Kočárek - Thule Urban Glide

simona_33
28. bře 2019

Ahoj, mate nektera tento kocarek? Jak jste spokojene? Porad vaham, zda si ho poridit....jednak vsechny me dosavadni kocary byly ctyrkolky a pak me podle fotek trochu odrazuje sklon te operky...prijde mi to hodne polozene i v te nejhornejsi poloze.....Nazivo jsem kocar zatim nevidela, nebudu s nim urcite behat, ale chtela bych neco, s cim budeme moci vyrazit do lesa pripadne do centra prahy, aniz bychom to nase detatko vyklepali 🙂 Diky!

mamakubatom
28. bře 2019

@simona_33 Ahoj, také o něm uvažuji, snad pomůžu alespoň takto

https://www.youtube.com/watch?v=rmr7wvdWhzg
simona_33
autor
28. bře 2019

@mamakubatom jj to jsem videla... Ona tam ma velike dite ja bych tam rada dala prcka uz v lete, bude mit 3/4 roku a jako pokud uz bude sedici, tak nevim.... Me prijde ze tam to dite hodne lezi.... Coz teda je u vsech sportaku... Mozna je to opticky klam, ale v te casti na zacatku, jak beha s tim ditetem, to mi fakt prijde ze skoro lezi..

miaelle90
29. bře 2019

@simona_33 ahoj, také zvažuji koupi dvojky... zde jsem našla recenzi http://kblog.cz/recenze-kocarku-thule-urban-gli....... snad pomůže.

ssluniiii
29. bře 2019

Ahoj, máme ho a máš pravdu, že ta opěrka není úplně v kolné pozici.

Kočárek je ale úplně úžasný, skvělé jízdní vlastnosti, je lehoučký, dobře se s ním manipuluje a malé se v něm líbí.

zavodnice
29. bře 2019

Mam ho, zatím jezdím s korbickou. Ale ty jízdní vlastnosti jsou fakt super. Předpokládám, že až presedneme do sporťáku, užijeme si to mnohem víc.

simona_33
autor
29. bře 2019

@ssluniiii super dik! A mela jsi i jiny kocar? Oni tyhle sportaky nindy nejsou uplne kolmo....spis jestli to muzes treba nejak srovnat? A polohovani nozicek asi nema ze?

simona_33
autor
29. bře 2019

@ssluniiii a jeste jedna vec, ty kolecka jdou lehcesundat jako n videich? A prosim jsou uplne obycejne nafukovavi nebo zas nejake ty peny aspol? Jezdite v terenu (lesni cesta apod?)

ssluniiii
29. bře 2019

@simona_33 meli jsme Neonato Puro Urban, to byl otřes fakt, ale přišlo mi, že je opěrka víc kolmo. Polohování nožiček nemá, ale nepřijde mi, že by bylo potřeba. To skládání je fakt easy, jednou rukou. V terénu jezdíme dost a fakt super, v tom Neonato drkotala hrozně

ssluniiii
29. bře 2019

@simona_33 kolečka taky jdou lehce sundat a je tam ventilek na dofoukání

simona_33
autor
29. bře 2019

@ssluniiii a jdou ty kola pichnout? Jakoze je tam naka duse? Vubec to tak nevypada..... Jj ty kombinacni kocarky maji vetsinou zada kolmo.... Tqkove ty kocarky co se skladaji se sedakem rovnou to maj vetsinou zakloneny... Jo u vsech tech kocaru je napsano jak zvladnou teren ale teda je to blbost.... Komfort te jizdy je nula, kdyz uz nekam dojedes, jinak mam ve vyberu bqbyjogger elite ale genhle je teds hezci 🙂 od jakeho veku v tom sportaku vozis?

ssluniiii
29. bře 2019

@simona_33 tyjo tak duši jsem nezkoumala, beztak tam není a je třeba vyměnit celé kolo, ale to bych kecala. Vozíme co malá začla jistě sedět, tak v 9. měsíci. Jo kombinované kočárky jsou na prd, příště už jsem poučená

vaaska
29. bře 2019

@simona_33 mám ho, je super lehkej, jde skvěle ovládat, produktové video od Thule nelže, fakt je vše tak jak na videu. Znovu bych ho ale nekoupila. Ta zádová opěrka je fakt k prdu, dala jsem tam malou až skoro v roce a stejně mi strašně klouzala dolů. Nohy polohovat nejdou, teď v roce a půl už mi to nevadí ale dřív by to bylo právě kvůli tomu že klouzala dolů vhodné. Vyřešila jsem to takovou doma dodělanou podpěrou. Madlo je moc vysoko, když se dcera opřela tak jí vycházelo přímo do zorného pole. Naopak skvěle je řešená bouda, materiál je taky fajn a je bytelně konstruován. Neběhám ale mám ho do terénu a to zatím zvládnul vše. 90% hory, sníh, bahno, kameny. Ve městě taky dobrý jen v obchodě musíš počítat s tím že je trošku delší. Párkrát jsem někomu najela na paty...

marmedz
29. bře 2019

Mám jej už skoro rok ve verzi při dvojčata. Vozím sourozence, mladší od 9.mesice,starsi bude mít 3 roky. Opěrka je opravdu šikmá. Pokud jsou děti unavené, tak jim to nevadí a oprou se, ale když jsou aktivni, tak se moc neopiraji (na bezne vození nepoužívám rameni část fixace ale jen zapnu kolem panve, protože od 1 roku jim vadilo být prikurtovani pořád v pololeze), ale dá se říci, že tak si zvykli a když chtějí tak se oprou. Opěrku pod nohy bych uvita více. Ale vyřešila jsem to srulovanou dekou, která je dvěma popruhy pridelana ke konstrukci, malá si tam pak krásně hovela s nožičkami nehore od 9.mesice do ted(1.5 roku), a neklouzala. Bylo to dobré i pro fusak, ten má jinak tendenci klouzat dolu. Pro triletaka už je zase sed docela krátký, a má problém se tam nějak poskládat, ale na rychlé přejetí stačí. Pro delší sedění mu tam už taky vždycky smotam deku a prodlousim sed (v podstatě teď beru kočár jen na poledni spaní za hezkého počasí, kdy se mi nechce sedět doma, tak raději vyrazím na procházku do lesa. Jinak ovladatelnost supr (i s dvěma detma). Jen na šikmé cesty (kdy kočár táhne vpravo nebo vlevo) kočár aretuji na předním kole. Na brusle (i s dvěma detma) i běh je supr. Kočárek má duše plněné vzduchem, má supr přístupné ventilky pro dofoukani, jen jsem je nikdy neměnila (nebylo třeba opravovat). Co má supr, tak jsou dlouhé strisky. Z kočárku pro dvojčata je to opravdu top pro stort (měla jsem předtím TFK, ale ten se nedá srovnat). Jinak jako alternativu pro glide bych viděla summit X3, má delší sed, kolmejsi operkovou část, dá se dokoupit podpora nožiček, ale je pro vyšší osoby kvůli madlu, které není polohovatelné a je docela vysoko, ale pro 170 cm je to OK(má jej kamarádka a já jej zvazuji po Thule)

simona_33
autor
30. bře 2019

@vaaska moc diky za postr3h... To madlo jsem si taky rikala ze je malucko divny ale psala jsem ze uvazuji i baby jogger a to mi prijde stejne!.... Jako jo ta operka mu bude asi stvat.... Ja tam chci vozit nejdriv asi jen v leze nesedici dite.. A moje deti jsou teda maly... Tak je otazka jak jim to bude prekazet treba... Jako na pohled me odrazuje to ze je to oroste kocar pro velke dite.... No uvidim.

simona_33
autor
30. bře 2019

@marmedz super diky! X3 bude asi blize, to jo, ja mam alternativne elite kvuli nozickam a te rukojeni... Ja mam 155 cm a potrebuji spis polohovaci.... Elite ma oboje. Ty nozicky bych taky nejak resila urcite takhle no.... Nejak to podlozit. Sed apod asi nebude problem u me.... Starsi syn ma 2r8m a ma 87 cm. Mam male deti, do kocaru se jiste vejdou ale stejne to chci sois na mladsi no (2 kocary nepotahnu tak eventuelne by se to resilo tak starsi do kocaru a. Mladsi do nositka...)

romisss
25. kvě 2019

@marmedz ahoj, prosím, nemáš fotku té deky na polohování nožiček? Moje malá má sice 9,5m, ale nesedí a je stále v korbě. Už jsem zkusila sport, ale je na ní velký. Takže ještě korba. To madlo vepředu je opravdu velké...celkově ten sport asi ze začátku nebudu mít ráda a to jsem se na něj těšila, ale pak si asi zvyknu. Mám drobka no. Kočárek celkově ale zbožňuji. Ostatní rachotiny se můžou zahrabat.