icon

Kočárek pro velké dítě a vysokého tatínka, jaký?

lenkaindr
29. črc 2015

Potřebovala bych, prosím, poradit jaký kočár by byl vhodný pro nyní 4.měs. chlapečka, 66cm a 8,5kg. Nevím jak moc rychle bude růst, ale bojím se, že na zimu se do toho našeho s fusakem už nevejde. Prosím, kdo má velké děti, poraďte nějaký vhodný, spíše sportovní kočárek. Ještě bychom teda potřebovali rukojeť výš než cca 110cm, aby ho mohl vozit i manžel (206cm), a taky aby měl ruční brzdu. Mockrát děkuju za tipy.

tutankhamun
•
29. črc 2015

Muj syn mel ve 4 mesicich 70cm, kilove na tom byl trochu mene. Ale do korbicky x-landera se uz v tu dobu vesel tesne presne na pul roku jsme ho museli dat do sportaku, protoze couhajici nohy z kocarku v listopadu doopravdy nelze. Jen teda sam jeste nesedel a ten sportak na rovno preci jen uplne nejde a to jsme si pomohli dekou ze jsme to dle rad vystlali. A slo to takze zalezi co mate zda se neda ten upravit. Jinak nas rucni brzdu nema, ale konkretne nas ma teda 3 polohy rukojeti manzel ma teda o 6 cm mene, ale vozi vpoho. V te 3 poloze anekdy i v te druhe co vozim ja a babicka ma rada tu nejmensi 😉
Ale jinak obecne jsem mela pocit ze inglesina ma nejvetsi korbicky

melodygirl
•
29. črc 2015

@lenkaindr myslím, že bys měla uvažovat rovnou o sporťáku. Protože, tak velkou korbičku už nesezenes, navíc v 8 měsících což budete mít patrně v listopadu už sporťák lze. Já mám vysokou dceru, převyšuje vrstevníky i kluky o 10 cm, a v 8 měsících jsme musely přejít na sporťák i když neseďela. Měla jsem Jedo a to je velká korba a lezly ji nohy ven. Sporťák jsem měla Valco snap4, ten ale nemá polohovací madlo a ruční brzdu. Já jsem vysoká, ale výška byla jakž takž. Sestra má baby joger, ten je velký, polohovací madlo. Těch velkých sporťáku moc není, tyto dva jsou jedny z nejdelších, ještě Red castel. Podívej se na eshop dětský dům, tam mají všeceny zmíněné pohromadě.

terkajesterka
•
29. črc 2015

My jsme měli všechny 3 děti velmi veliké a vešly se všechny dobře do Inglesiny Magnum. Horší je to pro tatínka, ale i tak se dala rukojeť nastavit celkem vysoko, že i on mohl vozit. Asi bych zvažovala, jak moc tatínek vozí a jestli je důležitější, aby se vešlo dítě či výška rukojeti. Jako poslední kočár máme Red Castle Shop´n´Jog a jsme velmi spokojení. S kočárkem se dá i sportovat a rukojeť má zatím nejvyšší, co jsem kdy zkoušela.

darusenka
•
29. črc 2015

opravdu jak píšou holky, tak velké korby nejsou dostačující. Raději vyber sporťák, který lze dát do úplného lehu. Já jsem měla Dorjana, taky jsem chtěla velkou korbu a syn mi tam vlezl v zimě do 11m, ale byl drobek. Ovšem sporťák je hrozně těžký. Lepší je volit nějaký lehčí sporták, ovšem s ruční brzdou bývají většinou tříkolky. Tříkolky s brzdou: např. jané slalom, peg perego gt3. A ty váhově lehčí: Britax B-motion 3 (nemá ruční brzdu), Baby jogger city Elite (doporučuji),on má dva druhy brzd!
Parkovací: http://www.detatko.eu/zbozi/7393/Kocarek-Baby-J...
Přibržďovací: http://www.detatko.eu/zbozi/4665/Baby-Jogger-Ci...

tutankhamun
•
30. črc 2015

A mozna by stalo za to koukat do kolika je i nosnost nejaky maji jen 15 kilo a preci jen to neni jen vaha ditete, ale i pripadnych veci. Syn v roce mel 12 kilo pak to samozrejme nejde uz tak rychle, ale pokud bych to mela brat ze ve trech mel pres 17kg a nejake maminky deti davaj jeste do kocarku i treba jen na spani tak se nemuzou divit,ze kocar je prinejmensim vice opotrebovany 🙂

terkajesterka
•
30. črc 2015

jen pro info - Red castle má nosnost 20kg. A myslím, že tam mají i rezervu, pokud budete kočárek kupovat nový, tak leccos vydrží. Já na něm vozím občas i tu prostřední, takže vezu minimálně 35 kg a drží.

ada22
•
30. črc 2015

Velké kočárky pro vysoke rodice jsou tfk joggster twist. A nebo pak ještě z zmiňovaný bj city elite.

bambullkaa
•
30. črc 2015

Napadá mě Baby Jogger City Elite, ten je opravdu vysoký a veliký ale nevím zda má ruční brzdu... to je spíš dotaz na @darusenka 😉

sara84
•
30. črc 2015

Veliky je cam cortina x3 a i pro vysoke rodice! Ma jinak teziste, aby se vysokym dobre manipulovalo! I hluboky i sportak je maxi.vlezl se v klidu i 3 lety syn a pospal si!

zolik
•
30. črc 2015

veliký prostorný sporťák s ruční brzdou a fakt dostatkem prostoru i pro starší dítko je Jané slalom. S ním jsem byla naprosto spokojená a v zimě se vešlo všechno i fusak,deka na starší dítko, aniž by bylo nějak stísněné 😉

ada22
•
30. črc 2015

Jane slalom je super prostorný, ale má celkem nízko rukojeť.

lenkaindr
autor
•
31. črc 2015

Mockrát děkuju za rady a za tipy 🙂

sara84
•
31. črc 2015

Mam slalom o cortinu a tu se chystam prodat, protoze jsem mala (164 cm) a jezdi sei lepe se slalomem, ta cortina je optavdu pto vysoke. Velikostne sportaky podobne. Slalom je muj favorit?