Pevná kola u kočárku nebo ne?
Ahoj, mohu poprosit o zkušenosti s kočárkem jak s pevnými koly (všechny 4 stejně velké) a nebo s těmi co se vpředu natáčejí? V každém obchodě poradí něco jiného, a nejlepší jsou zkušenosti maminek 🙂 děkuji moc
@zulubo
Za sebe, nafukovaci pevna kola bez otaceni. Mam doma oba podvozky ale na hlubokou korbicku jenom ten. Kvuli terenu - otaceci kolecka mi porad nekam zapadaji do diry, jizda po sterkove nebo polni ceste desna, ve snehu taky. Ovladani jednou rukou neni snadne ale da se. Kolecka s aretaci se ovladaji jednou rukou taky spatne,kocarek mi porad ujizdi na jednu nebo druhou stranu,pouze na rovne zamecke dlazbe nebo kvalitnin rovnem asfaltu to jde. Ale takovy teren mam kolem sebe minimalne a to ted zijeme v Praze. Zvazte teren kolem sebe a taky, jestli budete hodne cestovat autem, nebo spis miminko vozit v kocarku na dlouhe prochazky.
@hafika no, vidíš to, já bydlím v paneláku a máme boční vchod s rampou a kočárkárnu, takže kočár nikam tahat nemusím.golfky nesnáším, nezvládnou pořádný terén natož sníh
@veronikav31
Ani mi neříkej ze mas pěknou postavu 🙂 snad se mi vrátí aspoň ta co jsem měla než jsem otěhotněla, ale já ti to přeji, ze vypadáš pěkně a k tomu jsi šikovná maminka, no co víc bych si mohla přát 😉 a jak říkáš posilovačka to je s jedním a se dvěma bude úplná a pak mi to asi tak nepřijde.
Jinak už mám kočárek objednaný tak snad jsem neudělala chybu
@zulubo mam doma troojkombinaci s pevnymi koly a pak sportak.s aretacnimi a do terenu mnohem lepsi pevna koLa....🙂i krasne kocarek houpe, ja bych nemenila🙂
@barchen
Přesně tohle si myslím ze se mi děje jak říkáš ty s těmi kolečky a to jsem je zkoušela na prodejně kde je podlaha rovná, ale co teprve typicky český chodník či silnice? No asi nemyslitelné. A taky mi ty kočárky co mají přední otočná kola přijdou dost těžké abych je naklonila a vjela na obrubník chodníku.
@andysek2512
To se mi taky líbí ze kočárek pěkně houpe, i když bych si na to prcka moc naučit nechtěla aby mi pak z toho zase neupadly ruce 🙂
Jinak maminky moc děkuji za názory. Dneska jsem kočárek objednala, je s pevnými koly Snad jsem neprohloupila a neudělala chybu. No když tak bych příště koupila s předními otočnými kolečky 🙂
Ale na tomhle jsme se s mužem shodli až překvapivě rychle, je to houpací elegán. A dříve maminky taky neměly otočná kola a zvládaly to taky.
@veronikav31 No, tak to my bohužel ne a znám hodně paneláků, kde prostě nic není a musíš si kočárek pěkně vyvzpírat. My máme k domu jen tři menší schůdky a pak už kočárkárnu, ale jen co děti trochu obstojně chodily, tak jsem je před vchodem vyndala a vytahovala kočár bez nich, abych si trochu ulehčila.
Zakladatelce přeji, ať je s kočárkem spokojená. Stejně každému sedne něco jiného a musí si to vyzkoušet sám.
ahoj, za mě absolutně ne - pokud chcete jezdit jen někde po polňačkách, tak určitě super, ale mezi regály do obchodu, pohyb na městě a v menších prostorách (např. MHD atp.) tak to si nedovedu představit. Kočáry jsem vystřídala 2 oba s otočnými předními koly. Teď jsme byly v nemocnici, na pohyb po areálu jsem si půjčovala z tamního kočárkovacího arsenalu (měli jen s pevnými koly) a to byla totální tragedie....nedovedu si představit mít něco tak nemotorného doma a jezdit s tím🙂
@zulubo
Já s tím podvozkem s aretací se nedokážu trefit jednou rukou ani do výtahu, ujíždí mi to všude. Houpací podvozek mi po jednom dítěti přijde jako nejlepší řešení, dítko nebylo závislé na houpání, právě naopak. Mohla jsem s ní jezdit kdekoliv, nevzbudili jí ani obrubníky, ani nekvalitní trávník ani štěrk, byly jsem i v lese a krásně spala. A ocenila jsem ho v zimě, leden 2017 nasněžilo a pár týdnů jsem jezdila s kočárkem téměř sama, kola celé zabořené ve sněhu, 5ti měsíční dítě ve vlněném fusaku, kočárek jsem tlačila do kopce i s nákupem, zapotila jsem se ale malá spala jako medvídek. Manžel byl proti takovému kočárku od začátku ale názor změnil, když byl s malou na dlouhé procházce i se svým kamarádem (ten taky s kočárkem) a zjistil, že terén, který jezdí s malou každý víkend, jeho kamarád se svým kočárkem nedá. Jediná nevýhoda byla, že máme malé auto a podvozek mi zabral celý kufr. Proto jsem chtěla i druhý - skládací, který mám teď na sporťáku.
@zulubo jj, postavu mám pěknou,alespoň to všichni říkají, na začátku druhého těhotenství jsem začínala s váhou 45kg, teď skoro na konci 17tt mám okolo 49kg. Při prvním těhotenství jsem začínala s váhou 60kg, rodila jsem s 75, po porodu jsem se rychle dostala na 55kg-nedržela jsem žádné diety, normálně jsem jedla a chodila jsem s malou každý den na procházky
@rousse to není úplně tak pravda s tím městem, já jsem ve městě každý den, každý den chodím mezi regály-problém není, jezdíme Mhd-problém není.do auta jej taky dostanu
@hafika takhle jsem zvedala dcerku když jsem s ní chodila (a stále chodíme) do kaváren-2 ze 4 u nás ve městě mají schody a nikdy problém nebyl, ani když jsem měla nákup. S 15 schody je to už horší, ale nic není problém
@zulubo koukám, že jsem napsala trochu nesmysl ...
máme kočárek trojkolku s nafukovacími koly, zadní kolečka napevno a přední se otáčí, projede v pohodě i lesní cestu a ve městě to také není problém, sníh taky zvládl dobře, ale já ho často vozím s předsvbou na dvojkočár a navíc s věcmi pro čtyři děti, tak je hodně těžký
u prvního dítěte jsem podědila klasickou čtyřkolku s pevnými koly a po šesti měsících jsem ji dávala pryč, pak jsme měli X-lander také trojkolku, ale bez nafukovacích kol, pak jsme píchli a byla to hrůza, teď mi kdekoliv v servisu vymění duši bez problémů
@eviicka
Vybrali jsme Roan Sofia v šedé barvě. Je to jednoduchý kočárek ale v jednoduchosti je krása
@barchen
Vás příspěvek mě asi vážně utvrdil ze jsem vybrala dobře. Hodně lidí mě od toho odrazovalo ať do pevných kol nejdu ze to bude peklo. Ale já potřebuji nějaké jízdní vlastnosti které se mi budou hodit. Do kufru auta nevidím problém ve velikosti, máme velké auto a ještě kombi takže tohle je maličkost.
@tomikjoejoe
Abych řekla tak o trojkolce jsem tedy vůbec neuvažovala, ale hlavně že vám slouží dobře.
@veronikav31
Tak to musíš být kočka 😉 já budu ráda když se aspoň dostanu na svoji původní váhu.
To jak píšeš že schody nejsou problém je taky fajn. A kdo někam chce dostane se všude.
Je to o zvyku. Ja mam bytelny kocar s hlubokou korbou a pevnymi sirsimi nafukovacimi koly a nemenila bych. Vzhledem k tomu ze zijeme na vesnici kde je jedna prijezdova cesta a zbytek polnacky, je takovyto typ absolutne bezkonkurencni. Ze se nadru? Pro me irelevantni, beru zcela v pohode a prirozene ze predni cast nadzvednu. A protoze je sice pevny ale neni tezky, tak to neni zadny problem. Do auta je delany tak, ze ho ho bez problemu slozime i do kufru felicie. Takze je to dle potreby a jak je kdo zvykly. Pro me ty mestske kocary pusobi trochu mene bezpecne, a trosku jako rychloratky, takze bych asi i ve meste bojovala s obyc kocarem. Ale jak rikam, kazdeho jine gusto, ja to mam takto.
@biedronka10
Děkuji za příspěvek. No já jsem nakonec vybrala taky s pevnými koly, jestli jsem udělala chybu poznám časem.
A jak říkáte, je přizpůsoben tomu ze se musí nadzvednout a pootočit s nim proto je lehčí, takže si myslím ze se s ním nenedru až nějak příliš.
Taky jsem zrovna ve fázi rozmýšlení, s jakými koly shánět kočárek. A jak to pročítám, asi se budu muset rozhodnout spíš podle váhy a s kolečky se pak nějak popasovat...

Za mě nafukovací, ale otočná s možností aretace. Měla jsem možnost zkoušet oboje a s koly bez možností otáčení jsem se neskutečně nadřela. Upřímně se mi tedy kola nikdy po aretaci nezasekla.. To úplně nechápu jak by k tomu došlo.. Leda by měla nekvalitní uložení. Já měla kovové a pohoda. S kočárkem s otočnými koly vjedeš pohodlně všude a otočíš se namístě. Taky můžeš řídit jednou rukou. Řekla bych, že si ušetříš práci.