Holky prosím dejte mi tipy na super kočárek, když nemusím koukat na peníze. Mě ho chtějí koupit tchánovci. Já si vybrala Firkon Verano, nebo Dor Jan a jim se zdá být příliš levný (trojkombinace kolem 10 tis) a tím pádem prý asi nekvalitní.
Líbil se jim třeba bebecar, ale ten nemá přední otáčecí kola (jen nápravu u některých typů), které já vyžaduji. Taky se mi zdál těžký.
Vím, že značka nebo cena není zárukou kvality, tak prosím to v této diskuzi neřešte.
Já bych jen chtěla tipy na dobrý kočárek, nejlépe s otáčecími koly.
yanna videla jsi kolekci 2010 Inglesina?j auplne slintam nad tou novou barvou vinovou ja bych chtel ana treti Classicu tu vinovou nebo bezovou mnam 😲
jj houpani je super!!!!!!!!!!!!!!lehce spickou prstu parada zadne ginglani ze stran na stranu ja jsem silene zamilovana do Inglesiny jak je kvalitni..mame chromovej podvozek De Luxe a to je kvalitka..o kozene korbe ani nemluvim staci pretrit hadrou a X konstrukce je vzdycky lepsi..mimochodem jsem ocenila to zvedani polohy ditete packou u madla kdyz sponka otocis motylkem a decko ani nevi 😎
apon, jo to maj inglesiny dobrý to polohování zad zvenku tím kolečkem u madla.. magnum to má klasicky zezadu zvenku, takže taky nehrabu dovnitř (jako u mnoha vaniček) a nebudím dítě 😉
a s tím houpáním to tak je. já nemám ráda, když někde čtu, že houpání je fuk, že si na to akorát dítě zvykne. Protože o tomhle to vůbec není 😝 Většina lidí, který zastavěj na místě, tak s tím kočárem musej začít hýbat nebo když na místě uspávaj. Jenže popojížděj dopředu dozadu nebo s tím viklají do stran nebo jinak drncají, ale u toho bolí ruka za chvíli. Fakt to není ono. Samozřejmě si člověk zvykne a bere to tak, ale houpací podvozek se rozpohybuje snadno. A hlavní je to, že je supr do terénu. Je to jak výborně odpružený sportovní podvozek, vlastně je to lepší. Takže pro jízdy s malým mimčem výborné.
Viktoria je krásnej kočár, magnum je houpací, ale na gumových kolech. do města i do terénu, bahna (to jen pro ty, co jako já nemaj na vybranou 😅 ).
A lidi taky podceňujou to těžiště. Když je dobrý a kočár není těžká kráva, tak není potřeba mít otočný kola. To jen u sporťáku pro batole je to lepší, protože batole víc váží atd.
viděla jsem z nové kolekce jen béžové, pískové magnum..
kukni na bambinomio sekce 2010kolekce
líbí se mi hnědobéžová viktorie a nechápu, že magnum je jen ve 4 barvách 😝 😀
Inglesina magnum, otutto, hezkej je i od teto firmy zippy system cena olo 20tis moznost dokoupeni podvozku houpaci nebo golf - tak, jako to mam ja. Cena podvozku cca 5,5 tis.
Já bych si vybrala stejný jako jsem měla 🙂 prostě Takko mě šíleně překapil, malá byla hodně velká a jako snad jediná z mých kámošek jsem fakt neměla problém s tím, že je veliká a hajala si v korbičce hodně dlouho 🙂 a druhý mám také z Polska Coletto a je super 😵 Sporťáček jak má být, ono fakt nezáleží na penězích, ale na tom co člověk od kořáku očekává, já byh si třeba nekoupila sestavu za 20tis kterou bych využila cca 5 měsíců 😅
Ne 5 mesicu, 3 roky
tako sem mela u prvni a super jen nehoupal to sem postradala..ja mit prachy koupila bych si silver cross..nase mala je tak velka a ma 6m a lezi v te hluboke korbe porad a jeste ma mistecko a vydrzi urco i do jara ma tam uz i fusak a je v kombineze to uplne cumim pac jine miminka sou v 6m davno ve sportaku coz si neumim predstavit ji tam dat kdyz je tak malusenka este a nesedi..diky bohu za inglesinku i manzel uplne basni jak sme to meli mit uz davno .. 😝
kutcher, to je kočár od kočáru. korby jsou mrňavý, sporťáky taky nevyhovujou (krátká opěrka zad, špatné madlo, málo místa, poruchovost, špatná bouda, špatné řešení proti nepřízni počasí atd.) a dítě se vozí nejvíc do roka a pak méně a méně a méně. V zimě samozřejmě více, v blátě dítě ťapat nemůže. Ale jinak jak začne ťapat, tak je kočár jen doplněk, přibližovadlo a spousta lidí začne využívat převážně golfky a sporťák jen do terénu, páč je rozměrný a zbytečně těžký, ač má lepší jízdní vlastnosti než golfky s mrňavými kolečky. Takže kombinace od 0-3 let je pověra výrobců 😀 Jasně že i 3leté dítě se může vozit, když už je unavené nebo aby nelítalo po krámě samo nebo když někam spěchám a ono jde klasicky pomalu a zastavuje se u každýho kanálu, ale provoz s ťapajícím batoletem se nedá srovnat s provozem v prvním roce věku 😉
TAko je šíleně těžký, ač je levný a praktický. V této cenové relaci je lepší deltim travel, který vypadá subtilněji, je snadno ovladatelný, protože je lehčí a má dobrou páku. Má přehazovací ručku, plné polohování, dobré odpružení a je poměrně prostorný, vejde se do něj i dvouleté dítě. A do terénu supr, protože to psala maminka, co sjíždí vesnický terény denně.
apon, to je pravda. Děti se vozí ve sporťáku (kolikrát jen po směru 😖 ) mezi 4 - 6 měcíci proto, že
- korba je sice dostatečně dlouhá, ale nemá polohování zad a dítě řve, takže procházka nepadá v úvahu
- korba je krátká a lidé si myslí, že miminko je tak maličké a nějakou dobu i bude. Nevědí, že v prvním půl roce miminko vytáhne zdaleka nejvíc..
Ani jedno jsem řešit nemusela a jsem ráda, jeliikož v prvním roce jsem pochodovala s kočárem denně 4 - 6 hodin, pokud vyloženě nelilo nebo nebyla vánice.
taktak korby maji obrovske a hlavne siroke ne ty rakvicky jak nektere 😝 ja ji proste jen o jeden dva stupne zvednu a vidi a je proti me otocena coz je super..uz se tesim na snih a posypovou sul potrebuju vybelit kola 😀
Tak malej uz tape davno a vozime furt, v kocarku je rad a hlavne ja si podvozky stridam - kdyz to predelam na golfky, tak je ten kocarek lehkej a s houpacim podvozkem urco pujdu do snehu - me teda na 100% vyhovuje a malokdy potkam maminku u ktere by se kvality kocarku rovnaly a hlavne inglesina nabizi ruzne typy s odlisnou delkou, sirkou operky a vybavou kocarku, nedaji se vsechny hodit do 1 pytle a jsem si jista, ze s prodejem toho naseho problemy nebudou a to se nechvastam, proste to tak citim
kutcher a jakej máš?
já měla jen magnum a golfky. Magnum do roka a půl a pak golfky. Ale hodily by se i dřív. Stačily by. Sporťák bych využila od necelého roka, ale už jsem ho pak nekupovala. Vzala jsem rovnou ty golfky.
Rozhodně Inglesina - já měla Vittorii na nafukovacím podvozku a teď pro druhé budeme kupovat taky to samé, maximální spokojenost. 😵 😉
OTUTTO COMBO
kutcher jasně 😉 ten houpací podvozek je taky ergo bike? na něj se nacvakává magnum, sofia, ottutina atd. Ten podvozek je fakt supr. Hodně vydží, skvěle se s ním manipuluje. a košík velký, přístupný, bytelný. Vždycky když jsem viděla maminky, jak nákup táhnou v ruce nebo se snažej dostat do košíku a prostrkávaj to škvírama a přeskládávaj to tam sto let, tak jsem byla za tenhle košík ráda. I na vejlety kolik tam toho narvu, s ničím se nemusím tahat. 😉 do terénu je ten podvozek perfektní.
Jj jeden mam ergo bike, druhej allum ten otutto je s magnumem stejnej, jen otutto kdyz ho sundas z podvozku a zatlacis na strany, slozi se do sebe, takze prave jde slozit rovnou s tim allum
coxa jak to vypada na tech nafukovacich?ja jsem to chtela vylozene retro at to vypada tak mam ty biloucke kola jako jezdi se i na nich suprove tim jak se houpe kocaek ja ho mam na chozeni po meste ,ale uz jsme s nim byli i v lese a parada a jeste mam peg perego ten samej jako vittoria taky houpaci jen uz neni moderni na zahrade a to je bomba kocar jen uz bych se s nim stydela jet do mesta pac ma natrhlou boudu a je zelene barvy proste hodne stara kolekce
yanna: těžké? jáá měla odlehčenou verzi, takže fakt lehké 😉 a sporťák jsem využila od 6-ti měsíců (už lezla a sedla si sama)
kozinko aha, tak zpět 😉 🙂
mně nevadí dítě ve sporťáku v půl roce.. když jde polohovat a otáčet po a proti (ručka při zachování snadné manipulace..a sedačka) a taky pokud chrání výborně proti nepřízni počasí. Protože malé mimčo proti větru když je kolem nuly... nic moc fakt.. a to stačí slabý větřík, vánek..
kutcher, jj.. otutto je v tomhle dobrý, že jde složit i s¨podvozkem, aniž by se vycvakávala sedačka. ani jsem nevěděla, že jde nacvaknout i na ergo bike.. tak to je dobrý.. takže jsou vlasntě hodně podobný, jen magnum je jen s houpacím a je levnější tipuju..
Hmm magnum jako takovy levnejsi je, ale ne o moc, tam se fakt priplaci jen za tu moznost slozeni. Co ja jsem videla, tak magnum se prodava jak na ergo bike, tak na allum, s tim otutto to je horsi ten je kvuli moznosti slozeni jen na allum, ale da sa samozrejme objednat zvlast bouda a zvlast podvozek a rozdil cenovy prakticky neni, ja ho koupila na allum a hned jsem prikoupila ergo bike a fakt vyuzivam oboji - jeden do lesa, na zimu, druhej do mesta, mhd, do vlaku...
aha..já právě myslela, že otutto se dá koupit jen dohromady a nikdy ne zvlášť. A navíc jsem myslela, že jen s alumem (i když to jsem asi spíš jen zapomněla).
U Magnuma si můžu vybrat allum podvozek nebo ergo bike. Většina lidí bere ergo bike. Můžu mít oba. Ale vždycky musím asi vycvaknout korbu. Nikdy jí nesložím i s allumem jako u otutta. Nevím, jaký je tam systém, jak to vypadá.
A jinak to otutto je řešený jako magnum? volný nožky atd.? a má možná furt tu velkou větrací síť v boudě.. ? u magnuma jí totiž dost zmenšili... asi nějaký rozdíly tam budou, aby se neřeklo.. jinak by to totiž bylo stejný jen s rozdílem skládání s allumem, to nevím no..
jo a pokud bych měla volit kvalitní trojkombinaci na pevném podvozku bez ohledu na cenu, tak jdu do nějaké lehké Teutonie (maj i těžké na můj vkus - tj. ve srovnání s tím houpacím kočárem, co mám)
Aponchie jestli chceš pošli mi do IP mail a pošlu ti fotku. 😀 Vypadá to dobře - mně se to líbilo, třeba Sofia se mi na něm nelíbí, ale hlavně jsem s kočárkem vyjela všude bez problémů - dokonce i na Sněžku jsme se vydali. 😀
yanna.o: no nektery otutto nejsou od magnumu poznat kdyz jsou na ergo bike a to hlavne ty, ktery jsou jednobarevny, ale nektery jsou rozeznat typickym rozlozenim barev a maji trochu jiny nanoznik, nevim co myrlis ted tema nozickama, ale ten pult jde u magnumu taky povysunout a udelas z toho hlubokej ne? Vim jen, ze otutto nema popruhy na prenaseni, protoze by se mohl s ditetem secvaknout, ne ze by to bylo nebezpecne, ale urco neprijemne pro mimi, tak mame pren. tasku, i kdyz ja bych ji koupila i do ostatnich inglesin, me ty korby v kombinaci s ditetem prijdou zbytecne tezke. vetrani je furt reseno jako u starsich kocaru sitkou, da se zregulovat, jak moc ji chces povytahnout.
kutcher, normálně jsem myslela, že to u nožiček není pevná vanička.., že je tam navlíknutý ten nánožník prostě. To má otutto určitě stejný. u magnuma sice popruhy jsou, ale na nic, protože se korba za ně nedá nosit (převažuje se). Zas ale vím, že žádnou korbu nebudu nosit dlouho, protože se to s tím mimčem tahat nedá. Do půl roka mám co dělat i s dítětem v autosedačce. Magnum jsme nosili snad je zezačátku a normálně obouruč. Vložená taška je dobrá věc pro tyto účely, protože s korbou to fakt nejde. Má 5,5 kg. Těhule si většinou myslí, jak budou děti nosit do 5. patra v korbě a řešej, kde má madlo na držení.. 😅 záležitost na měsíc, dva? Ta síťka větrací velká a regulovatelná je supr, já mám dítě narozené do horkého léta a moc jsem to ocenila a i když bylo během roku dusno nebo malý byl třeba i na jaře, když najednou vysvitlo slunce, moc zapařený.. U magnumu jí ale nevim proč zrušili a teď je mrňavá..
a nehoupe se nahoru dolů jak ve cvokhauzu.. 😀 jen se do toho drcá jako do ostatních kočárů, ale jde to snadno.. rukou, nohou, bokem.. 😀