icon

Kočárek Firkon Vesta 2016, máte zkušenost?

martullinka
17. lis 2015

Ahoj maminky, dneska jsem na internetu objevila náádhernej kočárek Firkon Vesta (nejvíc se mi líbí vzor W11 nebo W17) - máte nějaké zkušenosti nebo i fotky, jak vypadá ve skutečnosti? u nás ho nikde zatím nemají, v diskuzích jsem konkrétně na tento typ kočárku nic nenašla...budu ráda za jakoukoli vaši zkušenost 😉

adelavalesova
5. čer 2016

@martivebr muzu se zeptat kde jste kupovali kočárek? Máme přes web. Včera nám šla přední kolečka k sobe a jako by měly tendenci se lámat. Pak jsme promazali olejem a bylo to ok. Ale zdá se mi že tem přední ram mel byt širší aby nemohlo dojít k tomu ze se přední kolečka srazi

martivebr
6. čer 2016

@manusska Tak dobrá zpráva u nás už proběhla oprava. Přijel dodavatel kočárku a do pouzder, do kterých se vsunuje trn kolečka vložil pružinu, která zvýšila tření a tím se kmitání koleček odstranilo. Kočárek teď jezdí skvěle. Pokud máte šikovného tatínka, tak by to určitě zvládl sám. Byla to pružina na jedno zatočení. Přeji hodně štěstí a mnoho najetých kilometrů 🙂

martivebr
6. čer 2016

@adelavalesova Kočárek jsme koupili v Plzni v prodejně Super Baby, super přístup, chodím tak moc ráda. Nám jdou také kolečka mírně k sobě, je to dáno křivostí uložení. Taťka to vyřešil tím, že kolečka prohodil. Jinak jsou kolečka skutečně blízko sebe. Ale to nemá díky bohu na jízdní vlastnosti vliv. 🙂

adelavalesova
6. čer 2016

@martivebr kolečka už jsme také prohodili. A ta pružina vypadne když se vyndají tak vypadne? Kočárek Máme z webu tak bychom si opravili sami než to posílat a byt bez kočárku.

evcanovak
7. čer 2016

Tak ho máme 🙂 je dokonalej. Máme k němu teda autosedačku Maxi Cosi. Kočárek krásně houpe, jednoduše se rozebírá, je fakt velikej - neumim si ho moc představit k malým lidem, rukojeť jde sice snížit, ale boudička je tak vysoko, že mě by vadilo, že přes ní nevidím.. Je hodně vysoký, v obchodě, mezi několika desítkami kočárů doopravdy převyšoval. Moje teta má jen 163cm a byl na ní hodně vysokej. Sporťák jde dát do úplného lehu, na hluboké boudičce je odepínací kus stříšky a místo toho je tam síťka pro větrání nebo koukání se ven 🙂 Kola doopravdy veliká. Já nevím, my jsme z něj nadšení 🙂 Kupovali jsme ho v Plzni v Atomu a teda obsluha nepříjemná, ale tu nekupujeme, že jo.... Určitě jsme vybrali dobře a kočárek ostatním doporučuju 🙂

emtinka
7. čer 2016

@evcanovak pěkný recenze a krásná barvička kočárku

krasomila90
7. čer 2016

Tak já podávám jen rychlé info. S kočárkem jezdíme cca 14 dní a jezdí se dobře, jsme spokojení a miminko si v něm krásně chrní. Jen máme zaaretovaná malá kolečka. Moc lítala a jakoby nemohly najít směr kudy jet, ale my taky máme ve městě pěkně na houby chodníky. Ale stavíme se s ním radši v obchodě, někdo jste tu psali, že jste utáhli šroubky nebo kolečka prohodili a bylo vše v pohodě. Tak se na to jen přeptáme ať pak není průšvih, že jsme si s tím něco sami udělali

berusenka1
7. čer 2016

To ty kolečka tak opravdu lítají ?? Já jsem se do něj zamilovala ,ale teda nevím co slyším jak kolečka rotují . Nám to teda dělalo tenkrát i na sporťáku . Bylo mi řečeno že to dělá každej kočárek která má takové kolečka a když se jede rychle . Tak teda nevím

andysek2512
7. čer 2016

@evcanovak ja teda mám 159 cm máme podvozek swing(retro kola) a vidim přes něj perfektně:D zas tak veliký mi nepřijde🙂))) ale jiank je super ,hlavně obr ta korba, i když malý nám nějak korbu bojkotuje a posledních 14 dní v ní nechce byt☹((

manusska
7. čer 2016

@krasomila90 to iste robili kolecka aj nam a dali sme ho reklamovat a z reklamacie vysvitlo ze su chybne skoro vsetky podvozky lebo zabudli dat do tych prednych kolecek nejaku pruzinu , tak nam ju tam dali dodatecne a kocar konecne jazdi tak jak ma....takze myslim ze prehodenie kolecek nepomoze....

vdr
9. čer 2016

@fica5 Prosím jaké to je číslo barvy ? 🙂

martivebr
10. čer 2016

@adelavalesova Ano, ty pružiny bohužel při každém sundání koleček vypadnou a musí se tam dát zpět. Nacvaknutí koleček zpět je dost fyzicky náročné.

martivebr
10. čer 2016

@krasomila90 Kolečka klidně dotáhněte, ale jde o vadu od výrobce. Já jsem poslala dodavateli kočárku email, že kolečka kmitají. Přijel a do otvorů na trn kolečka vložil pružinu dlouhou na jeden závit a je po kmitání. Teď je kočárek opravdu skvělý.

martivebr
10. čer 2016

@berusenka1 kontaktujte dodavatele kočárku. V předních kolečkách chybí v uložení pružina. Dodavatel přijel, pružinu vložil a kočárek jezdí jak ďáběl 🙂

krasomila90
10. čer 2016

@martivebr A ten kontakt víte? Nebo myslíte tam, kde jsme kočárek kupovali?

emtinka
10. čer 2016

@martivebr Také mě zajímá, děkuji

emtinka
10. čer 2016

Holky ty problémy s kolečky jsou u těch kočárků, co mají malá kolečka ve předu s aretací?

krasomila90
10. čer 2016

@emtinka vypadá to tak. Jinak je parádní, tak uvidíme, jak nám vyřeší tohle

emtinka
10. čer 2016

@martivebr A můžeš sem dát fotku těch koleček, jak to vypadá, teda pokud to je vidět, myslím tím tu pružinu. Jo jinak jsem taky s kočárkem naprosto spokojená, neměnila bych.

martivebr
11. čer 2016

@adelavalesova @krasomila90 @berusenka1 @emtinka - tak holky vše je jinak. Kolečka začala opět kmitat. Taťka kolečka sundal a zjistil, že pružina se v uložení protáčela a ohoblovala plast se kterým byla v dotyku. Takže dnes vystřihujeme kolečka za silikonu aby přesně zapadla do uložení a nehoblovala ho.
Co se týče dodavatele, každý obchod má jiného. Možná bych doporučila kontaktovat ho přes prodejce. Jinak v Plzni v prodejnách Super Baby a v Atomu je to pan Petr Hak. Na záručním listu je prodejce uveden.

adelavalesova
11. čer 2016

@martivebr už jsem kontaktovala prodejce a slíbil pružiny zaslat jakmile je bude mit skladem. A co že to děláte se silikonem? 😊

adelavalesova
11. čer 2016

@martivebr už jsem kontaktovala prodejce a slíbil pružiny zaslat jakmile je bude mit skladem. A co že to děláte se silikonem? 😊

bara66
11. čer 2016

Maminky, mluvite tady hodně o špatných předních kolečkách, já jsem si ale vybrala variantu Vesta Vario, ta nema pohyblivá přední kolečka.. http://www.firkon-kocarky-hak.cz/firkon/eshop/1... Máte někdo zkušenosti s ní? Díky

krasomila90
11. čer 2016

@martivebr Aha, no tak uvidíme. Petr Hak má přímo prodejnu u nás ve městě, tam jsme kočárek kupovali, tak už jsme domluvení, že se nám na kolečka podívá

berusenka1
11. čer 2016

Tak ja začínám váhat zda kočárek koupit nebo ne. Ale bylo mi řečeno ze pry to delaji vsechna kolecka ktere se toci u vsech kočárku. A kdyz se jde rychle . Takze nevim nevim

colleyn
12. čer 2016

@berusenka1 Mne predni kolecka obcas taky kmitaji, ale zadny extrem, spis opravdu kdyz jdu rychle nebo po nerovnem terenu, tak je na tu chvili zaaretuju. A prave proto, ze pry to delaji skoro vsechny kocarky, jsme ani reklamovat zatim nebyli..

martivebr
12. čer 2016

@adelavalesova ty pružiny jsou uložené tak, že jsou přimo ve styku s plastem, který vybrušují. Tak je taťka nahradil kolečky ze silikonové gumy, které nepoškozují ten plast. Včera proběhla zkouška a zatím to funguje.

martivebr
12. čer 2016

@berusenka1 Všechna kolečka to nedělají. Ale je pravda, že jsem se s tím setkala a víc kočárků ne jen u našeho.

martivebr
12. čer 2016

@colleyn Nejde o reklamaci, jen se zeptat, co se tím dá dělat, aby přestala kmitat. Nám už nekmitají a užívám si mnohem víc procházky. Vím, že když potřebuji popoběhnout, tak můžu.

adelavalesova
12. čer 2016

@martivebr takže pružiny jste vyndali a misto nich máte ta kolečka? Kde se dají koupit? Omlouvám se za tolik dotazu, ale chtěla bych si taky uzivat procházky bez otravneho kmitání. Dekuji

Strana