Látkový vs. kožený kočárek
Zkušené maminky,
mám dilema mezi výběrem kočárku, co se týče materiálu. Jaké vidíte + a - v kůži a v látce? 🙂
Máme nyní kožený a musím teda říct, že je to pohoda. Utřeme vlhkým hadříkem a je to. Máme bílý a je pořád opravdu běloskvoucí. 😀 Ale máme skutečně kvalitní kočár, perfektní značku.
Ahoj, ja chtela puvodne z eko kuze, ale rozhodly jine parametry, takze mame latkovy a jsem spokojena. Kdyby bylo nejhur, da se skoro vse vyprat 🙂
Kočárek vybraný mám, šlo mi hlavně o jízdní vlastnosti, se kterými jsem spokojená, teď už jen doladit variantu. 🙂 Kůže mě láká více, na oko mi připadá hezčí, ale mám trošku strach, aby kůže nepopraskala, eventuálně jak tomu předcházet. Jestli nad tím mám trávit x hodin času, tak to si raději zvolím pohodlnější verzi - pratelnou, která ale zase může vyblednout..
Holky, je to boj. 😀 Když vidím ten výběr, člověk neví, kam dříve s očima. 😀
Myslim, ze je lepsi latka, nas se da cely sloupnout z konstrukce a vyprat. Nemusim se bat praskani a taky lepe dycha. V latkovem sacku mi je taky lip nez v kozenem (kozenkovem) sacku.
U mna latkovy, da sa to dat vsetko dole a vyprat a ako pisala smudlinka24 lepsie ten material dycha.
Každopádně děkuji za rady a nazory. 👍👏

Záleží jaké látka, třeba kočárky Teutonia mají UV50+ takže tolik nevyblednou a měl speciální úpravu proti špinění, při troše péče (občas vyprat) byl kočárek jako nový. Kožený kočárek se musí asi pravidleně promazávat a ošetřovat. Jinak některé nečistoty půjdou z koženého kočárku asi snadno setřít, ale zase jiné mohou kůži nenávratně poškodit.