Levné a kvalitní golfky na cestování
Prosim o radu zkusenejsi🙂
V lete pojedeme se synem (tou dobou 1,5 roku) na pet dni do Parize. Syn se nyni snazi o prvni samostatne kroky, takze predpokladam, ze za pul roku uz bude v chuzi zbehlejsi, ale porad bude dost vyrazne potrebovat kocarek na odpocinek a spanek na vyletech.
Resim tedy, jaky kocarek vzit sebou, protoze nas stavajici brat nechci - nechci riskovat, ze mi ho v letadle znici a do parizskeho metra je neskladny.
Premyslim o koupi nejakych golfek, ale je to kategorie kocarku, kterou vubec neznam a nevim, co vlastne hledat.
Akorat vim, ze je to kocarek jen na tech par dni a max nejake vylety, ale u nas ho nevyuziju - mame kvalitni sportak, se kterym jsem max spokojena; nevadi mi, ze mi zabira vic mista v kufru, mame velke auto; ma terenni kola, bez nich to u nas nejde.
Poradite mi prosim nekdo:
- jake levne, ale kvalitni golfky koupit?
- co mam u takoveho kocarku hlidat, abych nekoupila sunt?
- jsou nejake vychytavky, ktere je dobre, aby takovy kocarek mel?
Vim, ze se nabizi koupit ty nejlevnejsi za par stovek, ale nechci z principu kupovat neco, co se za par pouzivani rozbije; chci, aby mel syn relativni pohodli - predpokladam, ze v tom bude pres den spat; predpokladam mozne vyuziti v sirsi rodine (mozna).
Diky moc za rady a postrehy🙂
my koupili Zopu, lehký, levný, s polohováním - když malej usne. A kolečka dobrý - sice bych si nejradši představovala pořádný gumový kolečka (jako máme u sporťáku), ale to už bysme se cenově dostali jinam. Na cestování a krátký procházky a do obchodů úplně stačí.
Meli jsme Valco Snap 4 a byl super. Lehky, skladny, i dvoulete dite se v nem pohodlne vyspi a kdyz bylo potreba, v pohode jsem v nem uvezla i dve deti 🙂 Taky jsem s nim hodne cestovala, letala.
Já doporučuji Baby Jogger City Lite,v případě potřeby se složí za 2 vteřiny na placku, ma 7kg, super strisku a záda polohovatelna do lehu. Je relativně elegantní a hlavně zvládne i nějaký terén, takže vás nerozhodi ani procházka v parku. V základní výbavě je i tacek pro rodiče s dvěma místy pro nápoj a s tackem pro dítě 🙂 ovládá se suprove a má u nohou konstrukci do C, takže ho může vozit jak maminka se 150cm tak tatínek s 2m- nekope do žádných tycek. Hlavně si drží cenu, takže když koupíte bazarovy za 4tis, tak ho po tom týdnu za 4 prodáte. Jo a je opravdu extra prostorný, takové Valco mu nesahá ani po kolecka 🙂
Také jsem byla rozmlsana ze sportaku, vyzkoušela jsem 4 lehčí kočárky a tento byl top
Naši mladí koupily někde na německém webu nějaké "obyčejné golfky", asi za 1200 korun na cestu k moři, že to pak vyhodí. Byla jsem překvapená, protože kupují jen samé věhlasné značky a nakonec je to super tratar. Bezvadný. Když budeš chtít, zeptám se jich, co je to to za značku.
@beruda Kočár jsme využívali především na výlety po Zoo apod. Jinak samozřejmě chodil po svých. Já se zase ztotožňuji s názory fyzioterapeutu ze dítě do 3 let by nemělo chodit trasy delší 2 km. Já sebou opravdu na celodenním výletě v zoo nechci tahat unavené 3 leté protivné dítě. A to že Valco nesahá Baby joggeru ani po kolečka je spíš konstatování pravdy než přehnané tvrzení 🙂
Mimochodem kdo vyzkoušel kvalitní trojkolku, tak hned ví že fámy o převrácení a nestabilitě jsou blbost, nebo se týkají trojkolek od pochybných výrobců. Btw naprostá většina sportovních a terénních kočárku vyšší řady jsou trikolky
Ja mam zkusenost v BJ citi mini i city elite a Snap 4 a za me Valco top.
Jeste koukni na Petite&Mars, ty jsou taky super.
Moc díky za všechny tipy. Na základě vašich zkušeností jsem se dívala na Valco Snap 4 a chci ze zeptat na zkušenosti se skládáním a přenášením?
Sportovní kočárek bude u nás mít své místo, protože nemáme asfaltové cesty, jen takové ty větší kameny - předpokládám, že na tom žádné golfky jezdit nedokážou, stejně jako v lese, kam chodím s kočárkem běhat. Nebo máte jinou zkušenost?
Hodně mě u většiny golfek zaráží ta mrňavá kolečka - dá se s tím jezdit třeba v parcích nebo jiných horších cestách? Přiznám se, že jsem zvyklá na bytelný kočárek, tak si vůbec nedokážu vybrat🙂
A co je pro vás u golfek nejdůležitější? Jsme zmatená ze všech možných parametrů a zatím jsem nenašla kočárek, který by splňoval všechno.

No, já si myslím, že ze sportaku stejně brzy presedlate na něco lehčího. Dcera byla ve sportaku do 14 měsíců a pak šla do Valco Snap 4. Jsem s ním moc spokojená, ale je fakt, že jsme v Praze, tak máme trošku jiné požadavky (hlavně hmotnost kvůli mhd.