Kočárek Thule Urban Glide 2. Vyplatí se pořídit?

beatty
1. led 2021

Prosím o názor :

Máme ročního syna a jezdíme s kočárkem Baby Jogger Summit.
Ale říkáme si, že bychom začali i s kočárkem chodit na brusle, což už by u Summitu znamenalo nízkou rukojeť.
Vyplatí se pořídit Thule Urban Glide?
Jinak kočárek využíváme úplně běžně na procházky a na výlety.

- jak vám třeba při užívání přijde hloupé polohování TUG2, když nejde úplně do lehu?
- jak dlouho vám kočárek vydržel? Klidně i obecně jiné kočárky. Nebude to kočárek jen na rok?
- neudělá nám stejnou službu třeba mnohem levnější Hauck Runner?
- jak s ním zvládáte cestování v MHD?

Thule UG2 je krásný, jenom bych byla ráda, aby se nám i vyplatil.

pipi_puncocha
1. led 2021

My ho máme, miluju ho, ale máme kočárky dva, syn má rok a kousek, poloha úplně do lehu mi nechybí vůbec, spí venku výjimečně a vždy v pololehu. Do přírody je fakt skvělý, krásně pruží, manžel s ním chodí i běhat, ale jen to šíleně velký krám. Třeba u nás do restaurace kam chodíme musím sundat jedno kolo, abych tam vjela.😅 nebo u doktorky bez šance se vlézt do výtahu. Takže jako za mě jo, nelituju toho, ale máme k němu i městský. Do MHD si to vůbec neumím představit. Výhodou je, že moc neztrácí na ceně a dobře ho prodáš.

vaaska
1. led 2021

Vadilo mi to polohování, místo pro prdel dítěte mi přišlo malé, madlo měla dcera přesně v zorném poli, nejvíc mi vadilo že se nedal dát do úplného sedu takže furt tak nějak ležoseděla. Šel pryč. Ale jinak zpracování, kvalita, design i obsluha byla na tisíc procent nesrovnatelná s ničím. Prodala jsem ho po roce dokonce o pětistovku dráž než jsem koupila, takže na ceně nestrácí, to je pravda. Podruhé už bych ale nekoupila. Je to fakt velká kráva, někde, myslím do vlaku jsem musela sundávat kolo 🙈 často jsem někoho přejela jak je dlouhej.

barunka1408
1. led 2021

Mám ho jako jediný kočár a v Praze s ním projedu všude - obchody, mhd, výtah v paneláku. Předtím jsem měla bugaboo takže diametrální odlišnost. Je to takový tank což ,ale dle mě není na škodu, probourá se totiž všude v terénu zatím nezklamal. Brusle i běh zvládá skvěle. Nevím jak dlouho nám vydrží, ted mám zatím hlubokou, ale před porodem jsem vozila ve sportáku dceru 2,5r. a vyspala se mi tam krásně a to je na svůj věk poměrně dost vysoká, určitě o jednu konfekční velikost než vrstevníci. Kdyby kočár pak nebyl potřeba pro mimino vozí se určitě ještě ted. Až přejdeme na sporták je plánu v něm děti střídat dle potřeby, takže si myslím, že vydrží dost dlouho. V kočárkárně mám jeste golfky a popravdě od tý doby co máme thule jsme je nevytáhla.
Jako mínus vidím hlavně velikost do kufru auta, ale záleží co za auto máte. Mi pořizovali nové takže jsme šli po tom aby se tam pohodlně vešel kočár, psi a pár dalších krámů. Ale nepopírám, že v předešlém autě jsme museli sundavat i jedno kolečko aby se vešel to bylo právě na prd a už se tam ani nic víc nevešlo.
Dnes jsme třeba byli na výletě a některé kočárky co jsme potkali po cestě to pod kopcem otáčeli protože, to bylo totálně přimrzlé a člověk se sotva udržel na nohou. My to zvládli s kočárem nahoru i dolu bez ztráty kytičky i když to byl masakr, shodou okolností jsme se nahoře potkali s dalšími thuláky.
Vlakem jsme jeli několikrát a vešel se, ale byly to všechno takové ty nízkopodlažní nebo jak to nazvat.

beatty
autor
1. led 2021

@vaaska a jakej kocarek byste treba vybrali ted? Nam v podstate u toho Summitu nic nechybi, krom polohovani rukojeti. A jak jsme oba vysoci, je to zkratka velke minus.
A TUG2 nam prijde nejpodobnejsi. Ale presne jak pisete, prostor pro dite se nam zda mensi. Plus tedy naopak rozmer celeho kocarku.
Jenze co jineho na brusle a beh?

beatty
autor
1. led 2021

@barunka1408 dekuju za recenzi. Uplne jako byste mi odpovidala na moje myslenky. Pokud neni problem projet vsude po Praze a i vetsimu ditku vydrzi, coz nas syn ma stejne jako vase dcera o konfekcni velikost vic, mohl by vazne byt tou nejlepsi volbou.
Jeste jednou dekuju!

vaaska
1. led 2021

@beatty já ho brala protože jsme v podstatě pořád někde v terénu, běhal s ním jen muž. A nepopírám, dva roky zpátky to byla docela raritka, takže jsem ho chtěla i proto. Máme i starší Chariot + jsme koupili i kit na běžky ale ten jsme nikdy nepoužili. Takže jsem věděla že minimálně kvalita bude za ty peníze stát. Když to shrnu - to, proč jsme ho koupili splnil bezezbytku, měl ale muchy co mi fakt vadily a proto jsem ráda že šel pryč. Teď si vzpomínám ještě že jsem musela koupit originál Thule fusak bo tam jiný dost blbě držely. Asi záleží na frekvenci sportování, pokud jste fakt aktivní tak bych do něj šla, pokud je to spíš rekreační tak bych volila levnější Summit.

ada22
3. led 2021

@beatty ja se před třemi lety rozhodovala mezi BJ summit a B.O.B revolution Pro. Nakonec jsem koupila B.O.B není taková designovka, ale neskutečný držák . Moc jsme ho nešetřili a po roce nic rozvyklaneho, jen není úplně praktická ta látková podnožka.

esmeralda11
24. říj 2021

@barunka1408 Můžu se zeptat na porovnání Thule UG 2 a Bugaboo, když píšete, že jste vyzkoušeli oba? Dost by mě srovnání zrovna těchto dvou kočárků zajímalo🙂

barunka1408
24. říj 2021

@esmeralda11 tak to je jako porovnávat neporovnatelne, nicméně oba kocary jsou top. Ikdyz k bgb už bych se nevrátila co jsem poznala co projede thule a to mi přišlo ze bgb projede taky vše. Největší minus pro mě byla velikost bgb korytkoveho sezení, proste roční dítě v zimě a ve fusaku ma hlavu až ve strisce a to dcera měla v roce 9kg. Jinak jízdní vlastnosti takový nadprůměr. Kdybych na ne měla prostor nechám si klidně oba když musím vybrat jen jeden vítězi thulak. Proste bgb je spis na paradu a thule je takový pracant. Já už vystřídala 6 kočáru a thule se u nás drzi zatím nejdyl. Třeba naopak z priamu jsem byla hodne zklamaná, taková tvrdá herka.