Kočárek Firkon Vesta 2016, máte zkušenost?
Ahoj maminky, dneska jsem na internetu objevila náádhernej kočárek Firkon Vesta (nejvíc se mi líbí vzor W11 nebo W17) - máte nějaké zkušenosti nebo i fotky, jak vypadá ve skutečnosti? u nás ho nikde zatím nemají, v diskuzích jsem konkrétně na tento typ kočárku nic nenašla...budu ráda za jakoukoli vaši zkušenost 😉
@adelavalesova Ta kolečka se koupit nedají. Taťka je vystřihnul ze silikonové gumy 3 mm silné. Změřil průměr toho otvoru a trnu a kolečka vystřihl. Ale jde to i z obyčejné gumy. Jen ta síla musí být 3 mm. Bohužel vám jinak poradit nemůžu. ☹
@martivebr super. Moc vám dekuju. Zkusíme pružiny az přijdou a kdyby byl problém tak tahle kolečka. A ted už teda nekmitaji?
@adelavalesova Teď už je vše O.K.
A mohli byste se dát fotečku těch silikonových kroužků a jak to má správně být ?
Já jsem včera volala na prodejnu, kde jsem kočárek kupovala. A o problému zatím nevěděli. Ale volali výrobci a prý se už něco testuje a do 14 dnů se mi ozvou, zda to funguje. Jinak bych kočárek neměnila, jsem taky spokojená 🙂
@emtinka tak az budete mit bližší info tak dejte vědět. Jinak me prodejce řekl, že než jde kočárek do prodeje je testován a vse funguje jak má, pokud je kočárek správne tlacen a zatizeny, ale ze už si lidé stěžovali a tak přistoupili na opravu pomocí tech pružin, jak už tady bylo zmineno
Ahojky,
tak jsem pročetla téměř celou diskusi. Od soboty mám Vestu též doma, jsem nadšená, ale z vaší diskuse o kmitajících kolečkách už méně 😲 😀 . Zkusila jsem to. Když je kočárek prázdný, nezatížený, tak přední kmitají. Pak jsem ho zatížila, jako by v něm bylo mimčo a zatím dobrý 😎 . Ještě počkám, až přijde ségra s osmiměsíční neteří, a budeme vozit a uvidíme.
Ale mám ještě dotaz na ty z vás, které mají autosedačku Kite dodávaná přímo s kočárkem. Zkoušely jsme ji do auta a zarazil nás způsob uchycení pásu v zadní části sedačky. Jde mi o tu sponu, za kterou se dává pás. Když manžel jen lehce strčil do zad autosedačky, tak ji pás ze zadu "pustil" a sedačka se zabořila do opěradla, tzn. že kdyby v sedačce bylo mimčo, zlehčeno řečeno si natluče nos, jestli mi rozumíte. Ještě sedačku budu zkoušet se zátěží, s neteří. Možná je to tím, že sedačka je lehká, ale při nejmenším nás to zarazilo.
Na kluky jsem dříve používala autosedačku od Cam a tam bylo úplně jiné uchycení a řekla bych bezpečnější a pevnější 😕 . Máte někdo zkušenost prosím?
@hary autosedačku Kite mame. Je to naše první autosedačka vůbec, takže srovnání co se tyka uchycení u jiných sedaček nemáme. To co popisujete se mi nestalo. Měli jste sedačku dobře posazenou na sedadle? Jestli nebyla nakloněna a tudíž špatný úhel a pas vyletěl.
@hary možná to spíš udělalo to, že sedačka nebyla zatížena, ptz já jezdím autem hodně a nikdy se mi tohle nestalo..... A sedačku mám přímo tuhle ke kocarku, takže vyzkoušet znovu ale nikdy se mi tohle nestalo s to s ní vzdy ještě hybu abych věděla zda to mám dost dotažené atak....
@adelavalesova
@andysek2512 děkuji za odpověď. Je to možný, že to bylo tím, že sedačka nebyla zatížena. Proto jak jsem už psala, zkusíme do ní dát moji osmiměsíční neteř. Tak když vy s nimi jezdíte bez problémů, snad to bude v poho. Objevila jsem isofixovou základnu, tu zvažujeme, ale je to teprve ve stadiu úvahy 😀 . Termín mám přelom srpen/září, tak se ještě uvidí.
Ale díky za reakce 😎
@hary já tedy nám isofixovou základnu a je to bomba i rychlá manipulace jenom se sedačka zacvakne do základny a jede se a ani sedačka nehne😉
@hary isofix na Kite? Tak jsme chtěli, ale prodejce nemel a nikde jinde jsme ji neobjevili. Nakonec stejne jezdím druhým autem, které isofix nemá tak bych základnu nevyuzila. Jinak myslím, že je to super věc a pokud jezdíte často.
@rendaklapalova kde jste pořídila? A sedačku mate firkon kite?
@adelavalesova my jsme základní dostali darem takže to vám nepovim a máme tu sedačku Firkon kite
@adelavalesova a dá se dát i do auta kde není isofix a dá se připoutat pasem
@adelavalesova jj isofix na Kite, základnu jsem našla jen na jedněch stránkách e-shopu, ale psala jsem si nakonec přímo do Polska do Firkonu a oni mi poslali odkaz na bazar na konkurečních stránkách 😀 , kde ji paní prodává úpně novou. Stojí 1.900 Kč, což není takový svět a jdeme stopro do ní.
Jen škoda, že nemáme isofix i na přední sedačce. Když jsme před rokem a půl kupovali nové auto, absolutně nás nenapadlo, že kdy ještě budeme vajíčko potřebovat 😀 , takže to budu řešit tak, že si dám základnu na přední sedačku, do ní zacvaknu a zabezpečím pásem. Když pojedeme celá rodina někam, bude na zadních sedačkách, kde bude základna už ukotvena v isofixu.
Včera jsem tu měla ségru, zkusili jsme neteř dát do kočárku a jezdila jsem s ní chvíli. Přední kolečko se jednou zavrtělo, zakmitalo, jinak v poho. Tak uvidíme. Trochu se těch předních kmitajících koleček bojím, snad to bude v poho 🙄 ......
Tak nám pan Hak dal taky ty pružinky na kolečka a už jezdí krásně. Tak snad to vydrží 😎
Holky prave mi dorazil kocarek..s tim, ze jsme objednali trojkombinaci. Slozili jsme hkubokej, sportak a ted koumame nad tim jak to udelat do vajicka???
@verunix myslis jak dát vajíčko na podvozek? Nebo co myslis???? K tomu bys měla mít adaptery😉
@verunix nasadit adaptéry a autosedačku
Jo jako ty potahy myslí?? Nebo já tě nechápu:D
@verunix jo počkej nemas ty vytažené i popruhy???
Ja vas nechapu holky 😀 poslu fotky
@verunix jjjj pošli foto ptz já si vajíčko donesla z krámu a tak ho používala nic jsem s ním nedělala:D

@martivebr to ano, ja tim jen myslela, ze mi to doted u naseho kocarku neprislo tak otravne, abych to resila 🙂 pokud by mi to delalo pri skoro kazdem kroku a musela jezdit jen se zaaretovanymi, uz by mi to vadilo.. kdyz ted vim, ze to jde vyresit, tak na to muz mrkne.. az na to obcasne kmitani ale kocarek jen chvalim 🙂