icon

Stupátko ke kočárku, zbytečnost nebo dobrá investice?

karlajasmine
7. dub 2017

Nase deti budou mit od sebe odstup 23 mesicu. Ted jeste nic kupovat nebudu, ale predbezne premyslim nad stupatkem ke kocarku, jestli poridit nebo ne? Samozrejme vim, ze zalezi i na synovi, jak bude v te dobe chodit... ale jenom tak orientacne, kdyz mate deti cca 2 roky od sebe, hodilo se to stupatko? Chteli vam na nem deti stat, nebo spis ne? Neprekazi pres zimu na snehu?

betelgeuzz
7. dub 2017

Mám holky 23 měsíců od sebe, bez stupátka bych asi nepřežila. Dvojkočár by byl i lepší, ale nechtělo se mi kupovat nový kočár a neměla jsem na něj ani místo. Stupátko jsme používaly skoro rok, od podzimu do podzimu. Starší na něm stála celkem v klidu, vždycky na rychlý přesun, třeba do města, se vezla a ve městě chodila. Když se nepoužívalo, dalo se zvednou.

karlajasmine
autor
7. dub 2017

@betelgeuzz Nad dvojkocarem taky premyslim, ale to asi pockam, jak se syn pres leto rozchodi.. uz ted vydrzi chodit i hodinku v kuse, tuhle usel 2kilometry, ale ten kocarek je spis fajn na nakupy nebo mista, kde ho potrebuju trochu ukocirovat (MHD atd 🙂 ), tak uvidime, jak bude pak poslouchat..

betelgeuzz
7. dub 2017

@karlajasmine ono ani nejde o to, že by neušla, ale když se někde vztekla, tak narvat ji do kočáru a odvízt by bylo jednodušší, než se ji snažit udržet na stupátku a jet. No ale přežili jsme 😀 , ale bez stupátka bych asi asi nehla od domu. Ono taky záleží, kam jsi zvyklá s kočárem chodit. Někdo třeba jezdí většinou autem, tak stupátko nevyužije. Já chodím skoro všude pěšky a na delší cestu, nebo když jsme potřebovaly být někde včas (doktor, kroužek), bylo stupátko ideální.

jeen
7. dub 2017

U nás nutnost a to i když starší už hezky chodila. Děti 22m od sebe, malému bude 9m a pořád používáme na rychlé přesuny, do města, nebo na delší výlety. Na procházky nebo na hřiště beru odrážedlo.

astyna
7. dub 2017

holky, taky nad tím přemýšlím. Mám teda v plánu malého cca 6m šátkovat, než se syn naučí plně capat po svých, ted ujde tak 2h téměř v kuse, ale občas je to s ním na palici. A věřím, že bude hůř. Takže já kočár pro něj určitě budu dál používat, mladšího budu nosit.

karlajasmine
autor
7. dub 2017

@betelgeuzz Bydlim v Praze, takze hodne pouzivam MHD, kocarek, a chodime pesky.. autem moc nejezdim. Takze I proto si myslim, ze to stupatko asi potreba bude no 🙂
@jeen Muj syn prave odrazedlo ted vubec nevyuziva, absolutne ho to nezajima.. chce bud jit pesky nebo v pripade unavy do kocarku, tak uvidime, jestli do odrazedla jeste doroste nebo jestli proste nebude tenhle typ ditete..
@astyna Taky uz mam objednany elasticky satek na novorozence, doma budu satkovat 100% kdyz bude dite unaveny a budu potrebovat mit volny ruce na starsiho, ale venku taky uvidim podle situace, minulou zimu jsem se bala nosit, abych neuklouzla, ale treba se letos ven se satkem odhodlam 🙂

astyna
7. dub 2017

@karlajasmine

na zimu beru určitě kočár už, staršího dám když tak na boby. To se bojím už nosit, jednou mi to ujelo a to mě dost vystrašilo ... Mladší se narodí v srpnu, když bude vše OK, rovnou si ho ponesu z porodnice v šátku, byla jsem na kurzu, mám brožurku, trénuju doma 😀 Snad nebude moc "protestovat".

fifina86
7. dub 2017

Mam deti 21mesicu,druhe je zimni miminko,starsi trvalo 3tydny nez si na skate zvykla a pak na nem v pohode jezdila.

konidana
7. dub 2017

Moje deti jsou od sebe 22m. Stupátko jsem nepořizovala, vůbec mi nechybělo, myslím že pro mne, by to byl krám pro zlost. Ale měla jsem jak kočár, tak šátek(měla jsem jeden tkaný univerzál) a všelijak to kombinovala. Klidně kočár s miminem a starší na půl hoďky do šátku, aby se vyspala a mohla zase pak capkat a nebyla protivná (byla celkem nespací a doma mi usnula výjimečně)

soda365
7. dub 2017

háčkuju se.. budu mít děti od sebe 24 měsíců - syn začíná sám bez držení ťapat až teď takže uvidím jak bude chodit za půl roku, ale nad sourozeneckým kočárem ani nepřemýšlím.. jedině kdybych ho našla někde na bazaru za nula, nula nic.. jinak budu kupovat stupátko