Pevná kola u kočárku nebo ne?
Ahoj, mohu poprosit o zkušenosti s kočárkem jak s pevnými koly (všechny 4 stejně velké) a nebo s těmi co se vpředu natáčejí? V každém obchodě poradí něco jiného, a nejlepší jsou zkušenosti maminek 🙂 děkuji moc
@eviicka Popravdě už jsem podobnou myšlenku měla ale netroufám si to před přítelem říct nahlas 😀 a nejspíš bych je musela dávat na schody a pak zase dolů, vzhledem k tomu, jaké zde máme sousedstvo. My bychom si mohli zažádat u společnosti, které byty patří, aby rampu nainstalovali, ale to by museli podepsat všichni ve vchodě a obávám se, že to se konat nebude... Staré a konzervativní osazenstvo, které tu bylo už dlouho před námi (a dává nám to najevo při každé příležitosti) nějaká rampa na kočárek zajímat nebude. Ti mají moc práce se zjišťováním, kdo ukradl 15 let starou suchou kytku z okna v mezipatře...
@marketikk
Tak to vás asi čeká hodně práce, nevěděla jsem že ještě dneska někde rampy nejsou a nebo tam nemáte třeba ty prkna. Tak to už se nedivím že je pro vás i váha důležitá.
Sousedy vám Teda nezávidím, ty si hold člověk nevybere. Museli by to pochopit ze mate kočárek a podepsat to, jenže jak známe starší lidi, neradi něco ve svém životě mění takže by to asi bohužel nepodepsali jak říkáte. To je mi lito. A možná by vám to i vyčetli. Ale věřím ze najdete ten správný kočárek, trh je dneska hodně veliký i samotnou mě to překvapilo. Věděla jsem že ju h bude hodně ale ze až tolik by mě nenapadlo.
@zulubo No máme tady takovou akční paní, která pořád pere a do sušárny chodí i několikrát denně a je poněkud silnější postavy, tak myslím, že té by se rampa asi stala trnem v oku... Ale my to nějak vymyslíme, jsme mladí, energičtí, nějaké pos*ané schody do sklepa nás nezastaví. 😀
@marketikk To dáte. Pro mě vytahovat kočárek do schodů není ani tak otázka síly v rukou, jako tím trpí záda a pánevní dno. Já vytahovala jen do tří menších schůdků, ale stejně mi to s dvojčecím kočárkem nedělalo dobře, s normálním kočárkem mi to tolik nevadilo. Navíc ten kočárek nemusíte vynášet, ale vlastně ho pozadu vytahujete jako se stěhovacím vozíkem, tak se tak lépe váha rozloží a jde to snáze než samotné zvedání. A pokud by to na vás bylo moc, když je dítko větší, tak je fajn si sehnat nosítko nebo šátek, dát do něj dítko a vytahovat jen kočárek. Kupodivu je to mnohem zvládnutelnější a k tělu šetrnější, protože je ta váha jinak rozložená a část jí místo tažení nesete na zádech. Samozřejmostí je vyndat napřed všechny těžší tašky a vynést je zvlášť, pomáhá vyndat dítě, které chodí a zvládne počkat bez toho, aniž by se vrhlo ze schodů za vámi a spadlo.
A zcela kacířsky bych řekla, že nezáleží na úplně nejnižší váze kočárku, ale dost i na jeho celkové ovladatelnosti. Přijde mi, že nebyl velký rozdíl mezi kočárem a golfkami, i když ve váze nejmíň 3 kg.
My jsme měli první (hluboký) kočárek s pevnými nafukovacími koly a vyhovovalo mi to....v metru, kde nebyl výtah nebo eskalátory, mi vždycky někdo pomohl, nebo jsem někoho poprosila sama, jinak jsem nikam kočárek netahala....asi v roce a čtvrt syna, když už byl těžší, jsme pořídili lehčí sporťák, který měl kola nenafukovací, taková ta pěnová, nebo co to je a přední se otáčely....a nebo to šlo zaaretovat napevno, když jsme projížděli nějakým terénem, kde ta otočná kolečka nebyla ideální....ten jsem zvládla sama snést ze schodů i s dítkem, když nebyla jiná možnost.... Takže někam víc do přírody bych asi volila pevná nafukovací a nebo nějaká větší, co jdou zaaretovat napevno....
@zulubo - určitě jo a nebo kdyžtak vždycky můžete později, až dítko ztěžkne, kočárek prodat a pořídit něco lehčího...a třeba i časem zjistíte, jestli vám ty kolečka takhle vyhovují, nebo ne....to člověk někdy neodhadne dopředu, já si taky říkala, že máme trojkombinaci a že bude vyřešeno napořád, jenže pak mi sporťák z toho hlubokého tak úplně nevyhovoval, tak jsme ho prodali a koupili jiný, přesně podle momentálních potřeb....a pak jsme ho zase prodali a pořídili jenom golfky.... 🙂

@ttm
No to jsem taky toho názoru ze neumím řídit kočár když mu jedou přední kola jinam.
A u nás je to taky tak, samy chodník, samy vymol, a kostky.... A to ze houpe je také dobré, lépe to tlumí nárazy.