icon

Sporťák. Dávaly jste tam mimčo ve 3 měsících?

cimroska
18. kvě 2020

Ahoj, dávaly jste někdo mimco do sportaku brzy(3 měsíce)?Třeba jen v úplném leze, nebo jen malicko zvednute?

Strana
z3
lovemusicsun
19. kvě 2020

Korba je fakt lepší. Dcera šla do sporťáku v šesti měsících,líp z něj viděla a byla tam spokojenější. Na bříšku v korbě moc jezdit nechtěla. Druhá dcerka bude v korbě co nejdéle, ale třeba na chalupě máme starší sporťák a dávám jí tam spát asi od šesti týdnů. Buď úplně do lehu nebo trochu zvednu, hodně ublinkává, tak jí to pomáhá. Ale dávám si pozor, aby neseděla nebo nějak nesjížděla, věřím, že se tyhle “prohřešky” časem někde projeví.

cimroska
autor
19. kvě 2020

@martaskaaa a podle čeho jsi jako usoudila, ze ho tam dam?😀 samozřejmě, ze jsem ho tam zatím nedala. Ptala jsem se jen informativne, jestli s tím někdo nemá zkušenosti..kdybych si to chtela udělat po svém tak jako tak, tak sem asi nepíšu ne?
Kazdopadne diky za radu. 🙂

jarmarca
Autor odpověď smazal
martaskaaa
19. kvě 2020

@cimroska tím jak píšeš ty druhy, jak se chysta dát od příštího týdne únorový mimino do sportaku, jako "myslíš teda, že to neva?" Tak mi přijde, že se snažíš ujistit, že to je ok... Ale já spíš nechápu, že se na to vůbec ptáš, už podle rozumu snad každýho napadne, že to je nesmysl. Nemyslím to zle, ale určitě to ještě v korbě mimčo vydrží 🙂

95newmommy2020
19. kvě 2020

@veruuu_kubesovic už se mi nevleze do korby

veruuu_kubesovic
19. kvě 2020

@95newmommy2020 ale vejde, není kam spěchat...

zuzita15
19. kvě 2020

@95newmommy2020 kdyby ta korba nebyla oblozena milionama veci, tak by se tam vesel jeste za dva mesice.... tam je i nejaka vnitrni vystelka, ne? 😳

veruuu_kubesovic
19. kvě 2020

@95newmommy2020 takhle byl v kočárku ve 3mesicich můj syn a vešel se

95newmommy2020
19. kvě 2020

@zuzita15 tam je jen podložka podnim, ona je proste tak dělaná. Kdybych vyndala ten obal tak už jsme na plastu. Hlavně když natáhne nozicky mlátí se do hlavy.

zuzita15
19. kvě 2020

@95newmommy2020 na druhe fotce mi prijde, ze mista je jeste habakuk. Jak dlouho vydrzi s natazenyma nozickama? Pet vterin?

zuzita15
19. kvě 2020

@95newmommy2020 obal budiz, ale proc ma ty veci pred nohama a za hlavou???

95newmommy2020
19. kvě 2020

@zuzita15 ta podložka jen precuhuje jinak za hlavou nic nemá. A dávala jsem jen jednu fotku. Takhle když pase..což vydrží tak max 20 minut. Pak ho ten kočár strašně rozčiluje.

puhelin
19. kvě 2020

@95newmommy2020 Jak dlouho byvas venku s kocarkem, ze je spanek + 20 min pro tebe malo?

95newmommy2020
19. kvě 2020

@puhelin dlouho, 3-6 hodin.

cimroska
autor
19. kvě 2020

@martaskaaa tak samozřejmě bych byla rada, kdybyste mi všechny napsaly, ze je to Ok, protože bych ho tam chtela dat. Ale to, aby byl malej v poradku, je na prvním miste. Takže když usoudim, ze je to fakt špatně, tak to Kazdopadne neudelam...🙂
No dlouho prave moc ne. Má tam posledních par Cm místa.. mám celkem dlouhana.

martaskaaa
19. kvě 2020

@cimroska No náš Kuba se narodil s 53cm a korbu jsme měli relativně dlouhou, ale taky se brzy nevešel, hlavně s fusakem. Na jaře už tam byl prostě všelijak, ale když ležel na zádech, tak nohy stejně nikdy neměl natažene rovně, ale děti je mají do oblouku do strany (jak to ma nahoře na fotce Veru). Tohle je fotka v 6m a už šel nějak pak do sporťáku, ale i tak mi v něm připadal takovej malinkej prostě 😀

kuttu
19. kvě 2020

To jsou přesně ty kocarky na ho....korba malá...ja mela kocar velikej,hlubokej,na delku mel 80 cm...některé kocarky fakt nechapu...kocary pekny,ale neprakticky,hrkací kolecka,na polní cestě to nejede...jezisi ja ze svejma obrovskejma nafukovacima kolama jezdila denně po polňačce kolem lesa,dcera spala jako špalek,ze nemela ani potřebu řešit,ze nevidí ven....kocar sice nebyl TOP v kráse,ale projel a vyjel všude

jarmarca
Autor odpověď smazal
marti89
19. kvě 2020

@cimroska Kolik máš čistou délku vnitřku korby? Malej byl nedonošenec, ale už v půl roce byl v 2 % nejvyšších kluků podle tabulek donošených. A do korby se vešel do prosince, kdyby nebylo potřeba fusak (tzn. 7 měsíců max.).

sim244
19. kvě 2020

Já dala malého mezi 5 a 6 měsícem, protože mi z hlukové vylézal. Vyřešila bych to jinak, ale šikmý sed proběhl už na 5 měsíci, úplný na konci 5 a začátku 6. Takže jsem měla klidné svědomí, i tak ale jezdil v leže na zádech nebo na břiše. A vždy připoutaný. Na 3 měsících je to brzy.

sim244
19. kvě 2020

Navic, já se na miminko těšila, na to vajíčko a korbu. Jakmile jsem ho přendala do sporťáku, tak mi nepřipadal tak miminkovej. Ale u mě to bylo z bezpečnosti a měla jsem to posvěcené doktorkou a fyzioterapeutkou. V rámci bezpečnosti do sporťáku ano, ale v leže. Sedět už uměl, sedal si sám, nikdy jsem ho neposazovala, ale i tak na mel apelovali, aby byl v leže, aby tam pasivně neseděl.

ninolleta
19. kvě 2020

Pokud se ti nevejde do korby, tak bych vyměnila kočár, koupila bych bazarovy a takový, aby se tam vešel, za stejnou cenu ho pak zase prodas. Já třeba měním kočárky furt, během roku jsem jich vystřídala asi šest.

zelenaesmolda
19. kvě 2020

@cimroska ja mam kocar peg perego a mala je ve sportaku od narozeni,jde dat do uplneho lehu

95newmommy2020
20. kvě 2020

@jarmarca Tak to pak dopadá ze ho půl cesty nosím. Do sportaku vkládám nadeji, ze bude mít výhled.

puhelin
20. kvě 2020

@95newmommy2020 6 hodin je strasne dlouha doba. Potrebuje na zem na deku, protahnout se. Ty bys mela urcite taky problem sedet 6 hodin v aute v pasu, bez pohybu, protazeni.

kacka1994
20. kvě 2020

Vůbec nechápu tolik negativních komentářů ohledně špatného vlivu na páteř miminka 🙂 Pokud jde kočár opravdu do lehu, pak je to rovná plocha a jde tam dát miminko i na bříško, ale mě teda za jízdy syn nechce být ani v korbě na bříšku 🙂 Jinak je hrozně zvědavý, jsou mu 4,5m a v korbičce zatíná břicho a zvedá hlavu (jakoby dělal sedleh), to mi tedy přijde mnohem míň přirozený, než ho dát do lehu do sporťáku, kde vidí (nemá tam tu překážku u noh) a nedělá to. Druhá věc je ta, že mi přijde mnohem lepší sporťák, než dítě trápit v korbě pokud se mu tam nelíbí, nebo ho vytáhnout a nést a k tomu vézt kočár 😀 to pak ničím záda nám obou. Všichni se tu pouští do problémů které vznikají používáním sporťáku, ale chtěla bych vidět, jestli opravdu všichni treba doma nosíte děti tak, aby byli po celou dobu v ergo pozici 🙂 mě tak třeba malý nevydrží, odmala chce být vertikálně, aby viděl a opravdu ho nenechám celé dny prořvat a nosit ho jak se správně má 🙂
Jinak jo, šátek, nebo nosítko jsou samozřejmě skvělé věci a používám je taky, ale ne vždy to jde a protože všechen čas věnuju malému, tak jsem ráda, že mohu dát malého do kočárku babičce 🙂 Sporťák teda zatím zkoušíme a jestli to opravdu pomůže nevím, ale rozhodně si nemyslím, že bych mu tím škodila, to mu spíš škodím tím, že ho nosím vertikálně i mimo nosítko.

miba10
20. kvě 2020

@95newmommy2020 obdivuji když někomu děti vydrží v kocare na bříšku. Moje děti to v kocare nesnasely a ani se mi tam neotacely. Pokud byly v ohradě, v postýlce nebo na zemi tak v pohodě, ale v kocare ani omylem 😁

puhelin
20. kvě 2020

@miba10 Zalezi prece, na jak dlouho to lezeni je.

miba10
20. kvě 2020

@puhelin můžeš to víc rozvést?

martiniquest
20. kvě 2020

Ja dala dceru do sportaku ve 4,5 mesicich. Duvodem byla koupe lepsiho odpruzeneho kocarku a nechut dal jezdit se starym nevyhovujicim, i kdyz se do jorby vesla. Nas sportal jde dat do uplneho lehu a dcera je v nem spokojena - zezadu v lehu ma sitku, takze dcera kouka ven

Strana
z3