Poraďte sportovní kočárek. Jaký cenově dostupný, město i výlety?

annlinn
13. dub 2021

Ahoj,

prosím poraďte mi nějaký cenově dostupný sportovní kočárek, aby zvládnul jak město tak výlety (lesní cesty, polní cesty, kamení atd.). Malá má 5m tak už to musím brzo rozlousknout.
Bohužel jsem udělala tu chybu, že jsem koupila dvojkombinaci z druhé ruky Venicci Soft. Byl by to skvělý kočárek, ale začalo se projevovat opotřebení - děsně rachtá i po kočičích hlavách a trochu nerovném asfaltu ve městě :(

Trochu jsem už zapátrala a docela se mi líbí tyto kočárky:

X-Lander XRun
Babyjogger City Elite
Babyjogger Summit x3
Hauck Rapid 3r (trochu mě však zaráží podezřele nízká cena..)
Peg Perego Book Cross

Samozřejmě se mi líbí hodně TFK, ale to je jiná liga...

Budu ráda za vaše tipy, díky! 🙂

annlinn
autor
13. dub 2021

Případně mě napadlo, pořídit novou dvojkombinaci, kterou bych využila v budoucnu i pro další dítě?
Není to blbý nápad?
Když už jsem "vyhodila" peníze za ten použitý Venicci, tak nechci se znova rozhodnout blbě.
Pokud bych šla do dvojkombinace, líbí se mi ty opravdu houpací kočárky, Emmaljunga, Roan, Inglesina.. Jaké jsou sportovní verze u těchto značek?
Díky..

stenlunka11
13. dub 2021

@annlinn ahojky, mela jsem hauck rapid 3r . Byla jsem sním velmi spokojená . Krásné zvládl terén (bydlíme kousek od lesa) i rovný terén. Byl prostorný ,pohodlny pro dite i mě . Lehce se ovladal opěrka zad šla dat do úplného lehu. Kosik bych ocenila větší . Ale i tak stacil .

zelenaesmolda
13. dub 2021

@annlinn
Peg perego book je super kocar,neni ale moc do terenu a trojkolka cross uz vubec ne
Pokud bys ho chtela tak doporucuju soft ride kola a radsi 4 kolku protoze se da otacet jak po tak proti smeru jizdy

ninolleta
13. dub 2021

Co se týče tvé druhé otázky, sportovní verze u houpacich kočárků bývají poměrně těžké, nehledě, že pak člověku chybí ta otáčecí kola, mívají i kratší zádíčka, takže to většinou lidi brzy mění. Jako při miminko asi nej kocarky, ale pro sedící už nic moc. A co se týče tvé první otázky, tam bych řekla, že jak Baby jogger summit x3, tak Baby jogger city elite jsou dobrá volba. Ano TFK je super, měla jsem ho a dokonce mel tak super pérování, že bych ho klidně použila i pro mimino namísto houpací klasiky. Jen pozor, nová řada TFK mono je docela těžká, možná lepší zvolit bazarovy TFK joggster trail 2, ten je asi o tři a půl kila lehčí.

annlinn
autor
13. dub 2021

@ninolleta do bazarového už nemám odvahu jít, nechci se znovu spálit..
a co takový Moon RESEA Sport?

mamikry
13. dub 2021

@annlinn Na chalupe v horach mame X-Lander z druhe ruky a projede teda uplne vsechno.

ovin
13. dub 2021

Také doporučuji sporťák X-lander, projel všechno a ještě slouží další rodině.

annlinn
autor
13. dub 2021

@ovin ktery konkrétně prosím?

ovin
13. dub 2021
janina228
13. dub 2021

@annlinn ahoj, tak já mám sporťák BJ summit X3 a jiný už bych nechtěla.. opravdu super kočár, prostorný, skladný, složí se jednou rukou.. a i celkem prostorný košík.. taky jsem měla dvojkombinaci - novou.. a jízdní vlastnosti katastrofa 🙈. Na summit X3 je prý možné dát hlubokou korbu.. tak bych to případně v budoucnu vyřešila já 🙂

purplerain
14. dub 2021

@annlinn mám Baby Jogger City Elite a nedám na něj dopustit. Bydlím na vesnici, takže polnacky, lesní cesty, atd. Až mě mrzí, že už nám kocarkove období končí. Jinak do hodně těžkého terénu na pravidelné jízdy bych brala spíše BJ Summit. Ale na vesnicky terén a občas něco těžšího je Elite více než dostačující. Ale co říkám zcela jednoznačně, do terénu jedině kvalitní trojkolku. Čtyřkolka samozřejmě projede terén také, ale ta ovladatelnost je prostě u trojkolky lepší.

malanoha
15. dub 2021

Dej si pozor u trojkolek, jestli maji nebo nemaji predni aretovaci kolecko. Treba X lander xrun ho nema. Je super na beh, na brusle, ale na bezne chozeni nekde po meste je to dost naprd.

ninolleta
15. dub 2021

Ještě mě napadl kočárek TFK sport 16". Má přední kolo pevné na sport a do terénu, ale dá se tam dát i kolo otaceci. Měla jsem ten kočárek v ruce na prodejně a přišel mi skvělý.

ninolleta
15. dub 2021

@annlinn moon resea sport jsem nezkoušela, tak nedokážu říci, možná jestli někde najdete recenze.

annlinn
autor
16. dub 2021

Ahoj,

tak jsem koumala a můj favorit je Baby Jogger City Elite 2. Jaké s ním máte zkušenosti?

Zajímá mě hlavně:

- Není na mě moc vysoký? Mám 160 cm
- Odrazuje mě, je že nejde dát do úplného sedu ☹. Jak moc to vadí? Jak to řešíte?
- Nevíte kde se dá koupit nejvýhodněji?

Díky 🙂

purplerain
18. dub 2021

@annlinn já mám City Elite 1, ale výška bude stejná. Mám 170 cm a naprosto mi vyhovuje. Madlo pro rodiče lze nastavit, u City Elite 2 lze výškově nastavit i stříšku. Co se sedu týká - dcera se sama posadí do úplného sedu, případně se drží madla a kouká ven , když chce. Když si chce pohovet, prostě se opře. Ono to není tak, že by to dítě nějak hodně leželo. Mně naopak přijde divné, aby dítě mělo sedátko do pravého úhlu, takové nepřirozené. Nevím no. Myslím, že u žádné takovéhle sportovní trojkolky nejde úplný sed. Jinak k Elite lze dokoupit pásek, kterým lze upravit do úplného sedu. Jestli máš fb, doporučuji skupinu Baby Jogger Czech, je tam spustu informací a lze tam najít i kupony a informace o slevách.

beriver
5. kvě 2021

@annlinn sporťák mame petite street s nafukovacima kolama a spokojenost