Kočárek. Poradíte?
Máme pulročního syna a co nevidět přejdeme z hluboké korbičky na sportovní. Jenže jsme už na začátku nezvolili zrovna nejlepší kočárek, do města super, ale jak jsou před námi větší nerovnosti, je tvrdý.
A tak bychom rádi pořídili kočárek nový.
Máte někdo tip na kočárek pro vyšší rodiče, který bude odpružený a bude možnost sedu do protisměru, tedy čelem k rodičům?
To zas není tolik kritérií, ne?
Jestli bude spíš levnější nebo dražší, to vem čert. Jestli 3 nebo 4 kolečka, na tom taky nezáleží. A vlastně je nám i jedno, jestli půjde o kombinovaný kočárek, nebo rovnou sporťák (ale vhodný pro mrňouse).
Opravdu se nám líbí Thule Urban Glide 2, ale nelíbí se nám v tomto věku posez čelem od nás.
Ani nevím, jak přesně hledat, popravdě. 🙈
Děkuji za každou radu a tip!
@maargit teď jsi mě fakt pobavila, Humberto na turné je boží :D
@ivis_b ok, v pohodě, každý má priority různé, bohužel absolutně dokonalý kočár pro vsechny asi neexistuje
@surikata131 to bohužel neexistuje, vždycky je to nějaký kompromis. Já jako kompromisní kočár kupovala na syna ten Britax a na druhé si teď dopřeju ještě druhý kočár, který bude vyloženě do terénu. Což je asi ideální varianta, mít jeden městský a druhý terénní kočárek, ale chápu, že ne každý na to má prostor a finance.
Snazim se myslet trochu dopredu a kocarek budeme hledat z druhe ruky, takze to taky nebude hned.
Jsem moc rada za vsechny vase podnety. Ted ma maly pul roku, ale jeste ani zdaleka nesedi. Tak co to pujde, bude v hluboke korbicce. A jestli do sportaku pujde za mesic, nebo za dva, to sama zatim nevim.
Kdyz tak ty sportaky prochazim, u kazdeho se mi libi neco. :D
Ale ten pohled a kontakt rodic-dite je pro nas ted jeste par mesicu dulezity. Takze ted mozna zkusime sehnat ten Britax, ten podle videi na youtube vypada nejoptimalneji, i kdyz vzhledove nas az tak nezaujal. Ale to neni nejdulezitejsi parametr, ze.
Pak teda fajn vypada i ten Mutsy, jak doporucovala @amazonikjanik
No a pak po tom roce zkusime neco sportovnejsiho. Jestli BJ, Thule, nebo TFK, to pak asi i uvidime, co sezeneme.
Kdyby mel nekdo jeste jiny tip, jsem vsemu stale otevrena. 😀
@surikata131 když je tam nakliknuta korba, tak ta stabilita je trochu horší. Ale zase si nepredstavuj, že to dítě vyklopis. Myslím horší ve smyslu toho, že jsem jela v lese po svahu, kdy byl kočárek nakloněný hodně do strany a musela jsem zabírat rukama, aby se mi nepreklopil. Sporťák by to tam dal bez té síly. Ale jinak i s korbickou dobrý. A to, že je takhle vysoko je fajn na obsluhu dítěte. I když by to mohl být problém, pokud je někdo vyloženě malý ( já mám 170 cm).

@maargit Tazatelka píše, že má půlroční dítě a co nevidět jde do sporťáku. Takže ano, bavíme se o půlročním dítěti.
@surikata131 polosed nebo pololeh, můžeme tomu říkat různě, ale do úplného lehu to má daleko. Proto mi to přijde nevhodné stejně jako korýtko, bohužel. Jasně, půlroční mimčo budu poutat, ale syna jsem cca po roce poutat přestala, měl jen madlo s páskem mezi nožičkama. Z kopce někde v terénu bych ho třeba připoutala, ale jinak ne a když pak v kočárku spal (jakože v něm spal hodně), tak se tam různě převaloval jako v posteli. Ale u těch větších dětí dejme tomu, nicméně pro dítě zhruba do toho roka, roka a kousek mi to prostě vhodné nepřijde. Někdo třeba ten fyziologický vývoj dítěte neřeší, já docela ano, takže jen upozorňuju, že tyto jinak super kočárky mají s polohováním problém a někomu by to mohlo vadit jako mně.