Sportovní kočárek Esprit Classic. Nemáte zkušenosti?

petis
12. kvě 2009

Ahojky,
nemáte někdo zkušenosti s tímhle kočárkem? http://www.babyportal.cz/kocarek-esprit-classic...
Na první pohled se mi zalíbil, ale ráda bych znala zkušenosti spokojených i nespokojených uživatelů 😉
A nevíte, jestli je k vidění někde v Ostravě nebo okolí???
Díky 😉

tereziep
12. kvě 2009

Ahoj, já teda tehle typ nemá - já mám Hauck Traxx Cruiser z 2007 (kupovala jsem ho letos novej), což je od roku 2008 Esprit Comfort
http://superbaby.mimishop.cz/detail.php?zbozi=5...
http://www.pro-deticky.cz/detail.php?zbozi=821102
Zatím ho používám cca 2 měsíce a jsem spokojená. Má 12kg, lehký, prostorný a hlavně má o proti esprit classic přehazovací rukojeť. Jediné co nemá je natáčecí náprava.
Vyrábí to stejná firma - Hauck. O tomto kočárku jsem taky uvažovala, ale nechtěla jsem otočnou sedačku, ale přehazovací rukojeť. Otočnou sedačku mám na inglesině a už ji sama neotočím. Malá má tak 11 kg oblečená a když vezmu, že korba má 5 kg, tak je to docela dřina. Záleží od kdy ho chceš používat.
Traxx i Esprit mají ve výbavě vložnou tašku - tu lze přeměnit na fusak. Já to používala. Bylo to supr. Ještě je k tomu námožník.
Jediná nevýhoda je, že když máš mičo proti směru jízdy, tak se kočárek hůř zvedá - když je mimčo položené. Pokud sedí jde to dobře. Když ji máš přehozenou opačně je to pohoda. Po lese se dá taky jezdit. Opružení není až tak velký, ale jde to. Pro mě bylo prioritou hlavně hmotnost a délka lůžka. Mám velký mimčo.

petis
autor
12. kvě 2009

Ahojky,
dík za rychlou odpověď.
Ten kočár, co se mi zalíbil, nemá vložnou tašku, ale nánožník, tak i proto se mi zalíbil. Fusak mám od Emitexu, tak ten nepotřebuju.Chtěla bych ho používat, až se mi malá nevleze do hlubokého kočárku, takže už možná od léta.
Vidíš, přehazovací rukojeť mě nenapadla, takže otočná sedačka mi naštěstí nevadí.
Taky mám velké mimčo 😉 , takže jsem se právě dívala, že má délku lůžka 90cm, což je dost.
Chtěla bych si kočárky nejdřív okouknout naživo, akorát že tenhle tu nikde v okolí asi nebudou mít.
Jsem ráda, že jsi spokojená !!

tereziep
12. kvě 2009

Petis,
já mám taky fusak. Ten můj má i nánožník. For je v tom, že když tam dáš ten fusak, tak se kočár jakoby uzavře a nefouká do něj. Mě taky původně nevadila otočná sedačka, ale po zkusenosti s inglesinou - ta jde přehodit během cca minutky bych do ní znovu nešla. Když máš přehazovací rukojeť je to jedna dvě. Hlavně to můžeš udělat i několikrát za procházku. Pokud máš ale sedačku, tak to je horor. Mě třeba to dá docela zabrat. Další věcí je i hmotnost kočárku - koukala jsem, že má cca 15,5 kg. To už se mi zdá docela dost. Je fakt, že je hodně velkej. Malá je v traxxu nadšená. Měla jsem obavy, aby mi tam vůbec spala. Byla zvyklá na houpací kočárek. No a bez obav. Já jsem ho s tou taškou kupovala taky kvůli druhému mimču. Je praktickej - hlavně, když se někam jede. Takže tu vložnou tašku využiju. Nebudu už muset tahat velký kočár.
No ale nejlepší budeš mít, když si ho sama prohlídneš. Ono je něco jiného ho vidět na netu a něco jiného je si ho ošahat. Přeju hodně štěstí při výběru.