icon

Kočárek Jasmine Bennetta classic. Máte zkušenost?

luca0302
16. únor 2020

Dobrý den, prosím, máte někdo zkušenosti s kočárkem Jasmine v retro verzi? Jde mi především o hlubokou korbu versus velikost, jízda v terénu (lesní a polní cesty, vesnice) a skladnost - skládání (časté přesouvání autem). Hledáme kočárek do terénu, lehce ovladatelný a bezpečný pro vožení i 11 letou dcerou. Miminko bude v červenci, takže přes zimu stále v hluboké korbě, vybíráme tedy i dle velikosti korby, aby se mimčo vešlo i s fusakem přes zimu. Zatím jsme začali koukat, ale v nabídce kombinací se mi nelíbí žádné sportovní verze a v množství kočárků na trhu se opravdu ztrácím. Moc děkuji za jakoukoliv radu, zkušenost.

ninolleta
•
18. únor 2020

@luca0302 nemám zkušenost konkretne s tímto, ale s podobným typem, korbičky u těchto kočárků bývají velké, takže to je v poho, co se týká terénu, tak v nějakém extrémnim bude kočárek houpat až moc,ale v běžném je to fajn. A samozřejmě skladnost je u tohoto typu největší slabinou, nejspíš zaplnite celý kufr a budete muset třeba sundavat i kolečka. A pokud jezdíte i několikrát týdně, tak bych tento kočárek asi nevolila. A další aspekt, tato značka se vám bude i hůř prodávat pak. Nevím, zda vám jde spíš o velkou korbu nebo o retro vzhled, či houpání. Možná by byl lepší Inglesina sofia ergo bike, jede fakt krásně, a bude se i dobře prodávat. Ale se skladnosti na tom bude jen o něco málo lépe. Ono totiž houpací klasik kočárek s velkou korbou nejde dohromady se skladnosti. Pokud byste nebazírovali vyloženě na klasice, pak by nebyl špatný třeba Bomimi bastien air, Kinderkraft Grande, nebo Baby design dotty, všechny jsou dobře odpružené a korbičky nemají malinkate.

ninolleta
•
18. únor 2020

@luca0302 a pokud bys přece jen trvala na klasice, tak bych ale volila ty menší kola 12' a ne 14', právě kvůli té skladnosti.

ninolleta
•
18. únor 2020

@luca0302 jo místo Kinderkraft grande jsme měla na mysli Kinderkraft prime

luca0302
autor
•
19. únor 2020

@ninolleta kouknu na tipy, děkuju! nejsem úplně příznivcem typických podvozků u téměř všech kočárků-dvě menší kolečka a dvě větší, navíc nenafukovací, nějak jim "nedůvěřuji" i vzhledem ke stabilitě.....ale zatím jsme ve fázi rozkoukávání ((:: nicméně možnost houpání mi přijde u hluboké korbičky hrozně fajn. Každopádně děkuju za tipy! Skladnost až takový problém není, pokud zrovna nebudeme potřebovat vézt v kufru nic jiného zároveň 😒, to mi je jasné...

sabca21
•
20. únor 2020

já mám podobný, kola 14´a jsou hodně velký a to máme dost velkej kufr, ono nikdy nevíš, co budeš zrovna potřebovat dát do kufru. Jinak času je hodně, tak bych si zašla i do prodejny, tam taky hodně poradí, já jsem neměla vůbec tucha o rozdílech v kočárcích, dokud jsem nebyly v dětském růžku v obchodě

ninolleta
•
20. únor 2020

@luca0302 jak říkám, pokud klasiku, tak bych řekla, že nejlíp je na tom ta Inglesina sofia

luca0302
autor
•
20. únor 2020

koukala jsem na ten Baby design Dotty a líbí se mi. A musím přiznat, že to je i první sporťák, který by se mi také líbil, i cenově je velmi levný. Zatím jsem přemýšlela jen o hlubokém a chtěla do začátku pouze ten....ještě mne zaujal ABC design Viper4 a nebo MOON Lusso, ale tam mne vadí ta vložná taška, která mi nepřipadá na léto vhodná. Každopádně jsme se rozhodli zajet do Brna na veletrh a pokukovat naživo. Moc děkuju!

ninolleta
•
22. únor 2020

@luca0302 ABC design Viper4 bych vám nedoporučila, je poměrně těžký, takový tank, ten Baby design Dotty by byla určitě lepší varianta, eventuálně ještě Espiro next manhattan.

hrkalkovo
•
20. srp 2020

Kocik mame od januara. Mame aj jane crosswalk s vanickou transporter 2, ktora je do auta na pasy a dieta sa s vanickou len naklikne na konstrukciu, netreba prekladat z vajicka, na nase zimne dieta idealny. Hladali sme este hojdavy kocik a kupili sme jasmine bennetta classic. Perfektne hojda. Prejde do kazdeho terenu a my s nim chodime do hor. Ma teda poriadnu zataz, vela kilometrov v kolesach a nie je to na nom ani vidno. Stale je ako novy. Vanicka je dost velka, pohodlna. Cely dobre umyvatelny. Sme s kocikom velmi spokojní, nemenili by sme.