icon

Jaký vybrat kočárek? Pomozte prosím 😞

bbkk
28. pro 2014

Ahojky zkušené maminky. Holky, poraďte mi prosím, jaký vybrat kočárek. Z té přehršle kočáru mi jde hlava kolem a moc si nevím rady. Chtěla bych dvojkombinaci. Problém je, že většina korbiček jsou příliš malé. Rodím v březnu, ale nechtěla bych, abych kvůli malé korbičce musela prcka dávat do sporťáku. I když už nebude třeba zima. Většině sporťáčkům v dvoj nebo troj kombinaci totiž nejde přehodit rukojeť tak, abych na dítě viděla. Tedy do protisměru jízdy. To bych se bála. Pokud možno, sporťák by mohl jít dát do lehu. Kočár bych potřebovala jak do města, tak do terénu. Takže větší nafukovací 4 kola. Pokud nebude lehký, tak alespoň skladný. Mám auto v combi, ale i tak. Výhodou by byla i ruční brzda. Autosedačku bych chtěla také, ale se systémem isofix. Prostě spousta požadavků ☹.. Děkuji za každou radu 🙂..

Strana
z2
veeeraf
29. pro 2014

@krepiska Jak kočár z jinýho světa 😕

elana
29. pro 2014

@bbkk celkem vše splňuje Hartan Topline X. Kola teda nemá nafukovací, ale to vůbec nevadí (ona to taky není zas tak extra výhoda). Případně Topline S, ten má přední kolečka menší, natáčecí, ale lze dokoupit quad systém a vyměňovat je do terénu za normální velká.

sporťák jde do úplného lehu (čímž odpadá problém s tím, že dítě případnně vyroste z korbičky dřív než sedí...prostě se dá do sporťáku, ale naležato, čelem k sobě a je to, pokud nemáš korbičku ale vložou tašku, tak se zkrátka taška vyhodí ven), rukojeť je přehazovací, sedačka otočná na obě strany, kočár je poměrně robustní (a taky relativně těžký), ale perfektně skladný, složí se skoro na placku ve dvou krocích (jeden dělají ruce, druhý jedna noha)

lze si vybrat buď korbičku (elegantní, moc hezká) nebo vložnou tašku (prostorná), má i bohaté příslušenství. Vozím v něm druhé dítě a snad nikdy jsem nezalitovala, že jsem ho pořídila (mám Topline S, přední velká kola jsem nepořizovala, jezdím po městě).

veeeraf
29. pro 2014

Myslím, že miminku se nejvíc zavděčíte když bude kočár houpat(např. Bebecar), jako vážně houpat..ne, tak tvrdě jako u dnešních kočárků. Trojkombinaci z 90% stejně vyměníte, nemá smysl jí kupovat. Kdybych se měla znovu rozhodovat koupím klasický kočárek s velkou vanou a pak sporťák. Já jsem spokojená s peg perego

alcar
29. pro 2014

@veeeraf taky jsem si rikala, ze ve mne ten kocarek evokuje vozik pro invalidy. Ale tak kazdy mame nejaky vkus no... 🙂

zuzka3112
29. pro 2014

@alcar mě právě přišel baby design strašně lehoučký na ovládání oproti ostatním, co jsme zkoušeli 🙂))) tak hezké užívání si kočárků 🙂

alcar
29. pro 2014

@zuzka3112 jo na ovladani je super, krasne se s nim najizdi na obrubniky, madlo je velke. No ale to tahani z kufru do kufru... 😖 Mne hlavne zacaly vadit ty dve casti. Jednu jsem musela vzdycky supnout do kufru a druhou na sedadlo. Hlavne to bylo uzasne u uzkych parkovacich mist. 😝 Korbu jsem jeste nejak prezila, ale u sportaku jsem si uz zacala rikat proc vlastne, kdyz muzu mit jeden v kuse. Asi jsem frfna. 😝 😅 I kdyz ten Britax ma, co se tyce jizdnich vlastnosti, do Lupika daleko, jsem i tak spokojena. 🙂

madormi
29. pro 2014

Mela jsem kocarku asi 12 a na plne care to u me vyhral brio go. Ted u druheho jsem vahala mezi briem a voncorfem wandererem a vyhrál brio.hlvni důvod bylo skladani.hodne cestujem, takže to ze jde brio slozit v celku jednim tahem je k nezaplacení.uz nikdyyy byvh nekoupila žádného polaka typu kajtex.takko.dorjan ci camarelo. Co ma k dobru korba je ubrano ba sportaku. Ty jsou fakt desneee.po vsech strankach

Strana
z2