Můžu vozit 5měsíční dítě ve sporťáku?
Holky od kdy jste vozily děti ve sporťáku? Malé bude 5 měsíců a hraju si s myšlenkou ji tam v těch vedrech dat, preci jen je to vzdusnejsi než hluboká korba....
@adau já bych ji taky samozřejmě dala do úplného lehu a prikurtovala, ale jestli na to není ještě moc malá 🤔
Asi v devíti měsících, kdy už jakžtakž prcek seděl nevešel se do hluboké korby.na sporťák máte čas, když ji nebudete obalovat, necháte v tenkém body ci plátěné košilce, prikryjete jen plenkou a nenecháte slunit kočárek 🙂 Horka ještě budou. Nebojte, vydrží.
Kolem 10 mesice, az dcera sama sedela a do korby se nevlezla. Do te doby jezdila v korbe hodne na brichu a divala se ven. 🙂
@prcekverunka jo, nakonec to vypouštím z hlavy, sama to necítím jako úplně správné, takže počkáme
Do 7 mesicu jezdil v hluboke, pak uz se tam vesel jen tak tak a hlavne si v ni porad sedal, tak sel do sportaku...
Dala jsem dceru do sporťáku v půl roce, v korbičce už mi řvala a bylo léto, takže i na výlety byl sporťák praktičtější. Ale striktně jsem dodržovala, že byla pořád v lehu.
ja som dala v 4m, pretoze mal maly uz 10 kg a nevosiel mi do korby. samozrejme do lahu, nevidim dovod preco by to malo vadit..
Cca v 9 měsících, korba byla hodně velká, ale dítko bylo hodně živé, kšíry jsem sice měla, ale on byl schopnej viset z kočárku tak jsem přehodila sportovní verzi, která jde do úplného lehu.
@martinato1989 No dávám na vesnici u mamky do hluboký korby (4,5 měsíce)..nahatý, jen v plence. Vedro mu není.
Mali boli v sportovom od 4,5 mesiaca. Nezmestili sa s fusakom do hlbokych vaniciek
Nas malý si sportak doslova vybrecel. V hluboké korbe byl v klidu dokud to bylo nehybné miminko. Potom zjistil, ze v autosedacce nacvakle na konstrukci lépe mapuje terén a od te doby mi v hluboké korbicce jen plakal a plakal. Sportak vse vyřešil a tam je od takového čtvrtého mesice. Kdyz je miminko v pololehu, tak mu to nemuze nijak ublížit. Také jsem si rikala, ze ho nechci dávat predcasne do sportaku, ale to bych s nim nemohla už kočárkem nikam, protože okamžitě spustil. :D teď je zase nove období, kdy začal nesnaset i sportak, protože nemuze courat 😁 maminky, mate nějaký tip, jak udržet dítě v kočárku?
@martinato1989 První v roce a čtvrt a druhá v necelém roce (asi 9-10 měs.). Obojí bylo na jaře. Měla jsem velkou hlubokou korbu s dobrým odvětráváním a hodné, klidné "koukající" děti. 🙂
ja dala dceru do sprtaku v 9,5 mes., kdyz uz ,,vystupovala za jizdy,, Chtela jsem si uzit hluboky kocar co nekdele to slo 😉. jinak s prechodem na sportak uz mi v kocarku dcera neusne...
V 5.mesicich.Kocar šel dát úplně do lehu a vždy jsem ji pripoutala. Bylo pro mne jednoduchsi skládat sportak do auta.
Po desatem měsíci, co mi zacala vylezat z vaničky a zacala byt nebezpečná sama sobě 😁 a hned potom si pro jistotu sedla 😉 u syna to probihalo podobně
myslím si že je ještě na to maličká 🙂 máte čas ... záleží také jak už je veliká a zda má dost prostoru v hlubokém ... každý kočárek má jiné rozměry 🙂 já mám doma přes 7 měsíců dcerku a ještě je v hlubokém kočárku .... já si počkám až malá bude sedět 🙂 sama fyzioterapeutka kde chodíme na vojtovku říkala že na sezení má dost času .. že až někdy kolem 8 měsíce ... je pravda, že mám dcerku maličkou - spíš vypadá na 3 - 4 měsíční miminko, takže v hlubokém počítám že vydrží i v zimě, ale uvidíme jak to pujde dál, kdy jí nakonec do sporťáku dám 🙂
@soleilll tak to jste musela mít asi také malinké dětičky že šli takhle pozdě 🙂 třeba se nám také poštěstí jí mít ještě v roce v hlubokém kdy už bude začínat podzim 🙂
@bubinko1506 proto je dobré vybírat velké a hluboké vaničky 🙂 mě se tam malá i v 7 měsících vejde 🙂 ale je pravda, že má zatím kolem 60 cm takže má necelých 20 cm ještě navrh 🙂
@bartakova_veronika jj, měla jsem velkej kočár... v jednom ještě víc retro, co jsem měla u babičky, by se mi vešel ještě dýl😃
@bartakova_veronika ale však autorka neriesi že by chcela miminko do sportaku posazovat, vacsina sportakov ide do lahu a aky je potom rozdiel oproti korbe?
Asi na 7-8měsících (před 6m uričtě né) já pak řešila zimní fusak - bylo to tipťop tak sjem ho přesunula do lehu (seděl na 8m) ale polosed s opěrou zvládl dřív i mám fotku jak se překlání z kočárku a vykukuje.
Odkrej stříšku a bude jí také fajn

Od 6 mesicu, lezela priksirovana na brichu a byla spokojenejsi nez v korbe (a ja klidnejsi ze nikam neleze😀).