Kočárek Britax B-motion 4 nebo Maxi Cosi Mura 4?

syvunka
28. čer 2021

ahojky, už pokukuju po trojkombinaci kočárku a mám 2 favority a nemůžu se rozhodnout, který vybrat. Bydlíme na vesnici, takže potřebuji kočárek, který zvládne i lehčí terén -louky, lesní cesty apod. Zároveň chci, aby byl lehce ovladatelný a skladný do auta.
A tak by mě zajímaly vaše zkušenosti, pro a proti obou typů kočárků atd....
moc děkuju 🙂

barunkiss
28. čer 2021

Ahoj, máme Britax B-motion 4. Máme ho po dítěti z rodiny, takže jsme výběr nějak neřešili. Co se tyče skladnosti: do auta se vleze suprově. Hluboká korba se jednoduše vycvakne, spodek se jedním “čudlikem” složí a jede se. To samé s výměnou korby za vajíčka. Jde to rychle a jednoduše. Máme teď už sporťák, který je široký a dlouhý, tudíž pro naše velké mimčo paráda 😊. Nevím jak ten druhy kočárek, ale je lehoučky a snadno se řídí i jednou rukou to jde v pohodě ☺️. Sporťák má pod rukojeti super velkou kapsu na věci a kukatko do kočárku na mimčo. Což mi vyhovuje 👍🏻. Největší top je asi nastavitelná rukojeť za mě, neboť je chlap dost vysokej 😄.
Každopádně jediný, co mě hrozně štve, jsou přední kolečka, které když se nezamknou, tak se občas sekají. Když uhybam autu třeba na kraj cesty do horšího terénu, tak se ty kolečka různě otáčí a zasekavaji. Jakmile se zamknou je to ok, ale zase se potom člověk hůř otáčí 😃. Takže za mě jediná nevýhoda jsou ty kolečka a že dost drncá na horším terénu, což ale nejspíše i jiné kočárky 😊.

antoinet
28. čer 2021

Měla jsem hodně kočárků a nakonec mi doma zbyl už jen právě Britax b-motion 4 plus.
Výhody:
- prostorný (vydrží tak do 5 let), je to opravdu pohodlí pro velké dítě i na spánek
- kvalitní materiály a provedení
- zvládne terén

Nevýhody:
- je obří, dítě tak do 2 let se v něm úplně ztrácí a nevidí na maminku
- je těžký, prostě objektivně je, na trhu jsou dnes kvalitní kočárky i kolem 5 kg, tento má 13 kg, do auta do jde, ale do autobusu se to moc nedá
- je špatně ovladatelný, má divně těžiště, je hodně dlouhý (mám srovnání s mnoha jinými a tohle je prostě slabina)

Pro mě ale na trhu nemá konkurenci pro velké dítě a jsem za něj vděčná, sem tam mi na výletě usně dítě 3 nebo 5 let a mám je kam odložit.

terezia10
28. čer 2021

@barunkiss zkus namazat kolečka

terezia10
28. čer 2021

Ja ho měla u prvni dcery . První nevýhoda nejde do úplného sedu což jsme vyřešili páskem. Neustále jsem měla problém s polohování protože je to na takové provázky tchyně nám několikrát volala jak to má udělat 😀je těžký. Je opravdu na velké dítě což my u prvni dcery vyhovovalo.

veroniquecz
28. čer 2021

Mám Britax už na druhou dceru a nemůžu si ho vynachválit, zvládne všechno - město, les, louku, hory...dokonce jsem ho řídila i se zlomenou rukou ;)

ninolleta
4. črc 2021

Upřímně, Britax b motion 4 se tak špatně ovládá, že děs běs. Vystřídala jsem přes deset kočárků, ale tento byl nejhorší.

marimanta
4. črc 2021

Mám Maxi Cosi Muru 4, koupila jsem ji za pár šupů vedle ze vsi ve velice krásném stavu. Ale zrovna spokojená s ní nejsem a do terénu ji neberu vůbec... 😕

veroniquecz
4. črc 2021

@ninolleta jak komu chce to zkusit. Taky záleží jestli korba nebo sportak. Sportak
Jsem dala i s jednou rukou ;)

ninolleta
14. črc 2021

@veroniquecz no já právě myslela ten sporťák, ten mi přišel na ovladatelnost hroznej oproti jiným.

syvunka
autor
14. črc 2021

Moc děkuji za poznatky a zkušenosti.

slunea
14. črc 2021

B motion 4 neni na louku uplne nej. Ma malinka přední kolecka, ktera se zasekavaji o kazdy hrbol. Ale daji se dokoupit velka, s temi by teren mel byt ok. Nebo trikolka, ty jsou pry do terenu fajn. Taky mi prijde, ze neni moc odpruzeny. Sportak se asi da, ten visi na paskach, ty mozna nejake otresy pojmou. Ale dite v korbe, ktera se cvaka na konstrukci, v nem udrncas.
Jinak mi prijde docela skladny, velky, relativne bytelny, ma fajn dlouhou strisku, ovladani nic moc, jednou rukou se ridi blbe. Mam b motion 4 plus.