnou ruku 🙂
@londy Ty první dva jsou moc hezký. 😉
@margaret88 Jsou krásné všechny ...jen si vybrat 😀 To je těžší 🙂 Rozhodne osobní setkání! 😎
Já bych si po zkušenosti s naší dcerou, narozenou 1.10. už nekoupila trojkombinaci. Mám doma tako moonlight carbon, krásný kočárek (jsem dost vysoká, tak mi ty moderní připadaly hrozně nízké - viz bugaboo), no a vybírali jsme, aby měl prostornou korbu. Jenže jsem mysleli, že ji má a ono prd. Dcera se do něj ve fusaku nevešla už ve 3 mesicich, to už měla cca 68 cm. Takže jsme chvíli vozili ve sporťáku (ten je super), jde do lehu, je dobře kryty a tak. No ale stejně mi to přišlo divné, vozit takhle malé dítě ve sporťáku, takže jsme z druhé ruky koupili Roan Maritu, velký houpací a má tam krásně prostoru, projede úplně všechno, super je to houpání.
Teď už bych koupila první velký hluboký klasicky kočár a potom nějaký pěkný nový sportak. Líbila by se mi nějaká klasicka inglesina 🙂
Je ale taky otázka, kde s ním budeš jezdit, my drandime hlavně na vesnici, jinak většinou autem a to ji prenesu ve vajíčku. (Na klasickej kocar je lepsi vetsi auto, hur se s nim taky manipuluje třeba v obchodě a tak, kdyz nema otaceci kola)
Teď už ale začínáme i jezdit do města (má už 5 měsíců), tak mám v kufru sporťák (ani ho nevytahuju) a doma pořád v tom hlubokém, tam už se ji taky přestává líbit, páč chce vidět ven 🙂 . Na příští rok už planujem koupit nějaké pěkné, lehké a skladné golfky.
Každopádně ne každý má tak obří dítě jak my (v 4,5 měsících 71 cm a 9100 g) takže asi tak 🙂

Já mám termín 27.7. a zůstávám u X landeru - ten nový 🙂 Jinak se mi líbí i tenhle
http://www.slune-cz.cz/kocarek-gmini-grand/